OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Psychologie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Psychologie

  Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
  1.226 resultaten
  recensie
  Psychologie
  12 april 2024
  Judith Niekel-Sjoerds
  4-6 minuten leestijd
  Wil je handvatten en tools om (verdere) burn-out te voorkomen? Zoek je praktische hulp om je patronen te leren (h)erkennen en niet meer in jouw valkuilen te stappen? Dan is ‘Survivalgids voor burn-out’ een boek voor jou.
  recensie
  Psychologie
  9 april 2024
  Gerben Beldman
  3-4 minuten leestijd
  De vierde editie van het boek ‘Motivational Interviewing’ van Miller & Rollnick is uit. Het standaardwerk over de vraag hoe mensen helpen te veranderen was na talloze nieuwe onderzoeken toe aan een herziening.
  nieuws
  Communicatie en media
  2 april 2024
  Jeroen Ansink
  4-5 minuten leestijd
  Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: Nieuwe boeken van Cal Newport en Charles Duhigg.
  nieuws
  Psychologie
  29 maart 2024
  Jeroen Ansink
  4-6 minuten leestijd
  Hij heeft in zijn leven nooit een college economie gevolgd, maar won er in 2002 evengoed een Nobelprijs voor. De woensdag op 90-jarige leeftijd overleden psycholoog Daniel Kahneman kreeg zijn onderscheiding vanwege ‘de integratie van inzichten uit psychologisch onderzoek en de economische wetenschap, met name op het terrein van de menselijke oordeel- en besluitvorming’. 
  achtergrond
  Algemeen management
  29 maart 2024
  Bertrand Weegenaar
  9-13 minuten leestijd
  Er is geen betere tijd geweest om veranderkundige te zijn of te worden. Er zijn vele transities, sommige zwaarder dan de andere. En elke transitie is een traject, soms een worsteling, een pad met stekelstruiken en valkuilen. Met een beperkte garantie op succes. In deze aflevering van Uit de boeken gaat Bertrand Weegenaar in op de vele boeken die helpen om transities in goede banen te leiden.
  interview
  Algemeen management
  26 maart 2024
  Hans van der Klis
  11-15 minuten leestijd
  De shortlist voor de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2024 telt vijf boeken: even interessant als divers. Wat opvalt: behalve de kwaliteit hebben ze ook gemeen dat ze buitengewoon actueel zijn. We vroegen de genomineerde auteurs naar hun eerste reactie. ‘Dit boek sluit aan bij de tijdgeest, veel mensen worstelen met deze vraagstukken.’
  preview
  Psychologie
  18 maart 2024
  Timo Hans
  2-3 minuten leestijd
  Nederland is een stressland. Circa 1,6 miljoen Nederlanders worstelen met burn-outklachten. Ruim 90 procent van de Nederlanders heeft milde tot heftige klachten door stress. In het afgelopen jaar hadden 3,3 miljoen volwassenen bovendien last van één of meerdere, vaak stressgerelateerde psychische aandoeningen zoals angststoornissen.
  recensie
  Psychologie
  13 maart 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  4-6 minuten leestijd
  Hoe kunnen we de ander écht zien? Door écht te leren luisteren. David Brooks schreef weer een geweldig boek: ‘De kunst van mensen kennen -Hoe je de verbinding aangaat en elkaar echt kunt begrijpen.’
  recensie
  Mens en maatschappij
  13 maart 2024
  Peter Streefkerk
  5-7 minuten leestijd
  Praten over de dood doen we niet graag. Maar het is wel onvermijdelijk. Want dood gaan we allemaal, en niet altijd op een prettige manier. Als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent, dement wordt, getroffen wordt door ALS of een herseninfarct krijgt... Wat doet het met jou, met je partner, je kinderen, je familie en vrienden? Dat is waar ‘Leven toevoegen aan de dagen’ van Sander de Hosson en Els Quaegebeur over gaat. 
  recensie
  Ondernemen
  8 maart 2024
  Nick Janssen
  2-3 minuten leestijd
  In ‘Echte ondernemers huilen (niet)’ doorbreekt Monique Schuurmans het stereotype van de emotieloze ondernemer en zet ze emotionele intelligentie in de schijnwerpers. Dit boek is een pleidooi voor meer evenwicht tussen verstand en gevoel op de werkvloer. Het wordt snel duidelijk dat in onze eigen kwetsbaarheid een grote kracht schuilt. De kracht om te motiveren en te enthousiasmeren.
  recensie
  Psychologie
  6 maart 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Een boek met illusies en raadsels op Managementboek.nl? Zeker! Omdat ‘Mindf*ck Challenges’ van Victor Mids en Oscar Verpoort niet alleen erg leuk is, maar ook je medewerkers kan uitdagen om out of the box te denken en zelf het heft in handen te nemen wanneer het even tegenzit.
  recensie
  Psychologie
  6 maart 2024
  Freija van Duijne
  3-5 minuten leestijd
  Mensen hebben erkenning nodig. De wreedste straf is mensen niet te zien. Daarmee maak je ze onbelangrijk of onzichtbaar. Als we begrijpen wat een ander doormaakt, dan is dat de weg naar een betere kwaliteit van ons leven en een gezondere samenleving. David Brooks beschrijft in ‘De kunst van mensen kennen’ hoe je mensen echt kan zien en de verhalen in mensen kan losmaken. 
  boekenlijst
  Algemeen management
  5 maart 2024
  Managementboek Redactie
  De jury van het Managementboek van het Jaar 2024 presenteert: De shortlist. Vijf boeken die u gelezen moet hebben, over thema’s waar elke leider, manager of ondernemer echt mee aan de slag moet. Onderstaand vertellen ze - in willekeurige volgorde - waarom ieder boek op de shortlist thuishoort.
  recensie
  Psychologie
  4 maart 2024
  Bertrand Weegenaar
  2-4 minuten leestijd
  Het nieuwe boek van Adam Grant, Hidden Potential, leest zoals je gewend bent van de generatie auteurs als Malcolm Gladwell (o.a. Praten met vreemden) en Grants Harvard collega’s Kate Milkman (Echt veranderen) en Angela Duckworth (de Grit factor).
  achtergrond
  Communicatie en media
  4 maart 2024
  Paul Groothengel
  11-16 minuten leestijd
  Filosofie is hot, ook in managementliteratuur. Maar wat is de rol en het belang van filosofie voor managers en medewerkers? Welke boeken inspireren? Een rondgang langs Stoïcijnse kalmte, Socratische vragenstellers, zinloze markttirannen en andere denkers. Voorlopige conclusies: Wees blij dat het leven (geen?) zin heeft. Filosofie beoefenen kan leiden tot mentale fitheid. En met goede vragen verdrijf je de oppervlakkigheid. 
  recensie
  Psychologie
  1 maart 2024
  Freija van Duijne
  1-2 minuten leestijd
  Onze biologie is die van de oermens. We zijn alert op pijn. Momenten van plezier zijn veel vluchtiger. Met stokken en wortels loodsen we onszelf doordreigingen en opportuniteiten. Dat maakt ons niet gelukkiger. Volgens Michael Vlerick vinden we geluk in gelijkmoedigheid, tevredenheid en liefdevolheid. Meditatie en mindfulness-technieken helpen om ons te bevrijden van gewoonten uit de oertijd.
  recensie
  Marketing
  29 februari 2024
  Nick Janssen
  2-3 minuten leestijd
  In ‘De Klassiekersclub’ beweert Ryan Holiday dat je geen genie hoeft te zijn om iets geniaals te maken. Je moet briljante momenten hebben en het saaie spul ertussenuit te halen. Ik ben fan van de Amerikaanse auteur. De manier waarop hij woorden weet te vinden om zijn punt te maken, zorgt ervoor dat ik instemmend met mijn gele marker in de aanslag zit.
  recensie
  Psychologie
  28 februari 2024
  Christel Deckers
  2-3 minuten leestijd
  ‘Living like you mean it’ is een boek van Ronald J. Frederick. Rogier Poels vertaalde het en gaf het de titel: ‘Omarm je emoties’. Een titel die mijns inziens recht doet aan de inhoud van dit boek.
  nieuws
  Algemeen management
  23 februari 2024
  Jeroen Ansink
  4-5 minuten leestijd
  Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: The Friction Project van Bob Sutton en Huggy Rao en Optimaal van Daniel Goleman.
  preview
  Ondernemen
  7 februari 2024
  Monique Schuurmans
  3-4 minuten leestijd
  Vandaag verschijnt Echte ondernemers huilen (niet) van Monique Schuurmans. Een boek dat inzicht belooft in hoe jouw emoties invloed hebben op je gedrag en je keuzes als ondernemer. In haar preview vertelt Schuurmans over haar boek, en waarom emoties vaak de echte leider van jouw onderneming zijn. Zonder dat je het in de gaten hebt.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden