Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Vogels, rollebollen en de overgang

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Managementboekcollega's Fred, Karin en Marjan vertellen welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 14 december 2020 | 2-3 minuten leestijd

Freds keuze
Weer over vogels, hoor ik u denken! Ja, daar heb ik nu eenmaal iets mee, ook al heb ik niet in het minst de gave voor herkenning van de soorten. En dat is nu het mooie van de beeldende verhalen in vogeltijdschrift De Scharrelaar. Je hoeft geen fanatiek vogelaar te zijn om je verbeelding te laten spreken. Bovendien komt vaak ook de vogel om de hoek aan bod. Het eerste verhaal bijvoorbeeld gaat over kippen. Daar is zelfs geen verrekijker of fototoestel voor nodig, niet eens een bos. Hooguit een grasveldje. Maar de problemen waar je als amateurkippenboer tegenaan kunt lopen zijn welhaast net zo immens als de tijd die je erin moet steken om je eerste kwak te spotten. Haviken, vossen, grote rode katers, wellicht een verdwaalde wolf, hiërarchie in de kippenfamilie, en dat zijn nog maar een paar van de hoofdbrekens waar de amateurkippenboer terdege rekening mee dient te houden. Ook nummer 2020/2 is weer verrassend en zeer de moeite van het lezen waard.

Karins keuze
Is jouw kind geïnteresseerd in Romeinen? En wil het daar op een grappige, verhalende manier meer over leren? Dan kun je nu naast Asterix en Obelix ook een boek van Julius Zebra lezen. In het eerste boek, Rollebollen met de Romeinen, wordt Julius Zebra ontvoerd door de Romeinen en naar het Colosseum gebracht. Waar hij eerst denkt een circus met jonglerende apen te gaan bekijken, ontdekt hij al snel dat hij en zijn medegevangenen zélf de voorstelling zullen zijn. Bij het voorlezen ligt mijn 6-jarige zoon regelmatig dubbel van het lachen. Zelfstandig te lezen vanaf ongeveer 9 jaar.

Marjans keuze
Tja, die overgang... Voor veel vrouwen van rond de vijftig (of jonger, of ouder) een zenuwslopende periode, in meerdere opzichten. Lees Wen er maar aan van Maike Meijer - en dit geldt voor mannen zowel als vrouwen! - en je denkt er nooit meer hetzelfde over. Open en eerlijk, rauw en niets verhullend is dit dagboek van de werkloze actrice M. die er middenin zit, met alles erop en eraan. Zet je schrap, want je komt niet meer bij van het lachen.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden