Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

MEER Moois - Sapiens voor kids, Vertalen in de Nederlanden en Deel nooit het verschil

Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Karin, Marjan en Liza welk boek hen pakte.

Liza Schakel | 10 oktober 2022 | 2-3 minuten leestijd

Karins keuze

Het is kinderboekenweek en natuurlijk breng ik dan een kinderboek onder de aandacht. Een ongewoon kinderboek: het jeugdboek van Yuval Noah Harari. Hij is vooral bekend om Sapiens, het boek dat voor veel mensen het belangrijkste boek is dat ze ooit gelezen hebben. Ook Hoe wij het machtigste dier op aarde werden gaat over de ontstaansgeschiedenis van de mens. Nu geschreven voor de jeugd. Wie zijn we eigenlijk en waar komen we vandaan?
In september  sprak Harari op het Amsterdam Business Forum voor een volle zaal leiders. De meesten bezoekers hadden Sapiens al gelezen, waren fan van Harari. Vanuit Managementboek runden wij de boekenstand en dit kinderboek werd een van de bestverkochte boeken die dag. Geschikt vanaf ongeveer 10 jaar.

Marjans keuze

Vorige week werd de Taalboekenprijs 2022 uitgereikt aan Vertalen in de Nederlanden, een prachtig overzichtswerk over de vertaalpraktijk in de Lage Landen vanaf de Middeleeuwen tot nu, geschreven door vijf wetenschappers op dit vakgebied. Een zwaar boek, zou je denken. Maar dat is het - met zijn bijna 700 pagina’s - eigenlijk alleen letterlijk. Het is toegankelijk geschreven en fraai geïllustreerd. Aan de hand van literaire en wetenschappelijke teksten door de eeuwen heen wordt duidelijk hoe belangrijk vertalingen, en daarmee tolken en vertalers, zijn (geweest) voor onze taal en cultuur. Volgens het Genootschap Onze Taal, het Algemeen-Nederlands Verbond en Dagblad Trouw het beste taalboek van het afgelopen jaar: ik ben het er roerend mee eens.

Liza’s keuze

Na de verhuizing staan al onze spullen opgestapeld in verhuisdozen in de toekomstige studeerkamer. Laten mijn boeken nou helemaal achterin staan. Gelukkig kon ik nog net een vergeten boek, dat ergens in een tas gestopt was, tevoorschijn toveren. Deel nooit het verschil is het vergeten boek. Chris Voss deelt hier in zijn lessen in onderhandelen. Voss put deze inzichten uit zijn tijd als onderhandelaar in gijzelings- en ontvoeringszaken. Hij vertelt over cases en welke lessen je daaruit kan trekken voor het “gewone” leven. Het leest heerlijk weg en is super spannend. In het dagelijks leven ga ik graag voor de weg met de minste weerstand. Ik ben benieuwd of het me lukt deze strategieën toe te passen, de volgende keer dat ik mijn vriend wil overtuigen de afwas te doen.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Liza Schakel

Liza werkt als marketeer bij Managementboek. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden