Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Handboek Teamcoaching Ooa-boek van het jaar

Dinsdag 5 juni maakten de juryleden tijdens het Boek&Festival bekend dat het Handboek Teamcoaching van Martijn Vroemen de titel ‘Ooa-boek van het Jaar 2018’mag dragen. Volgens de jury is het ‘Handboek Teamcoaching naar de inhoud niet heel vernieuwend, maar de relativeringen die de auteur plaatst zijn dat zeker wel. De ironie werkt bemoedigend. En we hadden best nog meer praktijkervaringen willen lezen, in die buitengewoon goede schrijfstijl van Vroemen’.

Pierre Pieterse | 6 juni 2018

Uit de lijst van boeken die in 2017 op de markt kwamen, stelde de zevenkoppige vakjury eerder dit jaar een top-10 samen. Daaruit kwam een shortlist naar voren kwam van vier boeken die maatschappelijk relevant, wetenschappelijk, toegankelijk en toepasbaar zijn in de praktijk van de organisatieadviseur. Bovendien moet ‘het hoofdaccent van het boek liggen op het ontwikkelen van inzichten op kritische toepassing’, aldus de jury. De Managementideeënfabriek ( Stefan Heusinkveld), Handboek Teamcoaching (Martijn Vroemen), Iedereen verandert - nu wij nog (Hans Vermaak), en Voorbij de eeuw van bureaucratie (Jan Herman de Baas) voldeden aan alle criteria.

De jury koos uiteindelijk voor het boek van Martijn Vroemen. ‘In een tijdsgewricht waarin teams en het werken in teams steeds belangrijker worden, is het Handboek teamcoaching een welkom boek, en het zal zeker bijdragen aan de professionalisering van ervaren en minder ervaren organisatieadviseurs.’ Naast de eervolle titel ontving de winnaar een beeldje en een cheque ter waarde van € 500,00 uit handen van Erna Scholtes, de voorzitter van de vakjury. Vroemen zelf over zijn prijs: ‘Ik heb dit boek niet geschreven om prijzen te winnen, het thema is ook niet nieuw, maar teamcoaching wordt steeds belangrijker in organisaties.’

Over Pierre Pieterse

Pierre Pieterse was tot februari 2022 hoofdredacteur van Managementboek Magazine.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden