Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Plakkend design - Laat je boodschap schitteren

Een presentatie maken, een folder in elkaar knutselen, een eenvoudige website bouwen of een creatieve offerte opmaken. Met een laptop en wat eenvoudige software kan je zo aan de slag. 

Ann Debeuf | 23 maart 2022 | 1-2 minuten leestijd

We beschikken op onze pc over honderden lettertypes en we kunnen putten uit een oneindig kleurenpalet. Beelden toevoegen? Een animatie die de aandacht trekt? Het kan in een paar muisklikken.

Maar, geef toe, ook jij zag wel eens een chaotische PowerPoint of een schreeuwerige flyer. Misschien ben je zelf ook niet écht tevreden over hoe je communicatie oogt. Logisch, niet iedereen is grafisch geschoold. Dat is ook niet nodig. Wel essentieel is dat je weet waar je mee bezig bent.

Begrijpelijke richtlijnen

In Plakkend design geef ik je begrijpelijke richtlijnen om je informatie attractiever te maken. Een helder helikopterzicht over struikelblokken en vooral kansen op een mooiere vormgeving van je boodschap.

Als lector heb ik ervaren en rond mij gezien dat er helaas weinig aandacht gegeven wordt aan visuele aantrekkingskracht. Te vaak heb ik presentaties gezien die pijn doen aan de ogen. En dat is jammer. Niet alleen omdat ik me persoonlijk erger aan grafisch prutswerk. Ik vind het vooral doodzonde dat een boeiende boodschap verloren gaat omdat het publiek verdwaalt in de vorm. Op een rommelig bureau vind je ook niets terug.

Mooier en overzichtelijker

Plakkend Design is een fris werk waarmee je je publicaties mooier en overzichtelijker kunt maken. Stap voor stap leer ik je om bewuster om te gaan met vorm en opmaak. Met het boek als gids kan je zo komaf maken met publicaties die niet werken. Ontdek zelf hoe je met een aantal eenvoudige leidraden een groot verschil kunt maken.

Plakkend Design is voor iedereen die via vorm beter wil scoren met inhoud.

Over Ann Debeuf
Ann Debeuf is lector en onderzoeker bij Grafische en Digitale Media aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden