OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Algemeen management

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Algemeen management

  Hier vindt u artikelen rond boeken over managementvaardigheden. Van teamrollen van Belbin tot gespreksvoering en Quinn. Kortom alles voor managers en leidinggevenden.
  3.040 resultaten
  recensie
  Algemeen management
  31 mei 2023
  Teun van Aken
  2-3 minuten leestijd
  ‘Too good to be true’ van Theo Hendriks is een fundamentele zoektocht naar de werking van verhalen. Het is als ware een reisverslag van die zoektocht. Centraal in dit onderzoek staat de visie dat mensen verhalenmachines zijn die denken en leven in de structuur van verhalen. We hebben ze nodig voor ons zelfbeeld en kunnen dus niet zonder, ook al zijn ze te mooi om waar te zijn. In vier hoofdstukken gaat de auteur op reis.
  preview
  Algemeen management
  25 mei 2023
  Annemieke Mintjes
  3-4 minuten leestijd
  Liefde. Alles draait om liefde. Toch? Waarom moeten we dan om het woord gniffelen als het in de context van werk gebruikt wordt? Annemieke Mintjes wil daar een einde aan maken. Ze schreef daarom het boek ‘Liefde werkt’. Een preview.
  Interview
  Algemeen management
  12 mei 2023
  Bas Hakker
  5-8 minuten leestijd
  Theo Hendriks schreef een boek over waarom verhalen vertellen zo belangrijk is: ‘Too Good to Be True’. Welke functie hebben verhalen? En moeten we niet allemaal iets beter in vertellen worden? We vroegen Hendriks naar het verhaal achter zijn boek: ‘Zorg dat je tot de verbeelding spreekt van mensen. Daarmee breng je mensen naar een andere werkelijkheid.’
  recensie
  Algemeen management
  10 mei 2023
  Rogier van der Wal
  3-4 minuten leestijd
  In Coronatijd waren we ineens gedwongen om veel vanuit huis te werken, en dat heeft op afstand werken een flinke impuls gegeven. Nu we weer vrijer kunnen bewegen, willen we toch graag ons voordeel doen met wat we intussen bijgeleerd hebben. ‘Samen werken op afstand’ van Gonny Vink en Bas Krikke helpt daarbij.
  achtergrond
  Algemeen management
  9 mei 2023
  Hans van der Klis
  9-12 minuten leestijd
  ‘Spelen werkt’ van Karen Sikkema en Michiel van Eunen is tijdens het Managementboekengala in april uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2023. ‘Dit is niet alleen een bekroning voor ons boek, maar ook voor onze opvattingen’, zei Van Eunen na de prijsuitreiking. ‘Serious gaming is ondergewaardeerd en dat is volstrekt onterecht. De kracht van spelen is dat je fantastische inzichten kunt krijgen in mensen en in patronen.’
  achtergrond
  Algemeen management
  8 mei 2023
  Paul Groothengel
  12-17 minuten leestijd
  Het staat de laatste jaren meer dan ooit in de belangstelling: ongewenst gedrag op de werkvloer. Alleen al dit voorjaar verschenen er drie managementboeken over dit heikele onderwerp. Met niet alleen persoonlijke verhalen en schokkende percentages, maar ook met preventiemaatregelen, tips, checklists en oplossingen. ‘Het is toch eigenlijk onzin dat ik een boek over dit onderwerp moet maken?’
  video
  Algemeen management
  5 mei 2023
  Saskia Tjepkema, Annemarie Bleeker
  1-2 minuten leestijd
  Als je lid bent van een team is het handig om te leren teamen. Want het is best raar dat we dat niet bewust aangeleerd krijgen, dat we ervanuitgaan dat iedereen weet hoe werken in een team gaat. Voor autorijden heb je toch ook een rijbewijs nodig? Ronnie Overgoor bespreekt de vaardigheid teamen met Saskia Tjepkema en Annemarie Bleeker.
  achtergrond
  Algemeen management
  3 mei 2023
  Bertrand Weegenaar
  3-4 minuten leestijd
  Het werd net niet het Managementboek van het Jaar 2023, maar was wel één van de belangrijkste kandidaten voor deze titel: ‘De Blauwe Fabel’. Een boek over een eeuw lang KLM. Het is van de hand van onderzoeksjournalist Ties Joosten die van het onderzoeksplatform Follow the Money de ruimte heeft kreeg dit gedegen en zeer goed leesbare verhaal te vertellen.  
  recensie
  Algemeen management
  3 mei 2023
  Frank van Kuijck
  1-2 minuten leestijd
  De wereld van het snelle geld. De wereld van exotische producten en schimmige constructies. Waar kennis, macht en geluk bepalend zijn. ‘Het geheim van Beursplein 5’ geeft een mooie tour de horizon van vijftig jaar Amsterdamse effectenhandel.
  podcast
  Algemeen management
  27 april 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  1-2 minuten leestijd
  In deze EXTRA aflevering van podcast De Boekenpraktijk nemen we opnieuw een kijkje in de keuken van het schrijven van een managementboek. We spreken met Henk Jan Kamsteeg, auteur van meerdere managementboeken in verhaalvorm, storytellingexpert en bovendien recensent voor Managementboek.
  nieuws
  Algemeen management
  21 april 2023
  Karin de Zwaan
  2-3 minuten leestijd
  Op 20 april 2023 vond een bijzonder Managementboekengala plaats. Met het thema 'Managementboek op stand' konden de bezoekers struinen over een heuse boekenbraderie. Tijdens dit feest in De Rode Hoed te Amsterdam werd het Managementboek van het Jaar 2023 bekend gemaakt. De jury ligt haar proces en keuze toe in het juryrapport.
  nieuws
  Algemeen management
  20 april 2023
  Karin de Zwaan
  1-3 minuten leestijd
  Donderdag 20 april is tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed 'Spelen werkt' van Karen Sikkema en Michiel van Eunen uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2023. Felicitaties aan de winnaars en veel dank aan de jury.
  Interview
  Algemeen management
  19 april 2023
  Ronald Buitenhuis
  4-6 minuten leestijd
  Een wachtwoord met 8 kleine letters. Iemand die kwaad wil, hackt het direct. 9 kleine letters: 2 minuten voor een hack. Toch zuchten medewerkers als ze weer een e-learning informatieveiligheid moeten doen of weer een wachtwoord moeten wijzigen. Veilig omgaan met informatie is vooral een last. Toch hamert Jan Hoogstra in zijn boek ‘Pas (er)op!’ op bewustwording rond dit thema.
  interview
  Algemeen management
  17 april 2023
  Hans van der Klis
  7-10 minuten leestijd
  Als we intrinsieke motivatie, eigenaarschap, plezier en willen zo belangrijk vinden, waarom zijn we dan altijd geneigd zelf de regie te nemen? In hun nieuwe boek ‘De oplossingenmachine’ maken Wouter Hart en Thom Verheggen duidelijk wat onze oplossingen en goedbedoelde adviezen bij anderen teweeg brengen. ‘De oplossingenmachine bevestigt voortdurend zijn eigen noodzaak.’
  Interview
  Algemeen management
  13 april 2023
  Karin de Zwaan
  4-6 minuten leestijd
  Je team tien keer beter maken in één dag. Dat is het idee achter het Teaming Festival op 19 juni in Deventer. Auteurs Hans van der Loo en Patrick Davidson kregen de vraag van de organisatoren van het Kennisfestival of ze die uitdaging aan durfden. Het duo zei ja en formeerde vervolgens met hun eigen droombezetting aan sprekers een goed gevuld dagprogramma. Een dag om met je eigen team aan de slag te gaan met een flink aantal teamingspecialisten en een dag waarop je leert om te teamen. 
  recensie
  Algemeen management
  11 april 2023
  Frank van Kuijck
  3-4 minuten leestijd
  Wouter Hart en Thom Verheggen maken in De Oplossingenmachine duidelijk dat het bieden van oplossingen aan de ander vaak leidt tot conflicten, luiheid en/of het afnemen van zelfstandigheid en eigenaarschap. In een vlot geschreven boek met tal van praktijkvoorbeelden maken Hart en Verheggen duidelijk hoe het anders kan.
  recensie
  Algemeen management
  7 april 2023
  Jan Hoogstra
  4-6 minuten leestijd
  De KLM is onze nationale trots, veel Nederlanders zullen met deze maatschappij hebben gevlogen. Vanaf het begin al Koninklijk, maar is dat wel terecht? In ‘De blauwe fabel - Waarom we de KLM al een eeuw lang tegen elke prijs in de lucht houden’ beschrijft Ties Joosten de geschiedenis van de KLM. En dan met name vanuit financieel perspectief.
  recensie
  Algemeen management
  7 april 2023
  Ment Kuiper
  1-2 minuten leestijd
  Wie kent het niet? Je begint met het schrijven van een marketingplan, of met het ontwikkelen van een marketingstrategie. Je bent aan het nadenken over jouw organisatie-ontwikkeling en de veranderingen die daarbij horen. Natuurlijk ben je een ervaren marketingprofessional, die alles wel weet... Maar heb je echt aan alles gedacht?  
  video
  Algemeen management
  4 april 2023
  Wouter Hart en Thom Verheggen
  1-2 minuten leestijd
  We geloven allemaal in intrinsieke motivatie en het geven van ruimte en vertrouwen. Maar onbedoeld creëren we samen vaak juist het tegenovergestelde. Volgens auteurs Wouter Hart en Thom Verheggen kunnen we de schuld geven aan De Oplossingenmachine. Zij zijn samen te gast bij Ronnie Overgoor van 7DTV om dit uit te leggen.
  recensie
  Algemeen management
  4 april 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Storytelling is zoveel meer dan ‘gewoon’ communiceren. Theo Hendriks laat in zijn nieuwste boek ‘Too good to be true’ zien waarom we niet zonder verhalen kunnen.  

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden