Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Spelen werkt, winnaar Managementboek van het Jaar 2023

Donderdag 20 april is tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed 'Spelen werkt' van Karen Sikkema en Michiel van Eunen uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2023. Felicitaties aan de winnaars en veel dank aan de jury.

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 20 april 2023 | 1-3 minuten leestijd

De jury bestond dit jaar uit Eric van Arendonk, Arvid Buit, Elmas Duduk, Jasmijn Mioch, Henny Portman en Liesbeth Tettero. Uit de eerste ronde van ruim 200 boeken, stelde de jury uiteindelijk een longlist samen van 48 titels. Er volgde een shortlist van vijf, waaruit één winnaar is gekozen. 

woorden van de jury

Mensen leren door te spelen, zo weten auteurs Karen Sikkema en Michiel van Eunen. De jury stelt in het juryrapport: 'De energie straalt je van de pagina’s tegemoet. In hun winnende boek Spelen werkt weten Sikkema en van Eunen managers te inspireren om veel creatiever te kijken naar menselijke ontwikkeling. Om nu eindelijk eens de ‘oude systemen’ los te laten en op de werkvloer meteen aan de slag te gaan met elkaar. Dat ontwikkelen óók kan met een glimlach, wordt kraakhelder voor wie dit boek leest.'

Dit jaar waren naast Spelen werkt de volgende boeken genomineerd:
De Speechschrijver - Renée Broekmeulen
De Blauwe Fabel - Ties Joosten
Why Innovation Fails - Joachim De Vos
Van winst naar waarde - Frank Peters

Over de prijs

Karen Sikkema en Michiel van Eunen volgen Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou op die in 2022 wonnen met De inclusiemarathon. De prijs wordt dit jaar voor de 21ste maal uitgereikt. 

De titel Managementboek van het Jaar geldt als toonaangevend in het vakgebied management. Initiatiefnemer van deze prijs is online boekhandel Managementboek.nl, die zich hiervoor laat bijstaan door een onafhankelijke vakjury. De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint. Meer over de prijs en een volledig overzicht van alle eerdere winnaars is te vinden op managementboekvanhetjaar.nl.

De Zilveren Boekensteun

Naast het Managementboek van het Jaar werd deze avond ook voor de tweede keer De Zilveren Boekensteun uitgereikt. Deze prijs gaat naar het bestverkochte managementboek uit het voorgaande jaar, het boek dat het grootste publiek wist te bereiken. Deze prijs werd uitgereikt aan Aartjan van Erkel voor zijn boek Nummer 1 - Zo word je de bekendste naam in je markt en krijg je klanten voor het leven. 
De volledige Top 25 over 2022 vind je hier >

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden