Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Amy Goldsteins Janesville wint FT and McKinsey business book of the year award

Het boek Janesville, An American story van Washington Post-journalist Amy Goldstein heeft de Financial Times and McKinsey Business Book Award van 2017 gewonnen.

Jeroen Ansink | 7 november 2017

Dat heeft de jury gisteren tijdens een diner in New York bekendgemaakt. Het boek beschrijft hoe de sluiting van de lokale General Motors-fabriek de bevolking van Janesville in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft getroffen, en trekt een parallel met de uitholling van de Amerikaanse middenklasse in het algemeen. Janesville werd door juryvoorzitter en Financial Times-hoofdredacteur Lionel Barber geprezen als een boek ‘over het nieuwe industriële tijdperk en hoe je daarmee omgaat’. Goldsteins boek behandelt volgens Barber niet alleen ‘belangrijke beleidskwesties zoals vaardigheden en hertraining’, maar schetst ook ‘een humaan portret van mensen en hun gemeenschap’.

De andere genomineerden waren Het almachtige apparaat van technologie-journalist Brian Merchant, Reset van voormalig durfkapitalist Ellen Pao, Het Libor-schandaal van financieel journalist David Enrich, Adaptive Markets van Andrew Lo en The great leveler van historicus Walter Scheidel.

Aan de onderscheiding, die vorig jaar werd toegekend aan The man who knew van Council of Foreign Relations-onderzoeker Sebastian Mallaby, is een geldbedrag van dertigduizend pond verbonden.

Over Jeroen Ansink

Jeroen Ansink is journalist in New York. Hij schrijft en schreef onder meer voor HP/De Tijd, Elsevier Weekly Magazine en Fortune.com. Voor Managementboek schrijft hij interviews. Ansink voltooide een vrij doctoraal in de Letteren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en behaalde het certificaat Business Journalism aan de Wharton Business School aan de Universiteit van Pennsylvania.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden