OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Psychologie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Psychologie

  Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
  946 resultaten
  recensie
  Algemeen management
  19 januari 2022
  Arvid Buit
  2-3 minuten leestijd
  Wat moeten we toch doen om die verhuftering in Nederland te stoppen? Dat is een vraag die niet alleen bij auteur Caroline Koetsenruijter leeft. Er is nu eenmaal feitelijk een verandering gaande in de maatschappij, en dit boek belooft de lezer concrete oplossingen voor schofterige agressie.
  achtergrond
  Communicatie en media
  17 januari 2022
  Bertrand Weegenaar
  4-6 minuten leestijd
  De eerste e-mailserver bij IBM begin jaren ’80 lag er bijna direct uit. Zonder dat de architecten het bedacht hadden, wisten gebruikers al snel dat e-mail kans bood om het bericht direct naar heel veel mensen te sturen. 
  recensie
  Psychologie
  13 januari 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Weinig zo schadelijk voor een kind als het slachtoffer te zijn van voortdurende pesterijen. Klasgenootjes kunnen door hun aanhoudende pesten van emotioneel gezonde kinderen, mentale wrakken maken. Geestelijke pijn die – wanneer niet professioneel aangepakt – levenslange gevolgen kunnen hebben.
  recensie
  Psychologie
  12 januari 2022
  Freija van Duijne
  5-6 minuten leestijd
  Ons brein wordt vaak vergeleken met een computer. Ons brein als informatieverwerkende machine. Anderen zien ons brein als een spier die je kunt trainen om cognitief fit te blijven. Annie Murphy Paul vindt beide metaforen te sterk gefocust op het individu. Alsof ons brein in totaal isolement leert en informatie zou verwerken. 
  recensie
  Coaching en trainen
  5 januari 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  3-5 minuten leestijd
  Henk Jan Kamsteeg las 'Coachen vanuit de positieve psychologie' van Manon Bongers. Hij vond inspiratie, en stof om te groeien in zijn rol als coach.
  column
  Algemeen management
  4 januari 2022
  Bertrand Weegenaar
  3-5 minuten leestijd
  De laatste dagen van het jaar zijn traditioneel de dagen van goede voornemens en nieuwe doelen. En constateren dat je je dit al heel vaak hebt voorgenomen, die kilo’s er nog niet af zijn (maar het zijn de feestdagen) en dat proefschrift nog niet klaar is (nu even tijd voor mezelf en de familie)…
  preview
  Persoonlijke effectiviteit
  3 januari 2022
  Edwin Zasada
  4-6 minuten leestijd
  Een nieuw jaar, vol goede voornemens. Maar hoe houd je je eraan? Edwin Zasada, auteur van het monumentale 'Over Wilskracht', schreef 'Over goede voornemens': Een nieuw boek over hoe je goede voornemens omzet in resultaat. In dit artikel deelt hij een van zijn technieken.
  recensie
  Algemeen management
  20 december 2021
  Amber Zwartbol
  6-8 minuten leestijd
  Amber Zwartbol is onderwijskundige bij UWV, en ontwikkelt een opleiding voor de afdeling klantcontact. Ze las Het agressieparadijs van Caroline Koetsenruijter. In haar recensie vertelt ze hoe het op haar praktijk van toepassing is.
  preview
  Persoonlijke effectiviteit
  20 december 2021
  Ursela van Stekelenburg
  3-4 minuten leestijd
  Dit keer lukt het is bedoeld als aanjager voor iedereen die het heft in eigen hand wil nemen en de dagelijkse ‘gewoontes’ wil verslaan; die wil doorpakken en volhouden. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. De auteur, Ursela van Stekelenburg, vertelt erover in dit artikel.
  preview
  Coaching en trainen
  16 december 2021
  Rianne van de Ven
  2-3 minuten leestijd
  Veel hoogbegaafde volwassenen zijn in hun jeugd niet als zodanig herkend. Simpelweg omdat de kennis erover er niet was. Velen ervaren uitdagingen in de omgang met anderen én met zichzelf en willen daar op latere leeftijd mee aan de slag. Rianne van de Ven schreef er een boek over. In dit artikel vertelt ze over het boek.
  achtergrond
  Algemeen management
  13 december 2021
  Bertrand Weegenaar
  8-12 minuten leestijd
  Mijn eigen creatieve reis begon laat. Niet dat ik als kind iets anders deed als alle andere kinderen: spelen, leren, ontdekken, en fouten maken. Maar dat mocht natuurlijk op een gegeven moment niet meer. Spelen werd hobby, leren werd huiswerk en veel fouten werden onvoldoendes. En mijn reis zal niet veel verschillen van die van anderen.
  preview
  Psychologie
  13 december 2021
  Jane Alice Coerts
  5-6 minuten leestijd
  Iemand met een burn-out is mentaal, emotioneel, fysiek en op zielsniveau opgebrand. Daarom pleit Jane Alice Coerts in Van burn-out naar levenszin voor een holistische aanpak op de identiteitslaag, met oog voor natuurlijke ordeningsprincipes. Alleen dan kan een diepgaande, onomkeerbare transformatie plaatsvinden. Ze vertelt erover in deze preview.
  recensie
  Psychologie
  10 december 2021
  Elly Stroo Cloeck
  4-6 minuten leestijd
   Weer een geweldig boek van Wharton professor Adam Grant: Think Again. In het Nederlands vertaald als Weten wat je niet weet, naar de ondertitel: The power of knowing what you don’t know. Het gaat in dit boek over heroverwegen, rethinking, om anderen te beïnvloeden, zelf succesvoller te worden, gelukkiger te worden. En misschien zelfs om in leven te blijven!
  recensie
  Psychologie
  10 december 2021
  Sippy van Akker
  3-5 minuten leestijd
  In no time las ik Gevoelsarm – Een psychiater verlaat zijn vak van inmiddels voormalig psychiater Bram Bakker. Bakker reflecteert daarin op zichzelf, zijn eigen bewijsdrang en recalcitrantie in de media. Daarnaast kijkt hij naar zijn rol als hulpverlener en als mens en medewerker binnen de GGZ.  
  interview
  Algemeen management
  9 december 2021
  Hans van der Klis
  7-10 minuten leestijd
  Het Agressieparadijs van Caroline Koetsenruijter is een meeslepend pleidooi tegen de ‘verhuftering’ van Nederland. Werkenden in de zorg, in het onderwijs, bij de overheid en op allerlei andere plekken, krijgen drie miljoen keer per jaar te maken met agressie-incidenten. ‘Als daders merken dat ze wegkomen met hun agressieve gedrag en dat dreigen loont, doen ze het daarna weer.’
  recensie
  Psychologie
  30 november 2021
  Christel Deckers
  2-4 minuten leestijd
  Vroeger vonden mensen in de kerk rust en inspiratie. In Eindelijk rust in je hoofdvan Aart Goedhart en Barbara van der Steen is zondag een reflectiedag geworden. Voor mij is dat een te strak stramien.
  recensie
  Psychologie
  29 november 2021
  Amber Zwartbol
  4-5 minuten leestijd
  Stress-sensitief werken in het sociaal domein is geschreven voor professionals in het sociaal domein. De auteurs bieden professionals handvatten om hun dienst- en hulpverlening aan mensen met chronische stress nog effectiever vorm te geven. Ook richten de auteurs van dit boek zich op managers, (dienst)directeuren en studenten Social Work, MWD, SJD en SPH.
  recensie
  Algemeen management
  25 november 2021
  Hans van der Loo
  5-7 minuten leestijd
  In Het Agressieparadijs worden analyse en persoonlijke ervaringen met elkaar verbonden, en waar mogelijk zoekt de auteur wetenschappelijke onderbouwing en nuance. Bovendien bevat het een  spervuur aan mogelijke interventies om agressie op en rond de werkvloer aan te pakken. Maar bovenal is het een vlammende oproep aan werkgevers.
  nieuws
  Psychologie
  25 november 2021
  Bertrand Weegenaar
  3-4 minuten leestijd
  Over groot denken en origineel denken, opdelen in kleine stukjes, accepteer je fouten, ontwikkelen van zelfcontrole, over gewoon doen, ontwikkelen van een defensief pessimisme en flexibel omgaan met onverwachte situaties. Kortom, moonshots!
  preview
  Algemeen management
  22 november 2021
  Caroline Koetsenruijter
  5-7 minuten leestijd
  Toen in 2019 uit onderzoek van TNO bleek dat drie miljoen verpleegkundigen, leraren, ambtenaren, winkelmedewerkers en buschauffeurs te maken kregen met agressie dacht ik: hoe heeft het zover kunnen komen? Corona moest toen nog flink gaan huishouden.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden