Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

De inclusiemarathon, winnaar Managementboek van het Jaar 2022

Donderdag 21 april is tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed 'De inclusiemarathon' van Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2022. Felicitaties aan de winnaars en veel dank aan de jury.

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 21 april 2022 | 1-2 minuten leestijd

De jury bestond dit jaar uit Peter Streefkerk, Liesbeth Tettero, Nora Ghaoui, Louis Thörig, Mirella Visser en voorzitter Patrick Davidson. Zij lazen samen 163 boeken. Na een Longlist van 48 boeken en een Shortlist van 5 werd er 1 winnaar gekozen. 

woorden van de jury

Auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou slagen er volgens de jury in om de lezer goed uit te leggen wat diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid op de werkvloer betekenen. Waarom dat belangrijk is en ook hoe je de eerste stap zet.
Davidson: 'Al met al is dit een boek dat we elke manager en leider aanraden om te lezen en te bespreken met je naaste collega’s. Met name omdat het boek helpt om grip te krijgen op containerbegrippen en helder te krijgen wat voor actie je als lezer - we denken aan managers, bestuurders, ondernemers - kunt ondernemen.'

Dit jaar waren naast De inclusiemarathon de volgende boeken genomineerd:
Waarom vrouwen minder verdienen - Sophie van Gool
Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters
Onder commissarissen - Marilieke Engbers
Het Agressieparadijs - Caroline Koetsenruijter

Foto: Jan Boeve

Over de prijs

Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou volgen Sander Heijne en Hendrik Noten op die in 2021 wonnen met Fantoomgroei. De prijs wordt dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Het Managementboekengala werd, door twee afgelaste edities in 2020 en 2021, voor de zeventiende keer gehouden.

De titel Managementboek van het Jaar geldt als toonaangevend in het vakgebied management. Eerdere winnaars waren onder andere Joep Schrijvers met Hoe word ik een rat?, Jeroen Smit met Het drama Ahold en Menno Lanting met zijn bestseller Connect!, ook Danielle Braun en Jitske Kramer horen tot de eerdere winnaars met hun boek De Corporate Tribe.

Meer over de prijs en een volledig overzicht van alle eerdere winnaars is te vinden op managementboekvanhetjaar.nl.

Over Karin de Zwaan

Karin werkt als marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden