Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Samen veranderen

Samen veranderen wil inspireren én prikkelen om in onze steeds sneller veranderende wereld – en dus ook een veranderende werkomgeving – vooral niet te blijven stilstaan. Een preview.

Pim Steerneman | 24 oktober 2016 | 2-3 minuten leestijd

In een wereld waar verandering een constante is, is wendbaarheid noodzakelijk. Trends als globalisering en digitalisering, wat leidt tot nieuwe technologieën die elkaar steeds sneller opvolgen, zorgen voor een totaal ander speelveld. Dit heeft impact op onze economie, op onze bedrijven en organisaties en last but not least op ieder individu. En zoals Darwin al lang geleden aantoonde: Het is aanpassen of uitsterven. Wendbaarheid biedt hier een oplossing. Wendbaarheid betekent vooral lenig zijn, en dan met name ‘lenig in het denken’. Het betekent ook flexibel en creatief denken, evenals: regie en verantwoordelijkheid nemen en keuzes durven maken. Medewerkers die dit onder de knie hebben maken organisaties wendbaar.

Organisaties kunnen alleen maar bijblijven als de medewerkers zich maximaal verbinden. Dit betekent: samen-werken en samen-veranderen.

De auteurs willen graag anderen inspireren én prikkelen om in onze steeds sneller veranderende wereld - en dus ook een veranderende werkomgeving - vooral niet stil te blijven staan. Stilstaan is prima voor een moment, even een pas op de plaats. Maar als je te lang blijft stil staan - ook als organisatie, team en/ of medewerker – dan mis je de boot.

Dit boekje is dan ook een oproep aan de lezer om in de veranderende omgeving samen (in verbinding) met anderen te veranderen en te vernieuwen. En om erover na te denken waarom het slim is nu in beweging te komen. Het is een oproep om anders te denken en anders te doen. En dat onder het motto: ‘Niet weten waar het schip strandt, is minder erg dan de boot missen!’.

VEЯANDEЯEN is geschreven met de hoofdletter R in spiegelbeeld als symbool voor (anders)omdenken. De hoofdletter Я is de laatste letter van het Russische alfabet en spreek je uit als ‘ja’. Veranderen? Ja!

Het boekje is dus een oproep aan de lezer om in onze steeds sneller veranderende wereld in beweging te komen. Het is een prikkelend boekje met korte teksten en pakkende plaatjes om de woorden kracht bij te zetten. Het is een boekje om jezelf en anderen te inspireren!

Nu verschijnen er de laatste tijd wel meer boeken over het belang van wendbaarheid in organisaties. Wat Samen veranderen toevoegt is dat de lezer in 88 pagina’s met korte teksten, quotes en bijbehorende afbeeldingen uitgedaagd wordt om erover na te denken waarom en of hij iets gaat doen zonder dat er pasklare oplossingen aanreikt worden.

De crux is namelijk dat je zelf inzicht moet hebben om daarna zelf in actie te komen. Om in termen van Cruijff te spreken: je gaat het pas zien als je het doorhebt!

Dr. Pim Steerneman MBA studeerde sociale wetenschappen en bedrijfskunde en is als bestuursvoorzitter verbonden aan Sevagram zorgcentra Zuid Limburg. Trudie Severens is lid Raad van Bestuur bij zorgorganisatie Sevagram. Brigitta Santegoeds is projectleider Kunst & Cultuur bij zorgorganisatie Sevagram. Ze zijn de auteurs van Samen veranderen.

Over Pim Steerneman

Dr. Pim Steerneman MBA studeerde sociale wetenschappen en bedrijfskunde en is als bestuursvoorzitter verbonden aan Sevagram zorgcentra Zuid Limburg. Hij is de auteur van Leiderschap in ontwikkeling.

Over Trudie Severens
Trudie Severens is lid Raad van Bestuur bij zorgorganisatie Sevagram (NL).
Over Brigitta Santegoeds
Brigitta Santegoeds is projectleider Kunst & Cultuur bij zorgorganisatie Sevagram (NL).

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Pim Steerneman, Trudie Severens, Brigitta Santegoeds
Samen veranderen

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden