OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    1.818 resultaten
    preview
    Personeelsmanagement
    4 oktober 2022
    Katrien Hugenholtz
    2-4 minuten leestijd
    Daar sta je dan, enthousiast als nieuw OR-lid, met veel goede ideeën en ambities. Je bent belangrijk en jouw inzet doet ertoe. Maar waar moet je beginnen? Hoe lopen de hazen en hoe zorg je dat je het OR-spel slim speelt? Wanneer helpt het om te wijzen op de Wet op de ondernemingsraden…en wanneer juist niet? In ons boek krijg je inzicht hoe de OR in de gelijkwaardige positie komt die nodig is om de wettelijke en belangrijke taak goed uit te oefenen.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    3 oktober 2022
    Ingrid Nieuwenhuijse
    3-4 minuten leestijd
    ‘Burn on!’ van Ingrid Nieuwenhuijse belooft antwoord op de vraag hoe je kunt voorkomen dat je opbrandt - en hoe je jezelf uit gevarenzone helpt. In haar preview vertelt de auteur waarom ze haar boek schreef, en wat je ervan mag verwachten.
    preview
    Inkoop en logistiek
    30 september 2022
    Rachel Heeringa
    2-3 minuten leestijd
    In Succesvol inkopen in de publieke sector beschrijven Rachel Heeringa en Yvette Berkel hoe je de competenties ontwikkelt die je als inkoper nodig hebt om succesvol te zijn in een overheidsorganisatie. In deze preview vertellen ze waarom ze het boek schreven, en wat je ervan mag verwachten.
    preview
    Marketing
    28 september 2022
    Erik Schoppen
    3-4 minuten leestijd
    Erik Schoppen is medeauteur van ‘Strategisch merkenmanagement’, het branding standaardwerk op het gebied van toekomstgericht en duurzaam merkbeheer. De vijfde herziene editie is volledig gericht op duurzame merkbouw, op zowel economisch als sociaal en ecologisch vlak. In dit artikel vertelt hij waarom alleen duurzame merkbouw - de basis voor merkvertrouwen - nog toekomst heeft.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    27 september 2022
    Ap Dijksterhuis
    3-4 minuten leestijd
    Met recente ontwikkelingen uit de neurowetenschap en psychologie beziet Ap Dijksterhuis inspiratie in samenhang met creativiteit, motivatie, nieuwsgierigheid en de functie van onze hersenen in het algemeen. Hij vertelt erover in deze preview.
    preview
    Psychologie
    26 september 2022
    Peter Gerrickens
    2-3 minuten leestijd
    Uitgekeken zijn op je werk, de zin ervan niet (meer) inzien of een burn-out hebben. Als dat bij jou het geval is, ga je vaak op zoek naar nieuwe inspiratie en zingeving. Dat is een boeiend, maar tegelijkertijd ook een uitdagend proces. Mijn boek ‘Werken vanuit Bezieling’ kan je helpen om je bezieling (weer terug) te vinden.
    preview
    Mens en maatschappij
    22 september 2022
    Tom Grosfeld
    2-3 minuten leestijd
    We willen niet alleen ons werk steeds efficiënter en sneller uitvoeren, ook onze vrije tijd wordt onderworpen aan dezelfde logica. We zouden kunnen stellen dat het neoliberalisme zich in ons heeft verinnerlijkt en onze verhouding met de tijd overhoop gooit. Wat de gevolgen daarvan zijn, onderzocht journalist Tom Grosfeld in zijn boek ‘Agendahedonisme’.
    preview
    Leiderschap
    21 september 2022
    Koen Marichal
    3-4 minuten leestijd
    Leiderschap. Mensen verbinden het gemakkelijk aan macht, positie of buitengewone prestaties en denken dat het niet voor hun is, of zelfs buiten hun vermogen ligt. Leiderschap wordt zo iets dat vooral van anderen moet komen. Dat is jammer, onnodig en werkt erg remmend voor mens en maatschappij . ‘Over leiderschap’ heeft een ander narratief. Het wil mensen uitnodigen zichzelf (nog meer) te zien als leider. En dan begint een groot avontuur met de 19 inzichten uit het boek als een betrouwbare gids. 
    preview
    Ondernemen
    20 september 2022
    Ben Admiraal
    3-4 minuten leestijd
    Het afscheid nemen van mijn bedrijf Yalp, misschien wel het leukste bedrijf van Nederland, was moeilijk en zwaar. Maar het gaf mij de rust voor het schrijven van dit boek over ondernemen. Een heel persoonlijk boek met passie geschreven om mijn ervaring te delen, hoe je maximaal geniet van het ondernemerschap en tegelijkertijd succes boekt.
    preview
    Psychologie
    19 september 2022
    Leon Schaepkens
    3-4 minuten leestijd
    ‘In de F1-maatschappij moet alles steeds sneller, beter, harder en geweldiger. Maar die manier van leven past psychologisch en fysiologisch niet bij ons’, Leon Schaepkens maakt zich zorgen. Daarom schreef hij ‘De F1 maatschappij’. Een preview.
    preview
    Organisatiekunde
    15 september 2022
    Renco Bakker
    3-4 minuten leestijd
    De geheel herziene editie van Handboek Procesmanagementmodellen bevat naast vijftien geheel nieuwe modellen veel updates en extra voorbeelden bij modellen uit de vorige druk. Handboek Procesmanagementmodellen is daarmee een actuele en onmisbare inspiratiebron voor de procesmanager die de weg wil vinden in procesmodellenland. Een preview.
    preview
    Algemeen management
    15 september 2022
    Peter Kunneman
    3-4 minuten leestijd
    ‘Leve het team’ van Peter Kunneman en Paula Nordhauzen is het eerste Nederlandstalige boek over Systems-Centered Training (SCT) in organisaties. In hun preview vertellen ze wat dat is, en wat je ermee kunt.
    preview
    Algemeen management
    14 september 2022
    Gonny Vink
    3-4 minuten leestijd
    Er zijn al veel boeken geschreven over ‘Het nieuwe werken’ en meer recent over het hybride werken. Toch ontbrak er iets, vonden wij. Veel boeken gaan over hoe jij als medewerker je werk anders kunt inrichten. Maar een boek over het inrichten van een hybride organisatie misten we nog.
    preview
    Economie
    13 september 2022
    Damaris Matthijsen
    2-3 minuten leestijd
    Steeds meer mensen verlangen naar een samenleving en een economie die goed is voor alle mensen en de Aarde. Damaris Matthijsen reikt met haar boek nieuwe ideeën, begrippen en vormen aan voor zo’n wereld: de vrij-gelijk-samenleving. Ze vertelt erover in haar preview.
    preview
    Leiderschap
    12 september 2022
    Frank Vogt
    3-4 minuten leestijd
    Er bestaan een aantal constanten waarmee effectieve leiders zich onderscheiden. Frank Vogt gaat in zijn boek uitvoerig in op deze vijf constanten en de wijze waarop die het DNA van leiderschap vormgeven. In zijn preview vertelt de auteur over zijn boek.
    preview
    Algemeen management
    9 september 2022
    Martijn Daalder
    3-4 minuten leestijd
    ‘Dit is geen boek over samenwerken, maar over samenwerkingsverbanden.’ Zo begint Martijn Daalder ‘De Samenwerkingscode’. Als we samenwerking écht zo belangrijk vinden, zo vindt hij, dan moeten tenminste dezelfde taal spreken. In deze preview vertelt hij over zijn boek.
    preview
    Ondernemen
    9 september 2022
    Edwin Kersten
    3-4 minuten leestijd
    De auteur van ‘De Business Board methode’ belooft een ‘Doe Het Zelf’ boek dat je aan de hand neemt om je plannen en zakelijke dromen waar te maken. In zijn preview deelt hij de kernpunten van de methode in zijn boek.
    preview
    Mens en maatschappij
    8 september 2022
    Leo Pot
    3-4 minuten leestijd
    In zijn boek ‘Lulkoek’ rekent Leo Pot af met ... lulkoek, of het nu gaat om medische, bovennatuurlijke of maatschappelijke verzinsels. Het is daarmee ook een ode aan de wetenschap. In zijn preview vertelt hij waarom dat belangrijk is, en geeft hij enkele voorbeelden.
    preview
    Verandermanagement
    7 september 2022
    Jo Vincken
    3-4 minuten leestijd
    Jo Vincken reikt in ‘Verandermanagement voor de toekomst’ praktische handvatten aan voor gemeenschappelijk ‘willen’ en ‘doen’, en op welke wijze we waardevolle beweging, in en buiten de organisatie, kunnen aanjagen. 
    preview
    Algemeen management
    7 september 2022
    Myra van Zwieten
    3-4 minuten leestijd
    Het onderhouden van goede relaties met collega’s en leidinggevenden is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig is met duidelijkheid over rollen een hoop ruis – van subtiel tot extreem – te voorkomen. Dat is de belofte van de auteurs van ‘Werken zonder ruis’. In hun preview vertellen ze over hun boek.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden