Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Managementboek van het Jaar 2018 - Juryblog - Het laatste pakket

Het laatste leespakket voor dit juryjaar wordt afgegeven door de pakketbezorger. Hij staat er inmiddels al niet meer versteld van dat er met regelmaat een zware doos boeken bij mij bezorgd wordt en wenst me succes met lezen.

Daniëlle de Jonge | 17 januari 2018 | 2-3 minuten leestijd

Zoals gebruikelijk maak ik het pakket direct open, vol nieuwsgierigheid naar wat er deze keer in zit. Want hierna stopt het. Dan zijn het weer gewoon de boeken die ik bestel, of die ik ontvang om te recenseren. Het is dus ook wel een beetje speciaal, deze laatste leesstapel. De taak is bijna volbracht. Of nou ja bijna….nu komt het er op aan om met mijn jurycollega’s de longlist, shortlist en winnaar te kiezen!

De teller van het aantal boeken dat ik in dit juryjaar las staat op ruim 70. Als ik dat wel eens vertel tegen mensen kijken ze me meestal verschrikt aan. Zoveel?! Yep, zoveel. In de praktijk valt het reuze mee. Als ervaren recensent en veellezer heb ik een manier ontwikkeld om boeken goed te kunnen beoordelen, zonder dat ik alles hoef te onthouden wat er in staat. Elk jurylid heeft zo een eigen techniek. De meest bijzondere boeken gaan bij mij vervolgens op een aparte stapel: hier ga ik na het juryproces nog eens goed voor zitten om alle kennis in me op te nemen. Soms zijn dat boeken op mijn vakgebied, of simpelweg over zeer interessante onderwerpen.

Het mooie van jureren is de grote diversiteit aan thema’s. Zo werd ik meegezogen in wat er allemaal is aan technologische ontwikkelingen. Las ik over marketing, HR, managementmodellen en leiderschapstechnieken. Het was verfrissend om boeken te lezen met een eigenwijs karakter. En ik werd steeds weer blij van boeken die het belang van duurzaamheid en betekenisvol zakendoen beetpakken. In veel opzichter wijzer geworden dus! En daar maak ik ook dankbaar gebruik van binnen mijn eigen bedrijf en in de presentaties en workshops die ik geef.

Nog even geniet ik van het jurywerk. Als alle boeken zijn gelezen staat de eerste pittige vergadering op het programma: de circa 50 boeken voor de longlist kiezen, uit een totaal van dik 200. En dan bepalen we meteen gegadigden voor de shortlist, boeken die vervolgens door alle zes de juryleden worden gelezen. Om in een nieuwe vergadering de vijf allerbeste boeken aan te wijzen. Ik verheug me op de inzichten en meningen van mijn collega’s! En natuurlijk het meest op het kiezen van dat ene, machtig mooie boek waar we deze bijzondere prijs aan uitreiken.

Daniëlle de Jonge is expert in eigentijdse klantrelaties en helpt als spreker & trainer bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Zij schreef de bestsellers Verleid de klant, Human2Human: de nieuwe klantrelatie en Extreem klantgericht. www.danielledejonge.nl

Ze is de voorzitter van de jury voor het Managementboek van het Jaar 2018 (#Mgtboek2018)

Over Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge – spreker, trainer en bestsellerauteur. Helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden