Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Managementboek van het jaar in beeld

De jury van de prijs voor het Managementboek van het jaar 2008 beloonde Mathieu Weggeman voor een boek waarin hij al zijn vorige werk op aantrekkelijke wijze in elkaar heeft geschoven: Leidinggeven aan professionals? Niet doen!. Opzienbarend? Dat niet. Verdiend? Dat zeker.

Pierre Pieterse | 10 april 2008

Aan het begin van de avond dekt de Eindhovense professor zich professioneel in tegen een eventuele teleurstelling. ‘Op originaliteit ga ik het niet redden,’ luidt zijn oordeel. En daar zit iets in, gezien de inleiding van zijn boek. De uitgever had gebeld met de vraag of hij zijn eerdere boeken en artikelen over kennismanagement en het managen van professionals nog eens wilde samenvoegen en actualiseren in een praktisch managementboek, zo schrijft hij daar. Niet echt een tekst om je lezer mee over de streep te trekken. Maar als de vrolijke avond naar het einde loopt, is het toch Weggeman die het podium mag bestijgen, omdat de jury vond dat ze ‘eenvoudigweg niet om dit boek heen kon’.

Een uitgebreid van verslag van deze avond kunt u hier lezen. Wie liever de beelden laat spreken, heeft de keuze uit een eigenzinnig videoverslag van voormalig bekroond auteur Joep Schrijvers, een verslag van FD.TV, of het officiële beeldverslag. En wie liever luistert, kan terecht in de podcastsectie waar interviews met de bekroonde auteurs zijn geplaatst.

Over Pierre Pieterse

Pierre Pieterse was tot februari 2022 hoofdredacteur van Managementboek Magazine.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden