Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Groenewoud, Coelho en van Lennep

Oude boeken, nieuwe boeken… er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega’s Fred, Liza en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 25 september 2020 | 1-2 minuten leestijd

Freds keuze
Een leven lang dromen geeft in woord en beeld een mooi overzicht van de carrière van Raymond van het Groenewoud (1950), zoon van Nederlandse immigranten. Zijn artistieke carrière omvat meer dan 50 jaar en tijdens deze periode hebben ook de Nederlanders Raymond van het Groenewoud in hun hart gesloten. Van het Groenewoud is onmiskenbaar van groot belang geweest voor het muzikale geheugen van België en Nederland.

Liza’s keuze
Een stukje schrijven over een boek dat mij geraakt heeft, een boek dat ik met plezier gelezen heb. Waar te beginnen? Ik zit voor mijn boekenkast en zie de Harry Potter-reeks prominent vooraan staan, dat is wel erg lang geleden. Eén van de Paulo Coelho’s wellicht, De Alchemist, De Zahir, Brida? Mijn gevoel zegt dat ik van deze boeken heb genoten, en nog belangrijker, iets heb geleerd. Maar eigenlijk weet ik niet meer waar ze over gaan. Het laatste boek dat ik gelezen heb dan? The Joy of Living, de wetenschap rondom meditatie, uitgelegd door een Boeddhistische monnik... Tot slot, waar ik nu in bezig ben: A Game of Thrones. Maar we weten allemaal hoe dat eindigt… Te veel moois kortom!

Marjans keuze
Bijna 16 was ik, en ik moest, in de vierde klas van de middelbare school, een begin maken met het lezen “voor de lijst”. Ik koos De lotgevallen van Ferdinand Huyck van Jacob van Lennep. Allemachtig, zou je denken... die dikke pil uit 1840!? Maar ik vond het verhaal over de jonge Ferdinand, die in allerlei onverwachte situaties terechtkomt en zich daar spitsvondig uit weet te redden, geweldig. Spannend, romantisch, vol humor en helemaal niet gedateerd. Mijn uittreksel was ongeveer zo omvangrijk als het boek zelf: dikke boeken lezen oké, maar aan het maken van samenvattingen moest ik nog wel wat werken...

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden