Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Kinderen & Leiderschap

Het boek Kinderen & Leiderschap gaat in op de groeiende behoefte om binnen het onderwijs aan de slag te gaan met (persoonlijk) leiderschap. In deze preview lichten de auteurs het boek kort toe.

Robbert Gorissen | 14 november 2016 | 3-4 minuten leestijd

In het onderwijs groeit het verlangen om met kinderen aan de slag te gaan met (persoonlijk) leiderschap, ook de maatschappij verlangt dit. Seth Godin, een bekende schrijver op het gebied van marketing, leiderschap maar vooral verandering, zegt dat het belangrijk is om kinderen twee dingen te leren: ‘Solve interesting problems’ en ‘How to lead!’. De vraag is: hoe doe je dat?

Het boek Kinderen & Leiderschap geeft hier antwoord op, met als hoofdthema: hoe help je kinderen met hun persoonlijk leiderschap?

Het is een uitdaging om als volwassene je ‘mindset’ te wijzigen, terwijl kinderen flexibeler zijn en zich nog volop ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling en leiderschap zijn vandaag de dag niet meer alleen bestemd voor volwassenen. Wij moedigen scholen aan om persoonlijk leiderschap steeds meer op het programma te zetten. De inhoud is hetzelfde, de verpakking en communicatie totaal anders.

Dit boek is geschreven voor ouders & leerkrachten. Het geeft tools en handvatten die nodig zijn om kinderen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Het boek bevat basiselementen m.b.t. persoonlijk leiderschap. Kernaspecten uit het boek zijn: jezelf-durven-zijn, dromen, samenwerken, talenten, leiderschap, persoonlijke groei en succes. Naast het deel voor de volwassenen is er ook een deel speciaal voor de kinderen. Dit is weergegeven in een verhaal. Volwassenen kunnen kinderen begeleiden door middel van de extra informatie en vragen na elk hoofdstuk.

In het begin haalden we Seth Godin al kort aan, een opmerkelijke stelling van hem is dat we kinderen in het huidige schoolsysteem klaar maken voor een wereld die niet meer bestaat. Kinderen die de hele dag in een klaslokaal zitten en na hun school in een fabriek gaan werken, dat bestond 100 jaar geleden, maar nu niet meer. Leer kinderen deze twee dingen: ‘Solve interesting problems’ en ‘How to lead!’. Dit boek helpt daarbij. Persoonlijk leiderschap heeft basisprincipes die we vanaf jonge leeftijd kunnen leren en ontwikkelen, zodat het op oudere leeftijd een gewoonte is geworden. Belangrijk is wel dat ouders en leerkrachten hierin een voorbeeld zijn. Dit boek is daarom ook geschreven als leidraad voor hen. Helaas leren kinderen dit nog niet standaard op school.

Praktisch over het boek

Bepaalde processen, die in dit boek beschreven worden, kosten tijd. Dit vergt wat meer lange termijn-denken en is niet één, twee, drie gerealiseerd. Sommige aspecten in de hoofdstukken zijn direct toepasbaar voor kinderen, sommige aspecten zijn voor ouders en leerkrachten waardevol. Alles uit dit boek kun je zelf toepassen in je (persoonlijk) leiderschap én overdragen aan kinderen.

Marc Lammers de Olympisch veldhockey bondscoach zegt in het voorwoord: 'Dit nieuwe boek van Robbert gaat ouders en leerkrachten helpen om kinderen op een goede manier te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en geeft ze de tools die ze later nodig zullen hebben. Ik weet zeker dat jij met jouw kinderen ook in een FLOW kunt komen.'

We willen je aanmoedigen om met kinderen aan de slag te gaan met hun persoonlijk leiderschap en te focussen op het ontwikkelen van hun sterke punten.

Robbert Gorissen heeft Kinderen & leiderschap samen met zijn vrouw Ellen geschreven. Hij is coach & trainer en eigenaar van de Robbert Gorissen Company, experts op het gebied van leiderschap. Zij is docente in het middelbaar onderwijs. Robbert is ook auteur van verschillende andere boeken.

Over Robbert Gorissen
Wie is Robbert Gorissen? Robbert is een fan van het leven. Na zelf een aantal uitdagingen overwonnen te hebben, vond Robbert het tijd een studie te volgen over leiderschap in Sydney (wat een uitdaging was met zijn dyslexie)! Teams van 50, 100 of 250 man leiden is hem niet vreemd. Daarna is Robbert aan de slag gegaan als coach en heeft hij zich in de tussentijd verder ontwikkeld in leiderschap en coaching. Robbert is getrouwd met Ellen en samen voeden ze 3 kinderen op. Robbert is eigenaar van de Robbert Gorissen Company. Naast zijn eigen bedrijf werkt Robbert ook parttime als docent economie op een middelbare school in Rotterdam.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden