Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Fantoomgroei, winnaar Managementboek van het Jaar 2021

Vanmiddag is in een online samenkomst Fantoomgroei van Sander Heijne en Hendrik Noten uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2021. Felicitaties aan de winnaar en veel dank aan de jury.

Karin de Zwaan | 22 april 2021 | 1-2 minuten leestijd

De jury bestond dit jaar uit Patrick Davidson, Dominique Haijtema, Jan Hoogstra, Tessa Janssen, Henk Jan Kamsteeg en voorzitter Maaike Vrenken. Zij lazen ieder meer dan anderhalve meter aan managementboeken en voerde stevige discussies. Na een Longlist van 52 boeken en een Shortlist van 5 werd er 1 winnaar gekozen. Fantoomgroei wint en mag de titel voeren.

Uit het juryrapport: ‘Fantoomgroei leest als een trein, maar resoneert nog lang na. Na één keer lezen ben je er nog niet klaar mee. Wij lazen het als jury ruim een half jaar na verschijning voor een tweede maal en constateerden dat het aan actualiteit en urgentie niet had ingeboet. Integendeel. Fantoomgroei past in de huidige tijdgeest waarin steeds meer vragen over de houdbaarheid van onze economie worden gesteld. In elke vezel van dit boek voel je dat het deze auteurs menens is. [...] Het oordeel van de jury is unaniem: dit boek moet iedere manager lezen.'

Waarom Fantoomgroei zo heet?
Sander Heijne en Hendrik Noten antwoordden eerder in ons interview: 'Fantoomgroei is economische groei die een groot deel van de mensen niet terugziet in hun portemonnee. We zijn begonnen met denken over dat begrip vanuit de vraag hoe we nou kunnen verklaren dat de economie sneller groeit dan de inkomens. Daar zit een gat tussen. Het is een soort spookgroei.'

Over de prijs
Heijne en Noten volgen Jo Caudron op die in 2020 won met De wereld is rond. De prijs wordt dit jaar voor de 19de keer uitgereikt. De titel Managementboek van het Jaar geldt als toonaangevend in het vakgebied management. Eerdere winnaars waren onder andere Joep Schrijvers met ‘Hoe word ik een rat?', Jeroen Smit met ‘Het drama Ahold' en Menno Lanting met zijn bestseller ‘Connect!', ook Danielle Braun en Jitske Kramer horen tot de eerdere winnaars met hun boek ‘De Corporate Tribe'.

Dit jaar waren naast Fantoomgroei de volgende boeken genomineerd:
The offer you can't refuse - Steven Van Belleghem
Stop. - Marije van den Berg
Storylistening - Annet Scheringa, Simone Beemster
Taal van transitie - Jakob van Wielink, Riet Fiddelaers-Jaspers, Leo Wilhelm

Over Karin de Zwaan

Karin werkt als marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden