Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Genieke Hertoghs

‘Iemand in beweging brengen doe je met een pull’

Parkeer je eigen mening, visie en standpunt even helemaal wanneer je de ander wil laten bewegen. Sta open voor het verhaal van de ander en luister. Ontdek dan waar je kunt inbreken en in positie komt in het onbewuste brein van de ander. In deze aflevering van De Boekenpraktijk ondergaat Willem van Leeuwen dit met gast Genieke Hertoghs.

Karin de Zwaan | Liza Schakel | 20 april 2023 | 1-2 minuten leestijd

Genieke is samen met Harrie van den Berg founding parent van het gedachtegoed Subconscious Impact. Als spreker, auteur en trainer draagt ze dagelijks bij aan verbinding, gelijkwaardigheid en gezamenlijke impact. Altijd via de route van het onbewuste brein. Waarover ze je in haar nieuwe boek Don't push me! alles over leert.

Genieke: 'Als je de andere wil bereiken kun je beter kiezen voor pullen dan voor pushen. Met pushen bedoelen we elk moment waarop jij besluit aan een ander uit te leggen hoe hij het eigenlijk zou moeten zien. Dus onder pushen versta ik ook vertellen, uitleggen, een voorbeeld of advies geven. We doen het allemaal. Maar het werkt gewoon niet om de ander mee te nemen.'

Luister de aflevering om te ontdekken waarom pullen wel werkt, én hoe je dat dan moet doen.

StELLINGEN

Elke aflevering van de podcast legt host Willem van Leeuwen de gast een drietal stellingen voor. De stellingen voor Genieke Hertoghs:

  1. De meeste mensen zijn vooral uit op de bevestiging van hun eigen gelijk;
  2. De wil om te leren je te verdiepen in de ander is bij de meeste mensen beperkt door de angst voor het onbekende;
  3. Veel organisaties zijn met het realiseren van gedragsverandering van mensen volstrekt irreëel bezig omdat ze vaak alleen maar meer weerstand creëren.

Nieuwsgierig naar de antwoorden? Luister naar deze aflevering van De Boekenpraktijk op deze pagina of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

OVER DE BOEKENPRAKTIJK

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk.

Over Karin de Zwaan

Karin werkt als marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden