OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Werk en loopbaan

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Werk en loopbaan

  Hier vindt u artikelen rond boeken over solliciteren, balans werk/privé en loopbaanbegeleiding. Alles voor iedereen die werkt, werk zoekt, of anderen daarin bijstaat.
  440 resultaten
  preview
  Werk en loopbaan
  4 januari 2022
  Hugo Verkley
  3-4 minuten leestijd
  Een andere invulling aan je werk geven staat steevast bovenaan de lijstjes met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ook auteur Hugo Verkley moet er dit jaar aan geloven, nadat hij voor zijn tiende boek Zo gooi je HET ROER OM bekende en onbekende Nederlanders die een radicale carrièrestap gemaakt hebben, portretteerde.
  recensie
  Werk en loopbaan
  14 december 2021
  Nienke van der Boom
  1-2 minuten leestijd
  ‘Hosselen’ is regelmatig in het nieuws als arbeidsvorm van steeds meer millennials. Geen vaste baan, maar je kostje bij elkaar scharrelen met verschillende werkzaamheden. Jeanine Schreurs beschrijft in Ga hosselen hoe je ondernemend kunt leven.
  recensie
  Werk en loopbaan
  8 december 2021
  Jasmijn Mioch
  2-3 minuten leestijd
  ‘Bedankt voor de vergadering.’ Hoe vaak hoor jij die zin na een overleg met collega’s? Waarschijnlijk niet zo vaak en daar gaat Martine de Vaan met haar boek Walk Your Meeting verandering in brengen.  
  recensie
  Werk en loopbaan
  7 december 2021
  Annett Keizer
  2-3 minuten leestijd
  We leven in een tijd waar jezelf krachtig moet kunnen positioneren en verkopen op de arbeidsmarkt. Een baan voor het leven is al lang niet meer vanzelfsprekend en de concurrentie is groot. Werkzoekenden weten dat wel, maar handelen daar vaak niet naar. 
  recensie
  Werk en loopbaan
  2 december 2021
  Sippy van Akker
  3-4 minuten leestijd
  De afgelopen dagen las ik dit boek, dat voluit Zo gooi je het roer om; 10 Nederlanders die een radicale carrièrestap hebben gemaakt (en vertellen hoe jij dat ook kunt doen heet van Hugo Verkley.  
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  26 november 2021
  Jan Hoogstra
  2-3 minuten leestijd
   Lijstjes, iedereen is er gek op: de Top 2000, de Top 40, eindejaarslijstjes. Op LinkedIn en social media zie je er ook veel voorbijkomen. Dat varieert van hele nuttige lijstjes tot zeer humoristische. Het nieuwe boek van Japke-d. Bouma De 19 dingen die je nooit met je collega’s moet doen sprak mij dan ook meteen aan.  
  preview
  Werk en loopbaan
  23 november 2021
  Hans Rode
  2-3 minuten leestijd
  Als je aan iemand vraagt wat het belangrijkste in het leven is, komt gezondheid steevast op nummer 1. En als je vraagt wat een goede arts in huis moet hebben om voor die gezondheid te zorgen, wil iedereen een dokter die beschikbaar is, de tijd voor je neemt en geen fouten maakt. 
  preview
  Werk en loopbaan
  18 oktober 2021
  Mira Huypens
  3-5 minuten leestijd
  Ik ben zo moe! De werkdruk, herstructureringen, een nieuw computersysteem. Ik heb het gevoel dat het water me aan de lippen staat. Ik moet nochtans veerkrachtig en wendbaar blijven, zegt mijn leidinggevende, anders loop ik het gevaar niet meer mee te kunnen in mijn job in de toekomst. Hoe doe ik dat? Ik ben nu al doodop en ik ben pas 37 jaar.
  Interview
  IT-management / ICT
  7 oktober 2021
  Ronald Buitenhuis
  4-6 minuten leestijd
  Lang dacht e-commerce specialist Chantal Schinkels: als ik maar hard genoeg werk en mezelf laat zien, kom ik er wel. Het probleem voor vrouwen in de IT op de werkvloer bleek echter veel hardnekkiger. ‘De IT-wereld is nog altijd een mannenwereld. En in dit tempo duurt het nog 100 tot 136 jaar voordat vrouwen net zo gewoon zijn als mannen in de IT-wereld. Dat duurt me te lang.’ Ze schreef er een boek over: De IT girl.
  recensie
  IT-management / ICT
  6 oktober 2021
  Liesbeth Tettero
  2-3 minuten leestijd
  Hoe overleef je een door mannen gedomineerde werkvloer? Welkom in de wereld van e-commerce-specialist Chantal Schinkels! Als een van de weinige vrouwen in de tech-sector loopt zij tegen van alles aan, van onbewuste vooroordelen tot te snel vertrekkende collega’s (v). Dat is niet alleen zonde, dat is ronduit slecht. Want, vrij naar oud-minister Els Borst: tech is te belangrijk om aan mannen over te laten.
  preview
  IT-management / ICT
  10 september 2021
  Chantal Schinkels
  3-4 minuten leestijd
  Toen Elon Musk in een verklaring bekend maakte dat Tesla stopte met het accepteren van de bitcoin vanwege te veel CO2 uitstoot dacht ik: wat als de bedenker ook het klimaat hoog op het lijstje had staan? Of zo iemand in de omgeving had gehad? Zou de bitcoin dan minder energie nodig hebben gehad? 
  preview
  Werk en loopbaan
  7 september 2021
  Helmi Geeve
  3-5 minuten leestijd
   ‘Doe nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Deze typische Nederlandse houding en uitspraak past niet meer bij de professional van nu.. Met ‘gewoon doen' en ‘je koest houden', blijf je voor eeuwig in de schaduw.
  recensie
  Communicatie en media
  13 augustus 2021
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Cal Newport biedt uitkomst voor menig professional. In zijn nieuwste boek bevrijdt hij ons van de druk van de talloze e-mails. Lees Bevrijd!, pas zijn tips toe en word pas echt effectief!
  recensie
  Werk en loopbaan
  17 juni 2021
  Anja Geerts-Poppelaars
  2-3 minuten leestijd
  De ondertitel van dit praktische boek over het uitstippelen van je loopbaan en het sollicitatieproces sprak mij erg aan. Er zit actie in: jij kunt wat doen om je loopbaan te beïnvloeden. De auteur blijft hameren op zelfregie, ook na het mislukken van bijvoorbeeld een sollicitatie of na het inslaan van een pad dat achteraf niet bij je blijkt te passen.
  preview
  Werk en loopbaan
  25 mei 2021
  Anita Rasenberg
  3-4 minuten leestijd
  In mijn boek Succesvol solliciteren vertel ik jou als lezer dat succesvol solliciteren zoveel meer is dan een eenmalige actie waarbij je een brief stuurt, hoopt dat je wordt uitgenodigd en dat de baan in de praktijk ook voldoet aan je verwachtingen.    
  recensie
  Werk en loopbaan
  12 mei 2021
  Annett Keizer
  2-3 minuten leestijd
  Voor wie het solliciteren met honderden tegelijk beu is, is het boek Creëer je volgende baan een eye-opener. Want wie wil dat nou niet: als enige aan tafel komen bij je nieuwe, ideale werkgever? In zes stappen neemt de auteur je mee langs praktische opdrachten om van jou een ‘ondernemende werknemer' te maken. 
  preview
  Werk en loopbaan
  30 maart 2021
  Gerjan Apeldoorn
  3-4 minuten leestijd
  Midden in een pandemie van een ongekende omvang, komt banencoach Gerjan Apeldoorn met een boek over solliciteren. In deze preview laat Gerjan niet alleen zien hoe je een andere baan kunt vinden, maar bovenal hoe je een baan vindt die echt bij je past.
  nieuws
  Leiderschap
  30 maart 2021
  Bertrand Weegenaar
  2-3 minuten leestijd
  Tim Ferriss heeft in een interview wel eens gezegd dat het succes van zijn boek, Een werkweek van 4 uur in hoge mate aan de titel lag. De inhoud is niet onbelangrijk, maar niet zo spectaculair als de titel doet vermoeden. Ferriss adviseert om vooral zelfstandig te werken, te kiezen welke klussen je aanneemt, en een hoge mate van controle over je agenda te houden. Het is een magisch recept. Zijn latere werken werden vooral dikker en minder krachtig.
  recensie
  Psychologie
  15 maart 2021
  José Otte
  2-3 minuten leestijd
  Jennifer Petriglieri is associate professor Organisational Behaviour aan INSEAD en daar heeft ze onderzoek gedaan naar hoe je twee carrieres effectief kunt combineren. Ze schrijft erover in haar boek Jouw carrière, mijn carrière.
  recensie
  Werk en loopbaan
  12 maart 2021
  Nora Ghaoui
  2-4 minuten leestijd
  Wil je het glazen plafond doorbreken en onderdeel worden van het old boys network? Dan heb je aan Carmen Breeveld een ervaren gids die in Het geheim van het old boys network praktische tips geeft om jezelf in de kijker te spelen en op de juiste plekken te komen.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden