De vraag naar persoonlijke begeleiding blijft toenemen. Het aantal professionele coaches groeit met de dag. Wij voelen de aandrang aandacht te vragen voor de verantwoordelijkheid van de professional die online gaat coachen. Wij vinden het getuigen van professionaliteit als je weet wat je doet en daar past ook bij dat je bedreven raakt in de specialisatie van online coachen. Zo beschermen we onze talloze coachees die zichzelf soms kwetsbaar en met delicate vraagstukken aan onze professionele begeleiding toevertrouwen. Laten we dienend aan hen (en onszelf) zijn en doen wat bij onze professionaliteit past: bedachtzaam bewust deskundig online.
Ontdek met ons boek Op afstand de beste coach in de hand wat coachen via digitale media je brengt.
Hoe kun je op afstand goed coachen?
Wie op afstand samenwerkt, merkt dat er iets verandert. Het kost meer tijd en energie, resultaat is minder zichtbaar en het werkplezier krijgt een andere smaak. Met de Triple-A-filosofie als kompas maak je iedere samenwerking effectief en persoonlijk. De sleutels tot echt contact laten zien wat de juiste attitude is voor de onlinecoach. De zes competenties voor digitaal begeleiden maken helder dat de communicatieve- en coachcompetenties die je bezit een update nodig hebben om effectief te blijven in een tijdperk waarin we remote (samen)werken en er grote behoefte is aan tijd- en plaatsonafhankelijke coaching. Met de praktische wijsheden kun je meteen aan de slag.
Taal speelt een grote rol
Succesvol hybride samenwerken? Richt je ogen op taal! Dit boek gaat het niet over techniek, tools, platforms. In dit boek wordt met groot plezier en volle overtuiging TAAL op de voorgrond gezet. Bij digitale interactie verdwijnt non-verbale informatie naar de achtergrond en komt taal nadrukkelijker op de voorgrond. Organisaties en professionals zijn zich vaak onvoldoende bewust dat geschreven en gesproken begeleiding en interactie beter wordt als je bewust aandacht schenkt aan taal. Taal als in woorden en zinnen. Taal waarmee je verbinding maakt. Taal die in beweging zet. Taal waarmee je gezamenlijk doelen bereikt. Taal als toevoeging aan het palet van de coachee om zich te kunnen uiten. Taal als instrument voor de coach.
Sterke sociale interactie
We hebben dit boek geschreven voor de professional die zich bezighoudt met coachen of begeleiden. Voor de beroepscoach en de professional in de zorg, het sociaal domein, het onderwijs, voor wie persoonlijke aandacht en coaching een belangrijk onderdeel van het werk is. Maar ook voor professionals die hybride samenwerken of leidinggeven aan hybride teams. Voor degenen die de verbinding en sociale interactie willen versterken.
Warm contact in een koude wereld, het kán!
Als lezer zul je vanuit een nieuw paradigma gaan kijken naar op afstand coachen en digitaal samenwerken. Dat warm contact in een koude wereld echt kan! Dat het gemak waarmee coachees toegang geven tot wat hen echt bezighoudt online hoger is dan bij face-to-face begeleiding. En dat ze zich makkelijker bewust worden van de kern van wat hen te doen staat en makkelijker daadwerkelijk in beweging komen richting de gewenste verandering. Bovendien ervaren we keer op keer dat het proces van openen digitaal sneller plaatsvindt dan face to face. Het lijkt magie, maar dat is het niet. Na het lezen van Op afstand de beste coach weet je wat je kunt doen om dit te realiseren. We hopen vooral dat je ziet dat je impact kunt vergroten én vreugde kunt halen uit online coachen en hybride samenwerken als je gaat werken met de kracht van taal.
Over Eskil Elfferich
Eskil Elfferich is onderwijskundige en expert in online coachen en hybride samenwerken. Zij richt zich samen met medeauteur Marjanne Peters-Burgers met training, coaching en advies op professionals in begeleiding. Dit doen zij vanuit hun advies- en trainingsbureau Digitale Bruggenbouwers.
Over Marjanne Peters-Burgers
Marjanne Peters-Burgers is organisatiekundige en expert in online coachen en hybride samenwerken. Vanuit Digitale Bruggenbouwers richt zij zich samen met mede auteur Eskil Elfferich met training, coaching en advies op professionals in begeleiding. Sinds 1999 is zij actief in het domein van coaching, met een bijzondere aandacht voor (persoonlijk) leiderschap.