OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Organisatiekunde

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Organisatiekunde

  Hier vindt u artikelen rond boeken over organisatiekunde. Van organisatiecultuur en lerende organisaties tot KPI's. Alles voor professionals die bezig zijn met organisaties.
  1.636 resultaten
  Interview
  Organisatiekunde
  22 december 2021
  Ronald Buitenhuis
  6-8 minuten leestijd
  De huidige governance codes suggereren dat toezicht houden ‘do-able’ is. Als je maar de regels volgt en best practices uitvoert. Maar het takenpakket voor de commissaris dijt alleen maar uit, zegt Marilieke Engbers in Onder commissarissen.
  preview
  Algemeen management
  21 december 2021
  Bart Stofberg
  Manager in Wonderland van Bart Stofberg is een vrolijke en lichtvoetige verzameling effectieve en productieve ideeën in verwarrende tijden. In dit blog vertelt hij over zijn boek.
  recensie
  Organisatiekunde
  8 december 2021
  Jan Hoogstra
  3-4 minuten leestijd
  Cultuur schijnt een van de meest lastige zaken om te veranderen te zijn. Hierover zijn inmiddels talloze boeken geschreven. De Cultuurladder is een van die boeken, waarin de schrijvers Van Wiggen, Vriens en Galle hun visie op cultuurverandering geven en met een bewerking van de huidige theorieën komen.
  achtergrond
  Algemeen management
  1 december 2021
  Bertrand Weegenaar
  9-13 minuten leestijd
  Vormen van een strategie lijkt in deze complexe tijd van veranderingen, transformaties, en crises overbodig. Elke strategie lijkt snel achterhaald. Nog voordat de inkt van het strategisch plan droog is. Maar toch, maar toch… Kortom: over de relevantie van strategie.
  recensie
  Organisatiekunde
  29 november 2021
  Rudy Kor
  4-6 minuten leestijd
  De kortste mogelijke weergave van de kernboodschap van Green On zit in de (uitleg van de) titel: Green On verwijst naar het lampje dat op groen springt als de klep opengaat tijdens een parachutesprong. Wat ik begrijp als: begin morgen met werk anders te organiseren, met de omslag van functiegericht naar rolgericht werken.
  recensie
  Algemeen management
  18 november 2021
  Franca Gribnau
  4-5 minuten leestijd
  Manager in Wonderland: een originele, creatieve beeldspraak, met humoristische knipoog. Zoals auteur Bart Stofberg stelt, is zijn nieuwste boek een vrolijke, lichtvoetige verzameling ideeën om met veranderende tijden om te gaan. De nostalgische prentjes maken zijn inspiratiebundel ‘ouderwets nieuwerwets’. Een lust voor het oog.
  recensie
  Organisatiekunde
  15 november 2021
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Het programma Mindf*ck deed een experiment in een wachtruimte. Acteurs kregen de opdracht om als er een belletje afging, op te staan en weer te gaan zitten. Nietsvermoedende andere bezoekers van de tandarts keken in eerste instantie vreemd op, maar volgden al snel het voorbeeld van de anderen. Belletje. Staan. Zitten.  
  recensie
  Organisatiekunde
  8 november 2021
  Nico Jong
  2-3 minuten leestijd
  Nu de vraagstukken en de omgeving waarin ze spelen steeds complexer worden en continu in beweging zijn, is het noodzakelijk dat we snel en gepast leren anticiperen op de enorme snelheid van de ontwikkelingen. De handreiking die Eric Koenen hiervoor in Samen slim aanbiedt, is collectieve intelligentie.
  preview
  Leiderschap
  5 november 2021
  Theo van Iperen
  3-4 minuten leestijd
  Veel organisaties krijgen er op enig moment mee te maken: een crisis van binnenuit, die langzaam het functioneren verslechtert en uiteindelijk de continuïteit bedreigt. Hoe breng je die organisaties weer terug aan de top? Theo van Iperen schreef er een boek over, hij vertelt erover in deze preview.
  interview
  Organisatiekunde
  4 november 2021
  Willem van Leeuwen
  Richard Bergmans was lid van de special forces, zijn zakelijke kompaan Frank is dat nog steeds. Wat kunnen zij met hun coachingspraktijk Threefront leren aan het bedrijfsleven?
  recensie
  Organisatiekunde
  3 november 2021
  Bert Peene
  4-5 minuten leestijd
  Agile is ín, niet sinds kort maar al veel langer. Het aanbod aan literatuur over Agile werken is enorm; het aantal cursussen, seminars en workshops blijft daar amper bij achter. Net als Lean manufacturing, HPO en zelfsturende teams lijkt iedere zichzelf respecterende organisatie Agile werken omarmd te moeten hebben.
  interview
  Organisatiekunde
  2 november 2021
  Hans van der Klis
  7-10 minuten leestijd
  Luscii, ontwikkelaar van de medische app Thuismeten, heeft de principes van de special forces als uitgangspunt genomen voor een andere manier van organiseren. Daan Dohmen, oprichter van Luscii, en Richard Bergmans, voormalig lid van de special forces, vertellen hoe het zover gekomen is.
  recensie
  Organisatiekunde
  1 november 2021
  Daniël E. Brouwer
  1-2 minuten leestijd
  Parabels, zoals Formule X, beschrijven complexe materie op een toegankelijke wijze. Mits goed geschreven uiteraard. En dit boek van Rini van Solingen en Jurriaan Kamer ís goed geschreven. Hun boek leest zoals ik Rini heb leren kennen tijdens het schrijven van een gezamenlijk artikel: helder en zonder poespas. 
  Interview
  Organisatiekunde
  26 oktober 2021
  Bert Peene
  5-7 minuten leestijd
  Adequaat omgaan met het volatiele karakter van onze samenleving: dat is de opdracht die organisaties vanuit de literatuur krijgen aangereikt. Agile is daartoe een van de meeste genoemde methoden. Agile werken blijkt in de praktijk echter een stuk lastiger dan alle publicaties doen vermoeden. Daarom schreven Valkink en Dhondt een praktisch boek.
  nieuws
  Organisatiekunde
  4 oktober 2021
  Pierre Pieterse
  3-4 minuten leestijd
  Vorige week verscheen Green on - De leukste en meest productieve manier van werken, het ‘nieuwe werken’ voor kennisintensieve organisaties. Green On verwijst naar het lampje dat op groen springt ‘als de klep opengaat tijdens een parachutesprong’. Voor organisaties staat het groene lampje voor de switch van functiegericht naar rol-gericht werken. Green on beschrijft de vijf overkoepelende principes voor deze manier van werken die professionals helpen om grote prestaties te leveren, of je nu op kantoor zit of uit een vliegtuig moet springen.
  preview
  Organisatiekunde
  23 september 2021
  Harry Valkink
  3-4 minuten leestijd
  Agile werken is in de afgelopen jaren buitengewoon populair geworden. De belofte dat je met een Agile organisatie goed bent toegerust voor de steeds complexere en sneller veranderende wereld is natuurlijk ook wel erg aantrekkelijk.
  interview
  Organisatiekunde
  16 september 2021
  Jeroen Ansink
  6-8 minuten leestijd
  Bedrijven die toekomstbestendig willen worden kunnen lering trekken uit de meest duurzame organisatie ooit: de levende natuur, stelt Ylva Poelman in De 9 succesfactoren van de BV Natuur. Met een minimum aan grondstoffen is de biologische wereld al vier miljard jaar out-of-the-box innovatief. ‘Geen probleem is zo gek of het leven heeft er wel een oplossing voor verzonnen.'
  recensie
  Organisatiekunde
  16 augustus 2021
  Martin van Staveren
  3-4 minuten leestijd
  ‘Ik hou van regels', bekent communicatiewetenschapper en sociaal psycholoog Boukje Keijzer in het inleidende hoofdstuk van haar nieuwe boek De regels en de rek. Ze maakt daarbij tegelijkertijd een forse kanttekening: we zijn als samenleving wel doorgeschoten naar die regelkant. De rek is er vaak uit, waardoor regels hun doel voorbijschieten. Denk alleen maar aan de toeslagenaffaire voor kinderopvang.
  achtergrond
  Algemeen management
  12 augustus 2021
  Bertrand Weegenaar
  9-13 minuten leestijd
  In 2016 heerste een positieve vibe rondom internet, platformen, en de activiteiten van sociale media. Daar is vijf jaar later weinig van over. Een reeks aan gebeurtenissen en publicaties over onderwerpen als de macht van Big Tech, deep fake, bedreigingen door cybercriminaliteit, en de inzet van sociale media om onze democratie te ondermijnen, hebben een zeer verontrustende ondertoon.
  recensie
  Organisatiekunde
  12 augustus 2021
  Rudy Kor
  4-6 minuten leestijd
  Volgens de redacteuren richt de Canon van leren & ontwikkelen zich op iedereen (van onderwijskundige tot manager) die interesse heeft ‘in leren in en om organisaties in de meest brede zin van het woord' en die meer wil weten over de achtergrond van een concept en wat je er wel en niet mee kunt.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden