Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

Meer Moois - De keuze van de redactie

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Karin, Fred en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 18 juni 2020 | 1-2 minuten leestijd

Karins keuze:
De hype van dit moment in kinderboekenland is Alfabet van Charlotte Dematons. En terecht. Drie jaar tekende ze aan dit woordeloze prentenboek over letters. Elke spread een letter. Laat ik een heel klein fragment van de K beschrijven: In de klas ligt een kleed met daarop een kruispunt waarop een kruisspin loopt en kabouters een kussengevecht houden. Alle kinderen dragen klompen. Ze spelen kaart met een kangoeroe, niet op een tafel maar op een omgedraaid krat. Tafel is niet met een k.


Freds keuze:
In zijn boek De man en zijn wielerverhalen laat Wilfried de Jong veel grote wielrenners aan bod komen. Maar ook het verhaal over de geheimzinnige Française Lisa, die beweert dat ze bijna alle beroemde wielerbenen onder handen heeft gehad en ook die van de auteur eens lekker in de olie zet, is een pareltje. Nu we niet zeker weten of de grote rondes en klassiekers deze zomer doorgaan, kom je met dit boek behoorlijk aan je trekken en nog belangrijker... in de juiste stemming.


Marjans keuze:
Een paar jaar geleden bezocht ik, nerveus als een puberende bakvis, een signeersessie van de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. Helemaal weg was ik, en ben ik nog steeds, van zijn prachtige zesdelige reeks Mijn strijd, waarin hij zijn jeugd, zijn studietijd en zijn eerste schreden op het pad van het schrijverschap beschrijft: bloemrijk, gevoelig, schrijnend en indrukwekkend. Begin met Vader, het eerste deel, en je bent verkocht. Je zou het nu niet meer in je hoofd halen, maar de hand die ik van hem kreeg, heb ik dagenlang niet gewassen...


Blijf thuis als dat kan, werk thuis als dat kan. En lees. Want een boek biedt rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod hier.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden