OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 2

    Filter de resultaten

    Actieve filters 2

    Recensie 2180453

    Rubriek

    Toon resultaten

    Recensies

    Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
    21 resultaten
    recensie
    Algemeen management
    9 augustus 2016
    Sandra Barendrecht
    3-4 minuten leestijd
    Dat alles anders wordt is op zich geen nieuws. Waar eerder de stoommachine ‘ons’ leven veranderde, zal nu de robot veel werk uit handen gaan nemen. Daarom spreekt Bijl ook van nieuwe technologieën, waarvan hij er zeven uitlicht.
    recensie
    Psychologie
    15 juli 2010
    Sandra Barendrecht
    Al 30 jaar publiceert Wijnberg populair wetenschappelijke boeken over psychologie en provocatieve therapie. Gemiddeld een boek per jaar, waaronder gebundelde columns die eerder in De Telegraaf verschenen. Hoe verrassend en vernieuwend kun je dan nog zijn? 'Dat moet ik nog een plekje geven' heeft Wijnberg naar eigen zeggen geschreven om psychologische taal van loze kreten te ontdoen. Hij veegt grappend en grollend de vloer aan met uitdrukkingen als: 'in je kracht staan', 'je kwetsbaar opstellen' en 'profiteren van een leermoment'. En dat wederom in zijn geliefde provocatieve stijl.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    15 oktober 2008
    Sandra Barendrecht
    Bent u in de veronderstelling dat u vrijwel altijd afgewogen keuzes maakt en weet waarom u tegen de ene verkoper 'ja' zegt, terwijl u de andere laat afdruipen? Dit boek helpt u uit die droom! Volgens Robert Cialdini reageren mensen namelijk veelal op zogenaamde sleutelprikkels, ook wel klik zoem reacties genoemd. Hij onderzoekt in zijn adembenemende boek 'Invloed' de psychologie van de volgzaamheid. Welke psychologische principes beïnvloeden de neiging om met een verzoek in te stemmen? Hij onderscheidt zes beïnvloedingswapens: wederkerigheid, consistentie, sociaal bewijs, sympathie, autoriteit en schaarste.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    15 oktober 2008
    Sandra Barendrecht
    3-4 minuten leestijd
    Bent u in de veronderstelling dat u vrijwel altijd afgewogen keuzes maakt en weet waarom u tegen de ene verkoper 'ja' zegt, terwijl u de andere laat afdruipen? Dit boek helpt u uit die droom! Volgens Robert Cialdini reageren mensen namelijk veelal op zogenaamde sleutelprikkels, ook wel klik zoem reacties genoemd. 
    recensie
    Algemeen management
    24 september 2008
    Sandra Barendrecht
    'Echte toppers hebben zowel talent als karakter'. Dit citaat uit het boek 'De lerende winnaar' van Toon Gerbrands dekt redelijk de lading van zijn lyrische betoog over een nieuw menstype: 'Altijd onderweg en altijd op zoek naar het betere. Vol met twijfels en daardoor kwetsbaar, maar met de instelling van iemand die ten koste van alles wil slagen.' De auteur beschrijft twaalf ontmoetingen waarin hij zichzelf twijfelend, kwetsbaar en vooral lerend opstelt.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    17 juli 2008
    Sandra Barendrecht
    3-4 minuten leestijd
    Zeventien pagina's met verwijzingen naar bronnen doen vermoeden dat de econoom Tim Harford, auteur van het boek 'Waarom we doen wat we doen', zijn huiswerk grondig gemaakt heeft. Het boek hangt dan ook elkaar van onderzoeksbeschrijvingen en zijn interpretaties hiervan. Of het nu gaat over racisme, de atoombom, criminaliteit, seks, het huwelijk, stedenbouwkunde, ambitieuze studenten of internetdating, Harford vertaalt menselijk gedrag bij voorkeur langs de lijn van 'kosten en baten'. Volgens hem kun je zonder begrip van de rationele keuzes die ten grondslag liggen aan ons gedrag, de wereld waarin wij leven niet begrijpen.
    recensie
    Algemeen management
    13 maart 2008
    Sandra Barendrecht
    Heeft u als manager wel eens behoefte aan wat meer diepgang? Neemt u te weinig tijd om over de cijfers, statistieken en targets heen te kijken? Denkt u soms: waar doe ik dit allemaal voor? Het boek 'Wie is hier nu eigenlijk de baas?' van Ben Kuiken helpt u eens rustig te filosoferen over uw leven in het algemeen en uw managersbestaan in het bijzonder.
    recensie
    Leiderschap
    4 september 2007
    Sandra Barendrecht
    Een aansprekende titel en een prikkelend voorwoord. Dat smaakt meteen naar meer! Sander van Eijnsbergen beschrijft in zijn boek 'De lijdensweg van leiderschap' hoe persoonlijke overtuigingen gedrag en keuzen beïnvloeden. Ideeën van de manager over wat goed en fout is, hebben direct consequenties voor de manier van leidinggeven. En dus voor de werknemers die worden aangestuurd.
    recensie
    Communicatie en media
    6 maart 2007
    Sandra Barendrecht
    Wanneer je de krant er op naslaat, zie je dat het veel mensen lukt hun opinie gepubliceerd te krijgen. Uit de ingezonden brieven blijkt dat gebrek aan feitelijke kennis niet voor iedereen een belemmering is om de redactie van hun mening kond te doen. Maar hoe komen 'gewone' burgers aan gedegen kennis op grond waarvan zij een onderbouwde mening kunnen vormen? De media vervullen hier een belangrijke rol in. Zij kunnen echter op hun beurt niet zonder de 'input' van inhoudsdeskundigen. Hoe kan een wetenschapper die vaak heel veel weet van weinig, effectief zijn in het ondersteunen van het maatschappelijk debat over onderwerpen die voor grote groepen relevant (kunnen) zijn? Huub ter Haar beantwoordt deze vraag in zijn boek 'Uw opinie in de krant'.
    recensie
    Marketing
    26 oktober 2006
    Sandra Barendrecht
    2-3 minuten leestijd
    'If I had asked consumers what they wanted, they would have asked me a faster horse.' Deze geweldige uitspraak deed Henry Ford aan het begin van de vorige eeuw, en wordt nu van stal gehaald door Jos Burgers in zijn boekje 'Klanten zijn eigenlijk nét mensen!' 
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    16 juli 2006
    Sandra Barendrecht
    Mensen zijn door de jaren heen steeds mondiger worden. Wat eerder not done was, is nu aan de orde van de dag: nee zeggen tegen de baas, een rechtzaak aanspannen tegen de arts, een brief op poten schrijven aan de schooldirectie, en soms zelfs (verbaal) agressieve uitingen richting buschauffeur of hulpverlener als die niet op tijd ter plekke is. 'We pikken het niet' prijkt nog met regelmaat op de petjes van de vakbondsleden. Toch heeft kennelijk niet iedereen de vaardigheid van het nee zeggen voldoende ontwikkeld. Jana Kemp leert lezers hoe zij 'het woord nee weer in hun woordenschat kunnen opnemen zonder vrienden, familieleden of baan te verliezen'.
    recensie
    Advisering
    15 mei 2006
    Sandra Barendrecht
    2-3 minuten leestijd
    Heeft het zin om in 2006 een boek te recenseren dat al in 1991 werd uitgebracht? Meer dan 70000 exemplaren van deze ever seller zijn er sinds de eerste publicatie verkocht. Verdere aanbeveling lijkt overbodig. Toch is er een mooie aanleiding dit boek nog eens onder de loep te nemen. 'Adviseren als tweede beroep' van Hannah Nathans kan nog jaren mee: het is een compleet, actueel en overzichtelijk werk op het gebied van adviesvaardigheden voor onder andere staf- en beleidsfunctionarissen. Maar ook mensen die met regelmaat beroepsmatig geadviseerd worden, kunen met dit boek hun voordeel doen.
    recensie
    Algemeen management
    28 februari 2006
    Sandra Barendrecht
    Eerder was Mickey Huibregtsen in gesprek met 'ondernemend Nederland', daarna met 'de rest van Nederland'. In zijn derde bundel interviews, die ook te beluisteren waren bij BNR Nieuwsradio, gaat Mickey Huibregtsen in gesprek met 'richtinggevend Nederland'. In dit boek komen 26 mensen aan het woord. Drieëntwintig mannen en drie vrouwen. Op een paar na betreft het hier zuivere babyboomers, met verhalen over de paters, de seksuele revolutie en de wederopbouw. Het gevaar van 'meer van hetzelfde' loert om de hoek, maar de interviews geven wel degelijk een gevarieerd beeld van 'richtinggevende' Nederlanders.
    recensie
    Algemeen management
    24 januari 2006
    Sandra Barendrecht
    In 1995 schreef prof. dr. Cees Zwart het boek 'Strategie van de hoop', waarin hij inging op de mogelijke oorzaken en gevolgen van o.a de val van de Berlijnse muur. Deze wending had grote invloed op de economie, de politiek en de het culturewetenschappelijk leven. De vele paradoxen binnen deze maatschappelijke domeinen vroegen om een nieuwe ethische houding. In zijn in 2005 verschenen boek 'Tijd voor bezinning' maakt hij duidelijk dat turbulentie van alle tijden is. Dit keer zijn de aanslagen van 11 september 2001 aanleiding een hernieuwd pleidooi te houden om onszelf en elkaar anders te benaderen. Bezinning, reflectie en kwetsbaarheid zijn de sleutelwoorden in vier hoofdstukken waarin de lezer meegevoerd wordt door een labyrint van vooral filosofisch getinte gedachtesprongen.
    recensie
    9 augustus 2005
    Sandra Barendrecht
    3-4 minuten leestijd
    Een dagboek is een persoonlijk document. Sommige dagboeken lenen zich echter voor publicatie omdat de inhoud ook voor een groter publiek interessant is. Frits Bolkestein heeft vrijwel dagelijks aantekeningen gemaakt tijdens zijn ambtsperiode als Eurocommissaris, een functie die hij ruim vier jaar vervulde. Het is van het begin af aan zijn bedoeling geweest dit dagboek, getiteld 'Grensverkenningen', uit te laten geven. Maar welke doelgroep hij, of de uitgever, hierbij voor ogen had, is onduidelijk. Veel passages zijn onbegrijpelijk voor mensen die de wereld van de Europese Commissie nauwelijks kennen.
    recensie
    Psychologie
    3 juli 2005
    Sandra Barendrecht
    3-4 minuten leestijd
    Om maar met de deur in huis te vallen: het boek 'Dromen, durven, doen' van Ben Tiggelaar vertoont erg veel overeenkomsten met zijn eerdere succesboek 'Doen!' De theoretische grondslag van beide boeken is gelijk, maar in dit nieuwe boek draait het vooral om persoonlijke effectiviteit, terwijl in 'Doen!' ook een vertaalslag is gemaakt naar toepassingen in organisaties. Daarom is Tiggelaars eerste boek in de winkel terug te vinden in het schap verandermanagement en vind je 'Dromen, durven, doen' (ook) bij de cadeautjesboeken.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    24 mei 2005
    Sandra Barendrecht
    In iedere samenleving hebben mensen te maken met status. Als kind leert men al wie 'hoger' of 'lager' is. Twee belangrijke vormen van status zijn de sociale status en de functiegebonden status. Volgens de auteurs Luuk Stultiens en Henk Stultiens, auteurs van 'Het fenomeen status', creëren mensen op elk moment communicatieve verhoudingen met anderen en hun omgeving. Deze communicatieve verhoudingen noemen zij interactiestatus. Sociale- en functiegebonden status zijn vrij stabiel, interactiestatus verandert van moment tot moment.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    5 april 2005
    Sandra Barendrecht
    3-4 minuten leestijd
    Bent u in de veronderstelling dat u vrijwel altijd afgewogen keuzes maakt en weet waarom u tegen de ene verkoper 'ja' zegt, terwijl u de andere laat afdruipen? Dit boek helpt u uit die droom! Volgens Robert Cialdini reageren mensen namelijk veelal op zogenaamde sleutelprikkels, ook wel klik zoem reacties genoemd. 
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    28 februari 2005
    Sandra Barendrecht
    2-3 minuten leestijd
    Het 'Oefeningenboek voor groepen' van Lex Mulder, Herma Hagen en Wicky Voors onderscheidt zich van andere werkvormenboeken voor trainers door de gehanteerde systematiek.
    recensie
    Psychologie
    30 januari 2005
    Sandra Barendrecht
    'Het anti-assertiviteitsboek' van Jeffrey Wijnberg lijkt een tegenhanger te zijn van het succesvolle boek 'Hoe word ik een rat' van Joep Schrijvers. Ondanks de tegengestelde invalshoeken hebben Wijnberg en Schrijvers de ironische schrijfstijl gemeen, evenals de onmiskenbare bedoeling de lezer uit de tent te lokken. Met de nodige omhaal van woorden snijdt Wijnberg in dit boek twee hoofdthema's aan: 'assertiviteit versus nederigheid' en 'het morele oordeel van de therapeut'.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden