Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Ondernemersboek van het Jaar

‘Ondernemerschap in zijn puurste vorm’, volgens de jury van Ondernemersboek van het Jaar. Met Ondernemerslessen van een InternetCowboy wint Ronnie Overgoor deze prijs. De redactie van tijdschrift Sprout reikte deze vanmiddag voor de tweede keer uit tijdens de Challengerday.

Nienke van Oeveren | 9 november 2011 | 1-2 minuten leestijd

Falen is het onderwerp van de Challenderday. Bij onderschap hoort niet alleen succes, rijkdom, roem. Ook een faillisement aanvragen, je werknemers niet meer kunnen betalen en een doorstart maken horen erbij. Wat dat betreft sluit de prijs voor ‘Ondernemerslessen van een InternetCowboy’ helemaal aan bij het thema van de dag, gedoopt tot ‘failure edition’ van het evenement. Het boek gaat namelijk niet alleen over successen, maar ook over de dieptepunten uit het ondernemersleven van de auteur.

Gedachtewereld van de ondernemer

Tijdens een goed gevuld dagprogramma spreken verschillende ondernemers. Daar ergens in het programma zat ook de bekendmaking van het ABN AMRO Ondernemersboek van het Jaar. Annemarie van Gaal – haar boek ‘Ambitie’ won vorig jaar de prijs – maakte eerst een rondje langs de genomineerden en maakte toen de winnaar bekend: ‘Ondernemerschap in zijn puurste vorm. En dat is wat de auteur in gedachten had. Dat is gelukt in duidelijke, heldere en soms humoristische stijl wordt de lezer de gedachtewereld van de ondernemer ingetrokken. En dat is wat er in een ondernemersboek hoort te zitten. Aan de ene kant veel leermomenten, tips en adviezen om zelf een betere ondernemer te worden en aan de andere kant entertainment, want dát is schrijven. Al is de boodschap nog zo goed, hij dient wel smakelijk verpakt te worden.’

Afspraak

De auteur is erg blij met de prijs, horen we over de telefoon. Overgoor is helaas alweer door naar een afspraak, daarom belt zijn uitgever Maarten Timmers Verhoeven van Beerens Business Press hem op. De redactie van Sprout koos uit alle ondernemersboeken eerder al de shortlist uit; naast het winnende boek:

- Het ondernemersgen van Josette Dijkhuizen
- Brand expedition van Martijn Arets
- PassieVitaliteit van Lorraine Vesterink
- IK BEN niet alleen op de wereld van Ben Steenstra en Wassili Zafiris

Jammer was dat de organisatoren van de prijs, Sprout en ANB AMRO, de uitreiking niet met meer flair gepresenteerd hebben. De verkiezing vond nu plaats als pauzeact in een ruimte achteraf. Een uitreiking ten overstaande van de goed gevulde zaal is een passender context voor zo’n prijs.

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden