Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Schalen en hypergroei

Er is een nieuw kwartaalmagazine op de markt. Sprout heeft een kwartaaluitgave (bookazine) gelanceerd onder de titel Scale. Een magazine voor start-ups, scalers en investeerders. De wens is de vader van de gedachte dus het eerste nummer gaat over hypergroei. Jonge ondernemers warme droom en visie: idee, starten, schalen en vroemmm… hypergroei. Bedrijven met een extreem snelle en aanhoudende groei zijn niet nieuw, maar in de software en met name platform werelden zijn ze gebruikelijker aan het worden. Dat levert interessante nieuwe fenomenen als blitz scaling, unicorns en exponentieel.

Bertrand Weegenaar | 5 april 2017 | 1-2 minuten leestijd

Een magazine voor start-ups, scalers en investeerders. De wens is de vader van de gedachte dus het eerste nummer gaat over hypergroei. Jonge ondernemers warme droom en visie: idee, starten, schalen en vroemmm… hypergroei. Bedrijven met een extreem snelle en aanhoudende groei zijn niet nieuw, maar in de software en met name platform werelden zijn ze gebruikelijker aan het worden. Dat levert interessante nieuwe fenomenen als blitz scaling, unicorns en exponentieel.

Een bedrijf met een marktwaarde van 1 miljard US dollar is een unicorn. Een lijst met huidige unicorns is op Techcrunch te vinden. Honderden inmiddels. Gedomineerd wordt deze lijst werkelijk door Amerikaanse en Chinese bedrijven. Nagenoeg allemaal softwarebedrijven en overloaded met investeringsgeld. Nederlands’ enige unicorn is op dit moment betaaldienst Adyen. Een bedrijf als beurssite Catawiki begint al aardig mee te spelen en zou zomaar de unicorn status kunnen halen de komende jaren. Een lang artikel over dit Assense kroonjuweel staat in Scale.

Het blad is zeer verzorgd en de inhoud gelukkig heel Nederlands. Het is een gekke wereld. We staan wel met onze beide benen op de grond. We zijn trots op de voorbeelden als Bynder en Jaunt VR. Bas Haring bekijkt groei met een filosofische bril. En het artikel van Rutger Vahl gaat over de hyperfail van eens unicorn Zenefits. Je kunt zomaar opbranden en neerstorten. Diensten schalen toch minder makkelijk dan software. Lekker lange artikelen gelukkig over de achtergronden van de verschillende thema’s. En ExO (Exponentieel) mag dan zeker niet ontbreken. Ruimte dus voor een toekomstvisie van Yuri van Geest. In Scale veel handvatten hoe dat te managen is. Een abonnement kan via www.sprout.nl/scale.

Voor de liefhebbers van de verhalen over de echte grote jongens is net verschenen The upstarts van Brad Stone. Over de mega-unicorns die de oprichters en investeerders van Airbnb, Lyft en Uber hebben gemaakt. In een paar jaar tijd.

Scale is ook los te bestellen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden