Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

‘Trauma in organisaties’ Ooa Boek van het Jaar

De beste boeken op het vlak van management en organisatieadvies streden de afgelopen weken om de titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2016’. De zevenkoppige vakjury maakte tijdens het Boek & Lentecongres bekend dat het boek Trauma in organisaties van Philippe Bailleur tot winnaar is gekozen. De jury prees het boek omdat het vanuit een heel nieuwe invalshoek aandacht vraagt voor onderwerpen die er nogal eens bekaaid vanaf komen.

Pierre Pieterse | 17 mei 2017

Welk boek over het vakgebied was een echte eyeopener in 2016? Of uit welk boek kon je als organisatieadviseur de meeste ideeën halen? Met onder andere die vragen in het achterhoofd ging de jury begin dit jaar aan de slag met de selectie van de genomineerden voor de titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2016’.

Er werd uit 45 publicaties een boek gezocht dat te denken geeft, maatschappelijk relevant, wetenschappelijk en toegankelijk is. Bovendien moet het boek goed toepasbaar zijn in de praktijk van de organisatieadviseur. Trauma in organisaties voldeed aan alle criteria en werd samen met Muzische professionalisering van Bart van Rosmalen, Verslaafd aan organiseren van Tjip de Jong en Het innovatiedoolhof van Gijs van Wulfen op de shortlist van vier kanshebbers geplaatst.

Uiteindelijk koos de jury voor het boek van Bailleur. ‘Hij maakt inzichtelijk dat er naast trauma’s “met een grote T”, de plotselinge ingrijpende gebeurtenissen die een organisatie kunnen treffen, ook trauma’s “met een kleine t” zijn, veroorzaakt door sluipende stressoren’, zo lichtte de jury toe. ‘Het systemische perspectief is interessant. Het goed geschreven boek geeft taal voor het herkennen en tegemoet treden van dergelijke situaties.’

Over Pierre Pieterse

Pierre Pieterse was tot februari 2022 hoofdredacteur van Managementboek Magazine.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden