OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    1.733 resultaten
    preview
    Leiderschap
    17 mei 2022
    2-3 minuten leestijd
    Wanneer mensen op de werkvloer samenwerken hoor je soms uitdrukkingen zoals ‘dat moeten we beter orkestreren’, ‘alle registers opentrekken’, ‘hier moeten we meer improviseren’, of ‘een beetje jammen’ en ‘in de juiste cadans werken’. 
    preview
    Mens en maatschappij
    16 mei 2022
    2-3 minuten leestijd
    Onze publieke sector werd sinds het neoliberale tijdperk gezienals rem op de economische ontwikkeling. Die sector moest vooral kleiner worden en meer als bedrijf gerund worden. Grote bestuursadminstraties werden opgedeeld in beleids- en uitvoeringsonderdelen. Die laatsten werden deels op afstand gezet en gingen daardoor een eigen leven leiden, buiten toezicht van de 2e kamer.
    preview
    Ondernemen
    13 mei 2022
    Marthe Walter
    3-4 minuten leestijd
    Je inschrijven als zzp’er is heel gemakkelijk: maakt een afspraak bij de KVK, betaalt een bedrag en BAM: je bent een baas. BTW staat vanaf nu niet meer voor ‘by the way’ maar voor ‘bruto toegevoegde waarde’.  
    preview
    Psychologie
    12 mei 2022
    Pep Degens
    1-2 minuten leestijd
    We gaan allemaal voor geluk, maar geld hebben we nou eenmaal nodig. Eenmaal begonnen met geld vergaren, kunnen we vaak niet meer stoppen. Wat is dat toch?
    preview
    Economie
    11 mei 2022
    Ignace Schops
    2-3 minuten leestijd
    Gered door de boomkikker beschrijft de verbondenheid van de mens met de natuur. Als we erin slagen de natuur te redden, zal de natuur ons redden. Zonder natuur zal onze voedselproductie verschrompelen, ons drinkwater verdampen en onze gezondheid drastisch verslechteren. Zonder natuur is er geen economie mogelijk. Een preview.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    10 mei 2022
    Kelly Weekers
    3-4 minuten leestijd
    Wat trek ik aan? Wat doe ik op mijn boterham? Met de auto of fiets naar werk? Andere baan of toch maar blijven? Even sporten of toch op de bank ploffen? Doorzakken of morgen fris opstaan? Blijven proberen of toch maar besluiten uit elkaar te gaan?
    preview
    Economie
    9 mei 2022
    Jan Willem Wensink
    2-3 minuten leestijd
    De circulaire economie is een belofte die nog een beetje blijft hangen in afwachtend gedrag: consumenten willen wel duurzamer leven maar wachten op bedrijven, veel bedrijven wachten nog op elkaar en op de overheid. 
    preview
    Algemeen management
    5 mei 2022
    Suyin Aerts
    2-3 minuten leestijd
    In ‘Tijd voor de creatieve generalist’ , wil ik een pleidooi houden voor rebels ondernemerschap. Doorheen het non-fictie boek verweef ik een verhaal van twee fictieve personages. Sophie & Adil zijn een combinatie van een aantal creatieve generalisten uit mijn omgeving, al zal de lezer die me kent wellicht ook heel veel van mezelf herkennen.
    preview
    Verandermanagement
    4 mei 2022
    Carola Wijdoogen
    2-3 minuten leestijd
    In 2010 werd ik de eerste directeur Duurzaam Ondernemen bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). De functie was niet alleen nieuw voor NS, maar ook voor mij. Gelukkig waren er op dat moment al verschillende duurzaamheidsmanagers met succes actief in vergelijkbare organisaties.  
    preview
    Algemeen management
    3 mei 2022
    Alje Kuiper
    3-4 minuten leestijd
    Wat is de beste Green Deal? Veel ondernemers zijn hier mee bezig: Hoe word ik met mijn duurzame koers onderscheidend in mijn markt en krijg ik klanten voor het leven? 
    preview
    Leiderschap
    29 april 2022
    Marie-José Gilsing
    2-3 minuten leestijd
    Niet eerder werd er een boek uitgebracht over de menselijke maat in de context van de juridische wereld. Een delicaat onderwerp over de maat van het toepassen van menselijk gevoel in de advocatuur, bedrijfsleven en politiek dat volop in de belangstelling staat. 
    preview
    Personeelsmanagement
    25 april 2022
    Bart Groothuis
    3-4 minuten leestijd
    In ‘Ziek van je baas’ benoemt Bart Groothuis de 34 slechtste managementeigenschappen en de strategieën die je kunt inzetten om je manager te overleven zodat je er niet ziek van wordt. En soms kun je je manager ook helpen een betere leidinggevende te worden. Hij vertelt erover in dit artikel.
    preview
    Non-profit
    20 april 2022
    Gerrit Teunis
    2-4 minuten leestijd
    Wie ten onrechte beschuldigd wordt van fraude, wegsluizen van middelen en zelfverrijking zit al snel in het oog van de orkaan, is bezig met overleven en mist het overzicht. Het overkwam Gerrit Teunis. Hij schreef er een boek over: Kafka in corporatieland. Een preview.
    preview
    Algemeen management
    19 april 2022
    Egbert Edelbroek
    2-3 minuten leestijd
    Egbert Edelbroek ervoer al vroeg in zijn leven hoe belangrijk lef is, en dat je je comfortzone flink kunt vergroten. Hij promoveerde in 2018 op zijn onderzoek naar lef in organisaties en helpt al 10 jaar professionals met lef ontwikkeling. Nu maakt hij deze kennis en ervaring voor iedereen toepasbaar in ‘Lef kun je leren’. In deze preview vertelt hij meer over zijn persoonlijke reis.
    preview
    15 april 2022
    Mike Hoogveld
    4-5 minuten leestijd
    Er is nog nooit zo veel en snel veranderd als nu... Regelmatig hoor ik iemand woorden van deze strekking gebruiken en daarin vervolgens beaamd worden. Maar klopt dat eigenlijk wel? Uit nieuwsgierigheid besloot ik het eens uit te zoeken. 
    preview
    Communicatie en media
    13 april 2022
    Rik Moons
    3-4 minuten leestijd
    Met zijn boek ‘Domme vragen bestaan wel’ belooft Rik Moons je op weg te helpen om jouw topvragen samen te stellen en zo een betere luisteraar te worden. In dit artikel vertelt hij waarom dat belangrijk is.
    preview
    Verandermanagement
    12 april 2022
    Martin Loeve
    2-3 minuten leestijd
    Met zijn boek ‘Executive Life is Theater’ belooft Martin Loeve een spiegel om te kunnen reflecteren op je eigen persoonlijke en professionele bestaan als executive. Hij vertelt erover in dit blog.
    preview
    Projectmanagement
    11 april 2022
    Henny van Silfhout
    3-4 minuten leestijd
    De kaarten in ‘Het Wiel van de Product Owner’ helpen Product Owners en projectleiders bij het creëren van oplossingen waar klanten, stakeholders en de organisaties écht op zitten te wachten. De auteurs vertellen in dit artikel over hun methode.
    preview
    Marketing
    8 april 2022
    Jorg Snoeck
    2-3 minuten leestijd
    In 2017 stonden we aan de vooravond van een revolutie in retail, en verscheen The Future of Shopping (bekroond tot Managementboek van het Jaar 2018). In 2022 zitten we middenin die revolutie. Tijd voor een herziene editie. De auteurs vertellen erover in dit artikel.
    preview
    Verandermanagement
    7 april 2022
    Marcella Bremer
    5-7 minuten leestijd
    Pandemie, klimaat, sociale crisis, oorlog: hoe floreren we in dit onvoorspelbare, versnellende transitietijdperk? We hebben snel meer innovatieve, daadkrachtige, lerende organisaties nodig die echt bijdragen aan oplossingen - dus met positieve doelen. Daarvoor heb je een positieve organisatiecultuur nodig. 

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden