Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Vakantie, vakantie, weer een lijstje

Natuurlijk, de vakantieperiode komt eraan. Je kunt misschien de koffer weer van zolder halen. Of de caravan gaan controleren, en nu eens iets verder laten rijden dan Limburg. Er is dus ook ruimte voor extra leeswerk in de koffer. En als je al genoeg gelezen hebt, is voor veel actuele boeken een luistervariant het alternatief.

Bertrand Weegenaar | 11 juni 2021 | 2-3 minuten leestijd

Ik heb uit de vier artikelen die ik de afgelopen maanden geschreven heb, per artikel één boek geselecteerd. Ik hoop dat het op het strand of in een luie stoel aan een zwembad ook lekker leest. Geen zware kost, gewoon ontspannen. En als vijfde boek een spannende IT-thriller.

Voor persoonlijk leiderschap heb ik Happy Office Manifest gekozen. Een vrolijk boek dat ook wat vooruit kijkt naar hoe post-coronawerken er uit kan zien. En hoe je daar als manager mee om moet gaan. Prettige schrijfstijl en optimistisch.

Uit het artikel De ondernemersbiografie was het moeilijk kiezen. Mooie verhalen en fraaie uitgaven. Om de koffer toch licht te houden kan wat mij betreft Een kleine geschiedenis van grote durvers van Peter VanHam mee. Opkomst en ondergang van de Vlaamse steden. Misschien kom je er in de buurt.

Duurzame bedrijfsmodellen, dat is doorgaans taaiere kost. Weg zakkend bij een blonde rakker of een margarita wenkt misschien de vrijheid van een eigen onderneming. Chris Guillebeau, een actieve zelfstarter en reishacker, geeft misschien het laatste zetje of de eerste aanzet. Met De 100 euro Startup.

Nog voor de zomer valt het nieuwe Managementboek Magazine in de bus. Daarin het stuk over Teamwerk en leiderschap. De redactie gaf me luchtig en niet te zwaar mee. Dus werd het Het boek voor jonge teamleiders van Jelle van der Lugt. Ook voor de wat meer ervaren leiders. De lessen die Jelle geleerd heeft, zijn gedaan onder toezicht van ervaren coaches. En die hebben we niet allemaal tot onze beschikking. Dat geldt zeker voor de uitdagingen die het Vattenfall 2018 team doorstaan hebben. Dit boekje is er wel. Lees het gerust.

Het artikel Digitalisering zal geschreven zijn tegen de tijd dat jouw werk weer begint. Steven Van Belleghem, auteur van succesvolle werken als The offer you can’t refuse en De Conversation Manager heeft ook zijn eerste SciFi thriller gepubliceerd: Eternal. Een spannend verhaal dat speelt in 2041 als het eeuwige leven een mogelijkheid is geworden. En dat is over twintig zomervakanties.

En niet vergeten, als hij nog niet gelezen of geluisterd is, Fantoomgroei van Sander Heijne Hendrik Noten, de winnaar van Het Managementboek van het Jaar 2021. Ik durf bijna te zeggen, actueler en relevanter komen ze niet. Mooie vakantie, veel leesplezier en tank weer even bij.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. 

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden