Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Get your shit together - In superconcrete stappen naar jouw ultieme leven

Iedereen wil graag de held(in) zijn. Totdat het tijd is om het avontuur aan te gaan en de dingen te doen die een echte held(in) doet. Een preview van Get your shit together door auteur Michel Vos.

Michel Vos | 2 juli 2021 | 3-4 minuten leestijd

Wat doen echte Helden en Heldinnen anders dan gewone mensen? Wat mij betreft komt het heldenleven neer op het volgende: durven dromen én doelgericht afgaan op wat je wil bereiken, je queeste niet uitstellen en tijd vrijmaken voor de belangrijke dingen. Helden durven de confrontatie met weerstand aan te gaan. Helden gaan het onbekende tegemoet, trotseren gevaar en nemen iets van waarde terug voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen.

De held in je eigen leven zijn, dat heet in mijn boek Get your shit together: Lifecrafting. Lifecrafting is het bewust creëren van het leven dat jij zou willen leiden. Het is durven dromen en bewust nadenken over waar je tussen nu en 2 tot 5 jaar zou willen staan. Zowel professioneel als privé.

De kern hierbij is manifestatiekracht en begrijpen dat jij de hoofdrolspeler bent van je eigen film. De verantwoordelijkheid voor een mooi en inspirerend verhaal ligt volledig bij jou. Lifecrafting is het trekken van je eigen plan. En als jij jouw eigen plan niet maakt, dan word je ingezet in het plan van anderen, zo leerde Remco Claassen me. Hoewel dit helemaal waar is, is enkel en alleen een plan maken niet voldoende.

Je begint met je dromen op de juiste manier op te schrijven, maar je moet ook jouw besteding van tijd en energie gaan stroomlijnen.

Dromen, doelen en ambities komen voort uit de behoefte om je situatie te veranderen. Deze behoefte ontstaat in je hoofd en is vaak impliciet. Door je gewenste uitkomsten op te schrijven, expliciteer je ze en maak je ze duidelijk. Door je dromen vervolgens in projecten, doelen en hapklare acties te hakken, kan je met eenvoudig protocol bepalen met welke actie je het dichtst bij je doel komt.

Als we die acties dan ook nog eens écht gaan uitvoeren, loop je het risico dat je daadwerkelijk voortgang boekt op je doelen. Dit is wat mensen vaak succes noemen. In het boek Get your shit together leer ik je hoe je het manifestatieproces kunt doorlopen.

Nogmaals, je wil jouw doelen realiseren. Er alleen over nadenken is niet voldoende. Je moet het doen. Hoe makkelijk dit je afgaat, heeft alles te maken met jouw vermogen je tijd en energie te besteden aan de zaken die jij belangrijk vindt. Voor veel mensen worden tijd en energie namelijk non-stop gekaapt door de tirannie van het urgente: er lijkt altijd iets belangrijker of urgenter dan de wat je jezelf had voorgenomen te doen.

Manifestatiekracht is een interessant samenspel tussen het besteden van jouw tijd en energie met een gewenste uitkomst als resultaat. Het is een vaardigheid die je jezelf eigen kunt maken, waarbij jouw energiebesteding steeds optimaler wordt naarmate je het manifestatieproces vaker heb doorlopen. Je lichaam en geest zijn een soepel patroon herkennende machine. Dus hoe vaker je iets hebt gedaan, des te minder tijd en energie het kost. Dat is een van de voordelen van miljoenen jaren evolueren in een zeer competitieve omgeving.

Door jezelf een methode aan te leren waarmee je structureel en cyclisch aan je gewenste uitkomsten werkt, wordt je minder geleefd door de waan van de dag. En kan je dus je tijd en energie besteden aan dingen die echt van belang zijn.

Get your shit together helpt je de romantiek te ervaren van het heldendom van je eigen leven, gecombineerd met time management, discipline en vitaliteit.

De pijlers van dit boek zijn het verhelderen van jouw doelen, het verbeteren van jouw workflow, leren te werken in golven, omgaan met weerstand, het verzamelen van feedback en het verhogen van jouw fysieke en mentale energieniveau. Met als enig hoofddoel: shit voor elkaar krijgen.

Over Michel Vos

Michel Vos is een serial-entrepeneur met een passie voor optimalisatie. Of het nou om je energie, effectiviteit of processen gaat. Michel is als conceptkleptomaan altijd op zoek naar nieuwe manieren om slimmer en eenvoudiger het meeste uit je leven te halen. Michel Vos is samen met Wiggert Meerman host van de Eindbazen podcast.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden