OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Leiderschap

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Leiderschap

  Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
  1.761 resultaten
  recensie
  Leiderschap
  19 januari 2022
  Henny Portman
  4-5 minuten leestijd
  Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? – Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap is geschreven door Veronique Kilian. Het biedt vele direct toepasbare handvatten en aansprekende praktijkvoorbeelden om de overstap naar zelforganisatie te maken. Zowel voor het zelforganiserende team, als de leidinggevende van het team.
  column
  Algemeen management
  18 januari 2022
  Pierre Pieterse
  3-4 minuten leestijd
  Paul Polman is terug. Nee, niet bij Unilever, dat Grote Gevecht is geweest en beslist. Nee, Polman is terug met een boek, Netto Positief, waarin hij uit de doeken doet hoe verantwoord ondernemen beter uitpakt voor iedereen. 
  recensie
  Leiderschap
  17 januari 2022
  Daniël E. Brouwer
  3-4 minuten leestijd
  Het was dat ik mijn portie blauw licht nog niet had gehad die avond, want anders had ik het boek ‘Weet wat je zegt - De geheime kracht van taal ontmaskerd’ van Jan van Setten in één avond uitgelezen! 
  preview
  Leiderschap
  17 januari 2022
  Peter van Lonkhuyzen
  3-4 minuten leestijd
  Informele leiders spelen een bijzondere rol in de organisatie. In platte bedrijven zijn ze onontbeerlijk voor innovatie. Peter van Lonkhuyzen schreef met ‘Informeel Leiderschap’ het eerste omvattende boek voor en over informele leiders.
  recensie
  Leiderschap
  11 januari 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  4-6 minuten leestijd
  Wat is nu de essentie van leiderschap? Waar draait het werkelijk om? Veel mensen doen in boeken en lezingen een poging een antwoord te geven. Weinigen komen zo dichtbij als Wil Derkse in ‘Benedictijnse stuurmankunst’. In de leer bij Benedictus (480 – 547), en de naar hem vernoemde ‘regel’.
  preview
  Leiderschap
  10 januari 2022
  André Pelgrims
  3-4 minuten leestijd
  André Pelgrims deelt in 'Dansen naar vrijheid' ervaringen, stelt vragen en houdt ieder van ons een spiegel voor. De intentie is helder: de lezer doen groeien en activeren om het eigen potentieel aan leiderschap vol in te zetten. In dit artikel vertelt hij waarom hij zijn boek schreef.
  preview
  Leiderschap
  7 januari 2022
  Daan Fousert
  5-7 minuten leestijd
  ‘Leiderschap voor toekomstmakers’ is bedoeld om een leiderschapsweg met een nieuw en langduriger perspectief te bieden: een ecologisch economisch perspectief na de ultrakorte perspectieven die we gewend zijn vanuit het neoliberale economisch denken. De auteur, Daan Fousert, vertelt erover in dit artikel.
  recensie
  Leiderschap
  5 januari 2022
  Paul Misdorp
  2-3 minuten leestijd
  'Leidinggeven aan zelforganisatie; een paradox?' Draagt als ondertitel leiderschap, teambuilding en eigenaarschap. Titel en ondertitel wekken verwachtingen, want dat zijn uiterst relevante thema’s voor organisaties die betrokkenheid en kennis van medewerkers maximaal willen benutten.
  preview
  Leiderschap
  5 januari 2022
  Carine Coehoorn
  3-4 minuten leestijd
  Voor leidinggevenden die een medewerker met burn-out hebben is het vaak heel vaag hoe ze dit het beste kunnen begeleiden. In het begin laten ze het vaak te veel over aan de medewerker, terwijl ze later juist teveel druk opleggen, is de ervaring van Carine Coehoorn, die leidinggevenden hierin begeleidt. Ze schreef er een praktisch en visueel boek over: Burn-out is als failliet gaan.
  recensie
  Leiderschap
  4 januari 2022
  Bert Peene
  3-4 minuten leestijd
  Dienend-leiderschap is de oervorm van leiderschap die zorgt voor optimale resultaten door de behoeften van degenen die geleid worden altijd op één te zetten. Dat is de belangrijkste boodschap die Inge Nuijten voor haar lezers heeft. In Echte leiders dienen (uit 2012), en nu opnieuw in wat als een voortzetting van die bestseller gezien kan worden: Dienend leiderschap.
  preview
  Leiderschap
  23 december 2021
  Jan ter Bogt
  2-3 minuten leestijd
  Een boek over systemisch werken voor doeners en makers, dat belooft de ondertitel van Onderstroommanagement. In dit artikel vertellen de auteurs, Jan ter Bogt en Siets Bakker, over hun boek.
  recensie
  Leiderschap
  15 december 2021
  Paul Misdorp
  3-5 minuten leestijd
  Een jaar na het verschijnen van de Vorstenspiegel van Gabriel Anthonio is er nu een vervolg: De sleutels van de leider. Daarin deelt Anthonio 10 mooie verhalen over evenzovele sleutels tot (persoonlijk) leiderschap.
  recensie
  Leiderschap
  9 december 2021
  Elmas Duduk
  3-4 minuten leestijd
  Professor Moss Kanter laat een meesterwerk achter met haar meest recente boek Op zoek naar nieuwe oplossingen. Juist nu we op een kantelpunt staan waarin het vertrouwen in grote organisaties flinterdun is, komt Moss Kanter met antwoorden, handelingsperspectieven en vele voorbeelden uit de praktijk. 
  recensie
  Leiderschap
  3 december 2021
  Henk Jan Kamsteeg
  4-6 minuten leestijd
  Dienend leiderschap is een hartszaak. Maar hoe geef je een verlangen om er als leider voor de ander te zijn vorm? Inge Nuijten helpt ons goed op weg in Dienend-leiderschap.
  recensie
  Leiderschap
  2 december 2021
  Franca Gribnau
  3-5 minuten leestijd
  Als coach en psycholoog gelooft Juul Martin rotsvast in de kracht van mensen. Dat vertrouwen doorklinkt in zijn boek Maak Ruimte. Leiderschap heeft in zijn optiek alles te maken met ruimte maken voor wat mensen nodig hebben, zodat ze tot hun recht komen, en als gevolg daarvan ook de organisatie beter loopt.
  video
  Leiderschap
  2 december 2021
  Veronique Kilian
  Voor haar boek Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? interviewde Veronique Kilian leidinggevenden in organisaties die werken volgens de principes van zelforganisatie en daardoor veel meer werkgeluk ervaren. In de Bookchat legt Veronique Kilian uit wat het verband is tussen zelforganisatie en werkgeluk. 
  preview
  Leiderschap
  2 december 2021
  Kees Versteegh
  4-6 minuten leestijd
  In Schaduwleiders beschrijft Kees Versteegh de grote invloed achter de schermen van 'tweede mannen' (en vrouwen) in de politiek, die hun leiders toejuichen, maar hen ook tegenspreken en troosten. In dit blog vertelt Versteegh over de verschillen en overeenkomsten tussen duo's in politiek en bedrijfsleven.
  interview
  Leiderschap
  2 december 2021
  Karin de Zwaan
  1-2 minuten leestijd
  ‘Teamleden leren uitzoomen en taakgericht kijken naar hun bijdrage in de interactie; ze leren zaken minder persoonlijk opvatten, en beter begrijpen wat er gebeurt als je kijkt van afstand.’ Zo omschrijft Marijke Lingsma het effect van Echt coachend leidinggeven. De titel van haar nieuwe boek.
  recensie
  Leiderschap
  26 november 2021
  Elly Stroo Cloeck
  3-4 minuten leestijd
  Ik ben dol op managementboeken in de vorm van een verhaal, al dan niet spelend in het dierenrijk. Na de bekende bestsellers die deze vorm hebben, denk aan Het doel, Wie heeft mijn kaas gepikt? en Onze ijsberg smelt!, is er nu de businessnovelle Inclusief leiderschap van Henk Jan Kamsteeg en Ugur Özcan. Deze heeft een spannende wedstrijd als verhaallijn.
  preview
  Coaching en trainen
  25 november 2021
  Marijke Lingsma
  4-5 minuten leestijd
  Goethe schreef ooit: ‘Beste vriend, ik schrijf je een lange brief, want ik heb geen tijd voor een korte.’ Als leidinggevende heb ik vaak aan die zin gedacht: de tijd nemen, er tijd voor over hebben, tijd nemen voor samen. Tijd dus als kritieke factor. Als coach vind ik dat vanzelfsprekend, maar als ik leiding geef, kom ik mezelf heel vaak tegen en blijk ik net even anders te reageren.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden