OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Juridisch

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon resultaten

  Juridisch

  Hier vindt u artikelen rond boeken over juridische onderwerpen. Van auteursrecht tot ontslagrecht. Alles over juridische onderwerpen die niet-juridische professionals raken.
  21 resultaten
  interview
  Juridisch
  12 februari 2018
  Lex van Almelo
  4-6 minuten leestijd
  ‘Organisaties verwachten steeds meer van juridische afdelingen, terwijl die nauwelijks meer middelen krijgen,’ zegt Ivar Timmer, senior onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. In Legal Management – realiseren van juridische kwaliteit beschrijft hij met lector Arnt Mein en andere auteurs voor welke uitdagingen juristen van bedrijven, overheden en advocatenkantoren staan en wat er van hen wordt verwacht. ‘Een moderne juridische professional moet meer hebben dan alleen juridische inhoud.’ 
  recensie
  Juridisch
  13 december 2017
  Michiel Scholten
  1-2 minuten leestijd
  De nieuwe privacywet gaat gemeengoed worden in 2018 en dat begin je al langzaam al te merken. Zowel in de media, als bij bedrijven als Google met hun privacy caravan, congressen, seminars maar ook tal van bedrijven die jou willen helpen met de AVG.
  recensie
  Juridisch
  6 december 2017
  Ruben van de Belt
  2-3 minuten leestijd
  De grootste wetswijziging in de geschiedenis. Een volledig nieuwe manier van werken. Aan superlatieven geen gebrek als het om de Omgevingswet gaat.
  nieuws
  Juridisch
  9 oktober 2017
  Ger Post
  1-2 minuten leestijd
  Intuïtie is misschien wel onze beste raadgever, zo stellen auteurs van nationale en internationale bestsellers als Het slimme onbewuste (Ap Dijksterhuis) en Intuïtie (Malcolm Gladwell). Wanneer er op de onderbuik wordt gekoerst, levert dat vaker goede beslissingen op en zelfs een betere wereld, zo is hun gedachte.
  interview
  Juridisch
  21 juli 2017
  Pierre Pieterse
  4-6 minuten leestijd
  Koen Versmissen maakt samen met twee collega’s van Privacy Management Partners in Grip op de AVG beknopt duidelijk wat er moet gebeuren om volgend jaar zomer te voldoen aan de eisen van de nieuwe privacywetgeving.
  interview
  Juridisch
  30 mei 2017
  Diana de Wolff
  3-5 minuten leestijd
  Ongeveer 35% van alle arbeidsrelaties is flexibel en het aantal zzp’ers stijgt door. De Wet werk en zekerheid en de Wet DBA hebben die trend niet weten te keren. Diana de Wolff, arbeidsrechtadvocaat en redacteur van Flexibele arbeidsrelaties deelt haar visie hierop.
  preview
  Juridisch
  22 mei 2017
  Koen Versmissen
  3-4 minuten leestijd
  Er waait een stevige nieuwe privacywind door Europa, en dus ook door Nederland. En u beseft het misschien nog niet, maar die wind blaast ook uw kant op!
  interview
  Juridisch
  20 maart 2017
  Pierre Spaninks
  5-6 minuten leestijd
  Zesduizend bedrijven gaan er failliet op jaarbasis, ongeveer een procent van het totaal. Een constante, lijkt het bijna. Maar dat het zo moet zijn, weigert mr. Marien Schelhaas te geloven. In Gezonde continuïteit van ondernemingen onderzoekt hij wat bedrijven beter kunnen doen om gezond te blijven en voort te bestaan. Strategie is alles.
  preview
  Juridisch
  20 maart 2017
  Ed van Meer
  3-4 minuten leestijd
  Met de ‘Wet normalisering rechtspositie ambtenaren’ gaat de overheid over naar het arbeidsrecht dat ook in de marktsector geldt. De totstandkoming van deze wet, alom bekend onder de term ‘normalisering’, is turbulent verlopen.
  recensie
  Juridisch
  24 november 2016
  Dave van Ooijen
  11-15 minuten leestijd
  Informatie is door de snelle ontwikkeling van internet tegenwoordig bijna onmiddellijk beschikbaar. In een wereld waarin we voortdurend worden overspoeld met informatie neemt echter ook de kans toe dat we op allerlei manieren, bewust of onbewust, worden misleid door pseudowetenschap en contrakennis.
  opinie
  Juridisch
  22 augustus 2016
  Martijn Leijten
  3-4 minuten leestijd
  In deze rubriek analyseren bestuurskundigen van de TU Delft patronen en wetmatigheden waar veel managementboeken soms wat lichtvoetig aan voorbij gaan, of gewoon voor vanzelfsprekend aannemen. In deze aflevering belicht Martijn Leijten de schaduwzijde van keuzevrijheid.
  interview
  Juridisch
  8 juli 2015
  Lex van Almelo
  5-8 minuten leestijd
  Een wetsartikel met beknopte uitleg over de toepassing in de praktijk - het is een geniaal concept, dat werd gegapt van een Duitse uitgever en in de loop van 25 jaar navolging heeft gevonden bij veel wetboeken. ‘We hadden nooit gedacht dat het een reeks zou worden,’ zegt hoofdredacteur Carel Stolker over Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek.
  preview
  Juridisch
  17 februari 2015
  Cora Vonk
  4-6 minuten leestijd
  Toen ik tien jaar geleden met mijn man mijn eerste appartement kocht, liet ik me vooral leiden door het mooie uitzicht en het rondkrijgen van de financiering. In gedachten waren we bezig met kleuren, meubels en de indeling.
  nieuws
  Juridisch
  27 november 2014
  Bertrand Weegenaar
  Advocaten zijn ook (net) ondernemers. Als partners in grotere of kleinere firma’s moeten ze hun broek ophouden. Sommige verdienen speciale aandacht: de strafrechtadvocaat. Niet zozeer zij zelf als wel de cliënten en de zaken trekken de nodige media aandacht.
  nieuws
  Juridisch
  28 juli 2014
  Bertrand Weegenaar
  1-2 minuten leestijd
  Het loopt misschien niet zo in de gaten. Ze maken ook vaak niet zo’n PR voor hun werk. Ze komen pas in de publiciteit bij grote gebeurtenissen als ontslagrondes en fusies. Ik heb het over de leden van de Ondernemingsraad.
  achtergrond
  Algemeen management
  16 april 2014
  Aart G. Broek
  4-6 minuten leestijd
  Aan het klokkenluiden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) ging tijdig gedoceerde en goed onderlegde tegenspraak van haar senior beleidsmedewerker Arthur Gotlieb vooraf. Uit onze eeuwenlange geschiedenis weten we, dat tegenspraak tot agressief reageren leidt. Tegendraadse kritiek verdwijnt daarmee níet in de doofpot.
  opinie
  Juridisch
  27 mei 2013
  Ernst ten Heuvelhof
  3-4 minuten leestijd
  In deze aflevering van Tussen Droom & Daad bespreekt Ernst ten Heuvelhof het principe van de blijvende verantwoordelijkheid: Al ben je niet meer verantwoordelijk, je blijft altijd aanspreekpunt.
  column
  Juridisch
  26 februari 2013
  Bertrand Weegenaar
  3-4 minuten leestijd
  Geachte mevrouw Schippers, beste Edith, Laatst zat u in het programma Buitenhof en sprak u een half uur lang bevlogen over de vele initiatieven die u in de zorg aan het ontplooien bent. Dit naar aanleiding van de brief die u naar de Tweede Kamer heeft gestuurd met de veelzeggende titel Van systemen naar mensen.
  interview
  Algemeen management
  15 maart 2012
  Joep Schrijvers
  10-14 minuten leestijd
  Hij is wetenschapper, hoogleraar maar net zo goed een ouderwetse onderwijzer. Hij vertelt, verklaart en illustreert met verve en plezier. Hij laat zien hoe in het politieke debat frames werken. Maar ook in de wereld van Managers en professionals. Hij houdt niet van grootse verhalen en de maakbaarheidgedachte. Zijn fascinatie is de onzekere wereld met zijn dubbelzinnigheid en onvoorspelbaarheid. ‘Besturen is een zaak van doormodderen’, zegt hij. Deze keer bij de boekenkast de man die het boek Framing schreef: Hans de Bruijn.
  interview
  Juridisch
  15 december 2011
  Pierre Spaninks
  4-6 minuten leestijd
  Inspecties houden namens de overheid toezicht op terreinen als het onderwijs, de zorg en de veiligheid. Na de nodige reorganisaties en fusies zijn er nog dertien over. Wat ze gemeen hebben, is dat ze zelf ter plekke gaan kijken en willen weten hoe het zit. Over die manier van toezicht houden en over die inspecties gaat het nieuwe boek van Ferdinand Mertens, Inspecteren, toezicht door inspecties.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden