Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

MEER Moois - Code rood, Narnia, The Midnight Library en Een prachtige wereld

Oude boeken, nieuwe boeken… er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega’s Karin, Fred, Liza en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 11 november 2021 | 2-3 minuten leestijd

Karins keuze

Een klassieker die ik nooit las: De kronieken van Narnia. Sommige klassiekers kunnen langs je heen gaan, misschien had onze bibliotheek hem niet, misschien was het eind jaren 80 helemaal uit. Feit is dat ik Narnia nooit eerder las. Nu ben ik aan het inhalen en lees ik het voor aan mijn zoon. En we hebben al bijna twee van de zeven boeken achter elkaar gelezen! Narnia is verslavend! En deze complete en geïllustreerde editie is zijn geld echt waard. Een heel mooi cadeau.

Freds keuze

Code rood geeft een geweldig inkijkje in het politieke bedrijf in tijden van crisis, in dit geval de coronacrisis. Het hele politieke spel wordt haarfijn uit de doeken gedaan door Thijs Boer en Peter Kee, twee politieke veelvraten. Het boek leest als een thriller. Je ziet aan het begin van de coronacrisis veel verwarring tijdens het besluitvormingsproces en je ziet ook dat er, met de kennis van nu, veel mis gaat… of maar nét niet. Het is ook niet niks om een crisis te managen die wordt veroorzaakt door iets wat tot dan toe totaal onbekend was… of toch niet zo onbekend? En dan heb je in tijden van crisis ook nog eens de verkiezingen waar weer heel andere belangen spelen… of toch niet? Het spel wordt gespeeld in Den Haag en met Code rood zit je er middenin.

Liza’s keuze

Stel je eens voor, je hebt de mogelijkheid om je leven te leven zoals het had kunnen zijn. Wat als je wel die ene baan had aangenomen? Wat als je niet was getrouwd? Wat als je toch voor die andere studie had gekozen? Hoe zag je leven er dan uit? In The Midnight Library krijgt Nora die kans, juist op het moment dat ze haar huidige leven niet meer ziet zitten. Had ze een ander, beter leven kunnen leiden? Hoeveel invloed hebben haar keuzes gehad op haar dierbaren? Veel vragen en heel veel spannende antwoorden. Matt Haig heeft een heel fijne schrijfstijl waardoor je door dit boek vliegt. Hoe had jouw leven er uit kunnen zien als…?

Marjans keuze

De jonge, succesvolle Ierse schrijfster Sally Rooney (1991) is ook in Nederland inmiddels vooral bekend als de auteur van Normal People, het boek dat ten grondslag ligt aan de onlangs uitgezonden televisieserie. Haar nieuwste boek, Prachtige wereld, waar ben je, borduurt voort op haar intussen bekende thematiek: het leven van uiteenlopende types mensen en hun onderlinge relaties, maar ook de problematische wereld waarin jongeren van nu proberen een toekomst op te bouwen. Eigentijds en eigenzinnig, verontrustend en ontroerend, kortom: het was in één adem uit…

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden