Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Giftig gedoe op de werkplek, dé winnaar 2024

Donderdag 18 april is tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed 'Giftig gedoe op de werkplek' van Caroline Koetsenruijter en Hans van der Loo uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2024. Felicitaties aan de winnaars en veel dank aan de jury. Hoera! Hoera! Hoera!

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 18 april 2024 | 2-3 minuten leestijd

Koetsenruijter stond met Het Agressieparadijs in 2022 al op de Shortlist, Van der Loo met Kus de visie wakker in 2008. Nu winnen is een mooie kroon op het werk. Helaas met de pijnlijke boodschap dat giftig gedoe in de huidige maatschappij nog altijd inadequaat wordt aangepakt.

De jury las dit jaar ruim 180 boeken, daarvan kwamen er 50 op de longlist. Er volgde een shortlist van vijf, waaruit nu één winnaar is gekozen: Giftig gedoe op de werkplek - van agressief gedrag naar sociale veiligheid.

Woorden van de jury

Het boek verrijkt het maatschappelijk debat rondom grensoverschrijdend gedrag en stelt de aanpak ervan ter discussie. Hoewel giftig gedoe op de werkplek in de publieke
belangstelling staat, loopt het bestrijden ervan vaak uit in een
desillusie. Processen van klachtenafhandeling verlopen moeizaam en weinig betrokkenen zijn gelukkig met het verloop en de uitkomsten van de bestrijding van een toxische
werkomgeving. De auteurs maken pijnlijk duidelijk dat de huidige manier van ‘bestrijden’ ontoereikend is. De jury is onder de indruk van de genuanceerde blik op dit onderwerp, het handelingskader en van het lef van de auteurs om de huidige aanpak - die zich vooral richt op de ‘dader’ - ter discussie te stellen.

Dit jaar waren naast de winnaar de volgende boeken genomineerd:
Focus - de wereld van ASML - Marc Hijink
Samenwerken aan maatschappelijke opgaven - Manon de Caluwé, Edwin Kaats
Morele dilemma's in de boardroom - Mijntje Lückerath-Rovers
Als alle breinen werken - Saskia Schepers

Deze zijn hier terug te vinden

OVER DE PRIJS

Caroline Koetsenruijter en Hans van der Loo volgen Karen Sikkema en Michiel van Eunen op die in 2023 wonnen met Spelen werkt. De prijs wordt dit jaar voor de 22ste maal uitgereikt. 

De titel Managementboek van het Jaar geldt als toonaangevend in het vakgebied management. Initiatiefnemer van deze prijs is online boekhandel Managementboek, die zich hiervoor laat bijstaan door een onafhankelijke vakjury. Dit jaar bestond deze jury uit: Louis Thörig, Carla Verwijs, Cor Molenaar, Roy van den Anker, Freija van Duijne en voorzitter Elmas Duduk.

De winnaar ontvangt een bronzen beeld, ontworpen door beeldhouwster Riky van Lint. Meer over de prijs en een volledig overzicht van alle eerdere winnaars is te vinden op managementboekvanhetjaar.nl.

DE ZILVEREN BOEKENSTEUN

Naast het Managementboek van het Jaar werd deze avond ook voor de derde keer De Zilveren Boekensteun uitgereikt. Deze prijs gaat naar het bestverkochte managementboek uit het voorgaande jaar, het boek dat het grootste publiek wist te bereiken. Deze prijs werd uitgereikt aan Aike Borghuis voor haar boek Het verborgen leiderschap van oudste dochters.
De volledige Top 25 over 2023 vind je hier >

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden