OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Non-profit

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Non-profit

  Hier vindt u de Bookchats van Managementboek. Auteurs vertellen wie ze zijn, en waar hun boek over gaat.
  444 resultaten
  preview
  Mens en maatschappij
  16 mei 2022
  Willem Vrakking
  2-3 minuten leestijd
  Onze publieke sector werd sinds het neoliberale tijdperk gezienals rem op de economische ontwikkeling. Die sector moest vooral kleiner worden en meer als bedrijf gerund worden. Grote bestuursadminstraties werden opgedeeld in beleids- en uitvoeringsonderdelen. Die laatsten werden deels op afstand gezet en gingen daardoor een eigen leven leiden, buiten toezicht van de 2e kamer.
  preview
  Non-profit
  20 april 2022
  Gerrit Teunis
  2-4 minuten leestijd
  Wie ten onrechte beschuldigd wordt van fraude, wegsluizen van middelen en zelfverrijking zit al snel in het oog van de orkaan, is bezig met overleven en mist het overzicht. Het overkwam Gerrit Teunis. Hij schreef er een boek over: Kafka in corporatieland. Een preview.
  recensie
  Non-profit
  12 april 2022
  Liesbeth Tettero
  2-3 minuten leestijd
  Hoe kon die beslissing genomen worden? Hoe lopen de hazen hier? Als de logica in organisaties ver te zoeken lijkt, dan speelt de factor ‘politiek’ vaak een rol. Michel de Visser schreef een praktisch boek om je politieke sensitiviteit te ontwikkelen. Dat is geen kwestie van het inschakelen van een nieuw zintuig om op te vangen wat er in de lucht hangt, maar van concrete stappen zetten. 
  recensie
  Non-profit
  5 april 2022
  Rudy Kor
  3-4 minuten leestijd
  In Politiek sensitief aan de slag maakt Michel de Visser duidelijk dat politieke sensitiviteit, mits goed afgewogen en gebruikt, ervoor zorgt dat processen soepeler verlopen. Het gaat over de situaties waarin mensen met verschillende belangen, zonder geweld, tot een oplossing voor een probleem moeten zien te komen.
  preview
  Non-profit
  18 maart 2022
  Michel de Visser
  2-3 minuten leestijd
  ‘Jouw politieke sensitiviteit mag wel wat beter!’ Het zal je maar gezegd worden… en dan? Waar schort het precies aan? Wat is politieke sensitiviteit? Wat moet je kunnen als je politiek sensitief bent? Daarover gaat ‘Politiek sensitief aan de slag’ van Michel de Visser. Hij vertelt over zijn boek.
  recensie
  Non-profit
  7 maart 2022
  Henny Portman
  3-5 minuten leestijd
  In het boek 'De moderne digitale provincie – Succesvol organiseren en digitaliseren' neemt Jaring Hiemstra je mee in de eerste stappen die provincies zetten op het terrein van digitale transformatie. Die stappen zijn bedoeld om betere beslissingen te nemen, de uitvoering efficiënter te maken en om op grote schaal samen te werken met burgers en andere overheden.
  recensie
  Algemeen management
  5 november 2021
  Marianne Eussen
  2-3 minuten leestijd
  Karin Derksen is er met het boek Goed teamwerk, hoe teams beter kunnen presteren en floreren’ in geslaagd om wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk van alledag.  
  recensie
  Non-profit
  30 juli 2021
  Elmas Duduk
  4-5 minuten leestijd
  De moderne digitale provincie, succesvol organiseren en digitaliseren van Jaring Hiemstra is een verrassend goed boek, toegankelijk geschreven, goed onderbouwd en ook heel geschikt voor niet-IT'ers.
  preview
  IT-management / ICT
  6 juli 2021
  Erna Havinga
  6-8 minuten leestijd
  Afgelopen maand bestond de AVG-privacywet drie jaar. De AVG stelt strengere eisen aan het verzamelen van persoonsgegevens. De afgelopen jaren hebben gemeenten hard gewerkt om deze privacywet te implementeren. De grootste frustratie van CISO's, Privacy Officers en FG's hierbij is om de aandacht van bestuurders voor dit onderwerp te krijgen én houden. Want hoe krijg je privacy in de dagelijkse routine en hoger op de prioriteitenlijst van bestuurders?
  recensie
  Algemeen management
  12 mei 2021
  Rudy Kor
  4-5 minuten leestijd
  Dr. Karin Derksen promoveerde eind 2016 met het proefschrift ‘Creating developmental space for better team results'. In Goed teamwerk is haar wetenschappelijke werk over teams terug te zien. Al lezend merk je ook haar ervaring als adviseur rond team- en leiderschapsvragen.
  preview
  Algemeen management
  22 maart 2021
  Karin Derksen
  3-4 minuten leestijd
  Jij werkt vast, zoals bijna iedereen tegenwoordig, in een of zelfs meerdere teams tegelijkertijd. Lukt het jou en je team(s) om het beste resultaat uit die samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en is iedereen tevreden?
  interview
  Algemeen management
  9 november 2020
  Paul Groothengel
  4-5 minuten leestijd
  Iedereen heeft de mond vol van de noodzaak om te veranderen en te innoveren. Maar in de praktijk geven managers vaak te weinig ruimte aan innovatieprocessen, aan leren, aldus organisatieadviseur, docent en schrijver Tjip de Jong.
  interview
  Algemeen management
  2 november 2020
  Paul Groothengel
  3-5 minuten leestijd
  Wat is de impact van de corona-crisis op ons gedrag? Grijpen we nu de kans om zaken structureel te verbeteren? Antropoloog Jitske Kramer waarschuwt voor culture shocks en pleit voor daadkracht.
  preview
  Non-profit
  29 oktober 2020
  Maarten van Andel
  3-4 minuten leestijd
  Wij mensen moeten serieus gaan minderen met fossiele brandstoffen, maar we pakken dat in Nederland en in de wereld niet goed aan. Maarten van Andel beschouwt het huidige energie- en klimaatbeleid overwegend als een groene illusie. In De groene kans beschijft hij hoe het beter kan. Een preview.
  nieuws
  Non-profit
  20 oktober 2020
  Karin de Zwaan
  4-5 minuten leestijd
  Ben jij al een podcastluisteraar? Het medium wordt alleen maar groter en de onderwerpen waar je een podcast over kan luisteren groeit ook. Managementboek werkt al een tijd samen met Tjip de Jong en zijn podcast Tjipcast. De afleveringen gaan over organisatieverandering, leren in werk en onderwijsontwikkeling. Tjip heeft regelmatig auteurs van managementboeken voor de microfoon. 
  interview
  Algemeen management
  28 september 2020
  Ronald Buitenhuis
  4-6 minuten leestijd
  Jarenlang hebben managers medewerkers gehoed als schapen: personeel werd opgedreven in een hok cq. de kantoortuin. Corona heeft duidelijk gemaakt dat managers die leidinggeven als een imker het veel makkelijker hebben. Rini van Solingen: ‘Bijen gaan hun eigen gang en laten zich - anders dan schapen - niet sturen. In het nieuwe normaal is het veel effectiever om je mensen zelf hun gang te laten gaan. Resultaatgericht leidinggeven via doelen en kaders.'
  preview
  Leiderschap
  7 september 2020
  Joep Schrijvers
  3-4 minuten leestijd
  Joep Schrijvers (o.m. bekend van Hoe word ik een rat?) schreef als allereerste het geschenk voor de Week van het Managementboek. Het resultaat is Hoop in bange dagen, dat wij tussen 7 en 13 september gratis weggeven aan onze klanten. Een preview.
  interview
  Algemeen management
  7 september 2020
  Ronald Buitenhuis
  15-21 minuten leestijd
  In het businessplan voor de oprichting van Managementboek werd 25 jaar geleden met nog geen woord gerept over het fenomeen ‘internet’. Managementboek was nog zonder punt.nl. Managementboeken verkopen ging via de papieren krant Manager & Literatuur.
  preview
  Algemeen management
  4 september 2020
  Jochen Hekker
  3-4 minuten leestijd
  Jochen Hekker komt regelmatig bij diverse bedrijven waar hij dezelfde uitdagingen ziet. Directeuren, managers, bestuurders die worstelen met de vraag; hoe krijg ik meer eigenaarschap in het team? Hij schreef er een boek over. Een preview.
  recensie
  Algemeen management
  2 september 2020
  Corien Plaisier
  1-3 minuten leestijd
  Psychologische veiligheid is belangrijk voor het goed functioneren van een team. De praktijkervaringen van Energyfinder medeoprichter en auteur Hans van der Loo en de expert op het gebied van creatie van psychologische veiligheid Joriene Beks, hebben geleid tot dit uiterst leesbare boek.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden