Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Feedback geven en krijgen - Voor coaches en leidinggevenden met een hart voor groei

Wat heb je nodig om je talent ten volle te ontwikkelen? Hoe creëer je de juiste voedingsbodem voor opbouwende feedback? Hoe bereik je een toestand van flow waarbij lichaam, geest en emoties in harmonie zijn?

Dominic Rossi | 18 november 2020 | 2-3 minuten leestijd

Vanaf mijn jeugd al ben ik begaan met de vraag hoe ik anderen kan inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Ik zag om mij heen te vaak mensen die hun talenten onbenut lieten omdat ze een te laag zelfbeeld hadden, terwijl er niemand was die hen hielp om hun verborgen vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

Als basketbalcoach met twintig jaar ervaring heb ik inmiddels honderden sportlui - jong en oud, amateurs en professionals - begeleid in hun groeiproces, als sporter én als mens. Zo heb ik met vallen en opstaan geleerd dat mijn manier en stijl van coachen een cruciale sleutel is voor hun succes. In dit boek ligt de nadruk op individuele coaching, want een team kan pas succesvol zijn als de individuele leden het beste van zichzelf geven en zo elkaar positief uitdagen om samen verder te groeien. Jouw succes als teamleider hangt af van het succes van elk van je teamleden.

Goede coaching begint met empathie: je eigen perspectief als teamleider loslaten en je helemaal inleven in het perspectief van je teamlid: Wat kan die persoon goed? Wat heeft hij nodig om dat talent ten volle te ontwikkelen? Hoe bouw je een sterke vertrouwensband op om optimaal samen te werken? Wat is de essentie van leren door ervaring? Wat is het verschil tussen een doe-instructie en een bewustzijnsinstructie? Hoe bereik je een toestand van flow waarbij lichaam, geest en emoties in harmonie zijn? Hoe versterk je de synergie in het team? Die aanpak noem ik coachen vanuit het hart.

Geen theorie. Wel echte verhalen van echte mensen.
In dit boek nodig ik je uit om met een open blik te kijken naar mijn aanpak. Ik bied geen theoretische modellen, maar echte verhalen van echte mensen vanuit mijn praktijk als sportcoach en coach van teamleiders.

In mijn aanpak zijn techniek en finesse natuurlijk belangrijk, maar mijn allerbelangrijkste werkpunt is de ontwikkeling van het zelfbewustzijn. Door beter naar de ‘inner game' in je mind en je body te luisteren, groeit je zelfvertrouwen en bloeien je talenten op en dat komt uiteindelijk ook de ‘outer game' ten goede.

Dat is mijn ultieme drijfveer: mensen bemoedigen, inspireren en begeleiden om het beste uit zichzelf te halen. Net zoals op een smartphone tientallen nuttige apps staan die we nauwelijks of niet gebruiken - hoewel ze ons leven kunnen verbeteren - zo coach ik de mensen om de sluimerende ‘apps' in hun lichaam en geest te ontdekken en te activeren.

Dominic Rossi is oprichter van Corodo, waar hij als individuele high performance coach talentvolle en internationale professionele topsporters, ondernemers en artiesten begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling. Feedback geven en krijgen.

Over Dominic Rossi

Dominic Rossi is oprichter van Corodo, waar hij als individuele high performance coach talentvolle en internationale professionele topsporters, ondernemers en artiesten begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden