OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Non-profit

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Non-profit

  Hier vindt u de Bookchats van Managementboek. Auteurs vertellen wie ze zijn, en waar hun boek over gaat.
  450 resultaten
  recensie
  Algemeen management
  5 november 2021
  Marianne Eussen
  2-3 minuten leestijd
  Karin Derksen is er met het boek Goed teamwerk, hoe teams beter kunnen presteren en floreren’ in geslaagd om wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk van alledag.  
  recensie
  Non-profit
  30 juli 2021
  Elmas Duduk
  4-5 minuten leestijd
  De moderne digitale provincie, succesvol organiseren en digitaliseren van Jaring Hiemstra is een verrassend goed boek, toegankelijk geschreven, goed onderbouwd en ook heel geschikt voor niet-IT'ers.
  preview
  IT-management / ICT
  6 juli 2021
  Erna Havinga
  6-8 minuten leestijd
  Afgelopen maand bestond de AVG-privacywet drie jaar. De AVG stelt strengere eisen aan het verzamelen van persoonsgegevens. De afgelopen jaren hebben gemeenten hard gewerkt om deze privacywet te implementeren. De grootste frustratie van CISO's, Privacy Officers en FG's hierbij is om de aandacht van bestuurders voor dit onderwerp te krijgen én houden. Want hoe krijg je privacy in de dagelijkse routine en hoger op de prioriteitenlijst van bestuurders?
  recensie
  Algemeen management
  12 mei 2021
  Rudy Kor
  4-5 minuten leestijd
  Dr. Karin Derksen promoveerde eind 2016 met het proefschrift ‘Creating developmental space for better team results'. In Goed teamwerk is haar wetenschappelijke werk over teams terug te zien. Al lezend merk je ook haar ervaring als adviseur rond team- en leiderschapsvragen.
  preview
  Algemeen management
  22 maart 2021
  Karin Derksen
  3-4 minuten leestijd
  Jij werkt vast, zoals bijna iedereen tegenwoordig, in een of zelfs meerdere teams tegelijkertijd. Lukt het jou en je team(s) om het beste resultaat uit die samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en is iedereen tevreden?
  interview
  Algemeen management
  9 november 2020
  Paul Groothengel
  4-5 minuten leestijd
  Iedereen heeft de mond vol van de noodzaak om te veranderen en te innoveren. Maar in de praktijk geven managers vaak te weinig ruimte aan innovatieprocessen, aan leren, aldus organisatieadviseur, docent en schrijver Tjip de Jong.
  interview
  Algemeen management
  2 november 2020
  Paul Groothengel
  3-5 minuten leestijd
  Wat is de impact van de corona-crisis op ons gedrag? Grijpen we nu de kans om zaken structureel te verbeteren? Antropoloog Jitske Kramer waarschuwt voor culture shocks en pleit voor daadkracht.
  preview
  Non-profit
  29 oktober 2020
  Maarten van Andel
  3-4 minuten leestijd
  Wij mensen moeten serieus gaan minderen met fossiele brandstoffen, maar we pakken dat in Nederland en in de wereld niet goed aan. Maarten van Andel beschouwt het huidige energie- en klimaatbeleid overwegend als een groene illusie. In De groene kans beschijft hij hoe het beter kan. Een preview.
  nieuws
  Non-profit
  20 oktober 2020
  Karin de Zwaan
  4-5 minuten leestijd
  Ben jij al een podcastluisteraar? Het medium wordt alleen maar groter en de onderwerpen waar je een podcast over kan luisteren groeit ook. Managementboek werkt al een tijd samen met Tjip de Jong en zijn podcast Tjipcast. De afleveringen gaan over organisatieverandering, leren in werk en onderwijsontwikkeling. Tjip heeft regelmatig auteurs van managementboeken voor de microfoon. 
  interview
  Algemeen management
  28 september 2020
  Ronald Buitenhuis
  4-6 minuten leestijd
  Jarenlang hebben managers medewerkers gehoed als schapen: personeel werd opgedreven in een hok cq. de kantoortuin. Corona heeft duidelijk gemaakt dat managers die leidinggeven als een imker het veel makkelijker hebben. Rini van Solingen: ‘Bijen gaan hun eigen gang en laten zich - anders dan schapen - niet sturen. In het nieuwe normaal is het veel effectiever om je mensen zelf hun gang te laten gaan. Resultaatgericht leidinggeven via doelen en kaders.'
  preview
  Leiderschap
  7 september 2020
  Joep Schrijvers
  3-4 minuten leestijd
  Joep Schrijvers (o.m. bekend van Hoe word ik een rat?) schreef als allereerste het geschenk voor de Week van het Managementboek. Het resultaat is Hoop in bange dagen, dat wij tussen 7 en 13 september gratis weggeven aan onze klanten. Een preview.
  interview
  Algemeen management
  7 september 2020
  Ronald Buitenhuis
  15-21 minuten leestijd
  In het businessplan voor de oprichting van Managementboek werd 25 jaar geleden met nog geen woord gerept over het fenomeen ‘internet’. Managementboek was nog zonder punt.nl. Managementboeken verkopen ging via de papieren krant Manager & Literatuur.
  preview
  Algemeen management
  4 september 2020
  Jochen Hekker
  3-4 minuten leestijd
  Jochen Hekker komt regelmatig bij diverse bedrijven waar hij dezelfde uitdagingen ziet. Directeuren, managers, bestuurders die worstelen met de vraag; hoe krijg ik meer eigenaarschap in het team? Hij schreef er een boek over. Een preview.
  recensie
  Algemeen management
  2 september 2020
  Corien Plaisier
  1-3 minuten leestijd
  Psychologische veiligheid is belangrijk voor het goed functioneren van een team. De praktijkervaringen van Energyfinder medeoprichter en auteur Hans van der Loo en de expert op het gebied van creatie van psychologische veiligheid Joriene Beks, hebben geleid tot dit uiterst leesbare boek.
  interview
  Algemeen management
  1 september 2020
  Ronald Buitenhuis
  4-5 minuten leestijd
  Tegen de maatschappelijke trend in scoort Nederland steeds slechter op het gebied van psychologische veiligheid: je vrij voelen om je te uiten. Van 66 % veilig in 2014 naar 53 % nu. Psychologische veiligheid blijkt een veelkoppig monster. Angst regeert vaak nog, terwijl onderzoek uitwijst dat bij goed presterende teams er altijd een hoge mate van psychologische veiligheid is. ‘Het realiseren van een klimaat van psychologische veiligheid is als het bakken van een taart. Je hebt verschillende ingrediënten nodig: vertrouwen, vrijmoedigheid en het verschil durven maken.'
  interview
  Algemeen management
  27 augustus 2020
  Paul Groothengel
  3-4 minuten leestijd
  Wat maakt iemand tot een goed leider? En hoe coach je een leider, al dan niet samen met de leiders die hij of zij aanstuurt? Deze vragen fascineren organisatiepsycholoog Anje-Marijcke van Boxtel al vele jaren. "Alles is nu onzeker, en dus willen sommige leiders de controle terug. Dat leidt soms tot bizarre situaties."
  interview
  Algemeen management
  26 augustus 2020
  Peter Spijker
  4-6 minuten leestijd
  Sinds de uitbraak van de coronacrisis en de daarop volgende lockdown werken we niet meer fysiek samen, maar op afstand. Remote werken is nu de norm en blijft zeer waarschijnlijk voortbestaan. Deze nieuwe, ongekende situatie vraagt om een andere manier van leidinggeven en een andere organisatiecultuur. In Remote leiderschap laat Arjen Banach zien dat succesvol remote werken in essentie gaat om het geven van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen aan medewerkers. Leidinggevenden en organisaties dienen daartoe afscheid te nemen van directief, controlerend leiderschap.
  recensie
  Algemeen management
  13 augustus 2020
  Christel Deckers
  2-3 minuten leestijd
  Iedereen kent wel het duiveltje in zijn of haar hoofd dat zegt 'dat gaat je toch niet lukken' of andere demotiverende woorden die je ontmoedigen.  Bas Kodden laat in The Devil Inside zien hoe je hier aan het hoofd kunt bieden.
  interview
  Algemeen management
  23 juli 2020
  Ronald Buitenhuis
  4-6 minuten leestijd
  Lang niet de beste ideeën halen de eindstreep. Mensen met macht en een grote mond staan vaak vooraan. Hoe voer je nu een goed gesprek zodat ook echt de beste ideeën worden gehoord? Pacelle van Goethem geeft daarvoor tips en tricks tijdens de Nationale Gesprekkendag. Over de Merkel-doctrine, de Sadat-techniek, connectie, de eerste honderd dagen en het verkopen van ‘een goed onderhouden oude Saab van een eerste eigenaar'.
  recensie
  Algemeen management
  22 juli 2020
  Liesbeth Tettero
  3-4 minuten leestijd
  Durf jij je baas tegen te spreken? Of een afwijkende mening te laten horen tijdens de vergadering? Mooi, dan werk jij hoogstwaarschijnlijk in een psychologisch veilige omgeving. De basis voor creativiteit, innovatie en werkplezier.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden