Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Boekpresentatie Waar een wiel is is een weg van Jaap Bressers

Bij binnenkomst in zalencentrum Prinsenhof voor de presentatie van het boek ‘Waar een wiel is, is een weg’ worden alle bezoekers persoonlijk en warm welkom geheten door auteur Jaap Bressers en zijn partner. De toon is direct gezet en uitermate positief. Het gaat een bijzonder avondje worden daar in Best en dat zullen alle gasten weten ook.

Peter Streefkerk | 24 maart 2015 | 1-2 minuten leestijd

Rustig avondje? Niet echt!

Boekenintroducties zijn meestal kleinschalig van opzet. Deze avond vormt daarop een uitzondering. De bijzonder sfeervolle zaal vult zich al snel met een groot aantal mensen. Collega’s, relaties, vrienden, familie. Zeker tussen 200 en 300 mensen hebben de moeite genomen om bij de presentatie van het eerste boek van Jaap Bressers aanwezig te zijn. Jaap Bressers, veelgevraagd spreker, heeft zich met het boek ‘Waar een wiel is, is een weg’ voor het eerst ook op het schrijverspad gewaagd.

Aftrap met Jan van Setten en Richard de Hoop

De avond wordt afgetrapt door Jan van Setten met verbaal vuurwerk waarmee hij de lachers op zijn hand krijgt. Het stokje wordt daarna overgenomen door Richard de Hoop die met een lied van Raymond van ’t Groenewoud de sfeer tot nog grotere hoogten opzweept. Dan is het tijd voor de hoofdpersoon van deze avond, Jaap Bressers. Op zijn eigen onnavolgbare wijze weet hij de aanwezigen afwisselend aan het lachen te brengen en te ontroeren. Het verhaal van hoe Jaap zijn nek brak en dit zijn leven op zijn kop zette, wordt vanaf nu ook via zijn boek verspreid.

Carlos-momentje

Wat Jaap met het boek wil bereiken is duidelijk maken hoe je met kleine dingen het verschil maakt. Door je eigen toegevoegde waarde te vergroten. Hij doet dat aan de hand van persoonlijke verhalen. Te beginnen met het verhaal van Carlos, de verpleger in het Portugese ziekenhuis, die voor Jaap zelf het verschil maakte tussen opgeven en doorgaan met zijn leven. En hoe. Jaap bruist van de energie, ook deze avond weer. Een avond die een verrassende wending krijgt als Carlos zelf ten tonele verschijnt. Een moment waarbij voor vele aanwezigen de rillingen over de rug lopen.

Wereldprimeur

De avond wordt afgesloten met een echte wereldprimeur. Komend jaar komt Jaap met een avondvullende theatervoorstelling met nieuw materiaal. Muzikaal ondersteund door Tom Meulman zal hij als Nederlands eerste sit-down comedian weer op de hem bekende manier stil staan bij de kleine dingen en hoe je daarmee het verschil kunt maken.

Over Peter Streefkerk

Peter Streefkerk is eigenaar van Respect Inkoopconsultancy. Hij is actief met interim-management, advisering, projectmanagement, training en coaching op het gebied van contractmanagement en inkoop. Hij is auteur van boeken over contractmanagement en inkopen. Met Octavia Siertsema maakt bij een podcast over aanbesteden.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden