Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Over veerkracht en optie b

Sheryl Sandberg’s leven stond in 2015 op zijn kop toen haar man Dave plotseling overleed aan acuut hartfalen. Weduwe, moeder van twee jonge kinderen én carrièrevrouw bij Facebook stond er alleen voor. In twee jaar bouwde ze stap voor stap aan de verwerking van dit leed. Om ruimte te bieden aan een tweede kans, een tweede optie, Optie b -Confronteer tegenslag, bouw veerkracht en vind geluk. Het boek is geschreven samen met psycholoog en motivatiedeskundige Adam Grant, auteur van Geven en nemen.

Bertrand Weegenaar | 3 oktober 2017

Sheryl Sandberg is gelukkig omringt door een liefdevolle kring van familie, vrienden en collega’s. Door haar werk rondom het boek Lean In vrouwen, werk en de weg naar succes en de leanin.org leden en vrijwilligers was ze in contact met mensen die ook tegenslag moesten verwerken. Hun geheim: veerkracht opbouwen. Stap voor stap de emotie en verdriet verwerken door aan de slag te gaan met positieve psychologie. Sheryl legde de eerste kleine geluksmomenten vast. Zo doorleeft ze de eerste dagen zonder Dave, de verjaardagen, huwelijksdag en sterfdag. Ze vindt steun bij de collega’s van Facebook.

Ze legt dit allemaal in dit boek vast ondersteunt door Grant en expressie schrijftechnieken. ‘Wie wil leren mededogen met zichzelf te hebben, kan heel veel baat hebben bij schrijven.’ Het thema, een weduwe/weduwnaar die terugkijkt op haar verwerkingsproces, is niet nieuw. De lessen en persoonlijke ervaringen met opkrabbelen om een tweede kans te creëren in het leven en de liefde, optie b, worden met mooie en indringende voorbeelden omgeven. Een persoonlijk, warm en bij tijd indringend verhaal. Dat kracht en hoop geeft. Veerkracht.

Over Bertrand Weegenaar

Bertrand Weegenaar is als hogeschooldocent HBO-ICT werkzaam op Windesheim. Zijn voorliefde ligt bij de onderwerpen strategie, marketing, geschiedenis; biografieën en internet; e-business. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden