Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Verbinding zonder wifi

Onze smartphones geven ons de illusie dat we continu verbinding hebben met elkaar. Niets is minder waar. Contacten worden vaak juist oppervlakkiger en de diepgang in onze relaties verdwijnt. Dat heeft niet alleen effect op onze zakelijke resultaten, maar ook op ons persoonlijke leven. In deze preview geeft Robin Stevens vijf tips voor meer verbinding.

Robin Stevens | 5 juni 2020 | 2-3 minuten leestijd

Wat zou er gebeuren als jij het verschil maakt in dit digitale tijdperk en bewust de échte verbinding opzoekt. Als de gesprekken die jij voert bovendien zo opvallend goed zijn, dat ze de ander voor altijd bijblijven. Wat voor effect zou dat hebben op je persoonlijke en zakelijke relaties?

In mijn nieuwe boek Verbinding zonder wifi laat ik je aan de hand van inspirerende voorbeeldverhalen, praktische inzichten en slimme technieken zien hoe je opvallend goede gesprekken voert, diepe relaties opbouwt en mensen positief beïnvloedt.

Hierbij geef ik je graag alvast vijf slimme tips, om direct meer verbinding te maken met de mensen om je heen.

1. Doe het eerst in je hoofd
Voordat je een gesprekssituatie ingaat, beeld jezelf eerst levendig in hoe het zou gaan als je het gesprek vanuit enthousiasme, zelfvertrouwen of plezier zou voeren. Hoe beter het er in je hoofd uitziet, hoe groter de kans dat je het in het echt ook vanuit dit gevoel doet.

2. Breng je aandacht naar het hier en nu
Leg je smartphone al ruim voor het gesprek opzij zodat je aandacht helemaal bij het gesprek is. Neem voor gesprekken waar je met volle aandacht bij wilt zijn de tijd om eerst te ontspannen, zodat je relaxt het gesprek ingaat. Haal rustig adem en laat alles even los. Als je vervolgens het gesprek ingaat, blijf er dan aandachtig bij. Neem de tijd om af te stemmen op de ontvanger. Wie zit er tegenover je? Maak bewust oogcontact.

3. Luister actief
Als je echt contact wilt maken met je gesprekspartner, dan maak je van het luisteren een meditatieve oefening. Luister aandachtig naar alle woorden die iemand zegt. Merk op wanneer je zelf woorden begint in te vullen en stel verduidelijkingsvragen.

4. Wees extreem specifiek
In situaties waarin je zeker wilt weten dat de ander exact begrepen heeft wat jij bedoelt, loont het de moeite om extreem specifiek te zijn. Zelfs zo specifiek dat het een beetje kinderachtig aanvoelt. Pas als de ander het bijna irritant begint te vinden, ben je specifiek genoeg en heb je je resultaat bereikt.

5. Beïnvloed het onderbewuste
Gebruik je stemgebruik en je lichaamstaal om het onbewuste van de ander te beïnvloeden. Breng alles vanuit een gevoel van overtuiging. Dat zorgt ervoor dat alles wat je zegt logisch en goed gaat klinken zodat ze (bijna) alles van je aannemen. Geef positieve suggesties. Als je iets positiefs opvalt aan iemand, merk dat dan op en licht het voor ze uit. Geef de ander een goed gevoel zodat ze dat onbewust aan jou koppelen.

Robin Stevens (1983) is auteur van persoonlijke ontwikkelingsboeken, spreker en trainer. Hij is gespecialiseerd in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en organiseert over dit onderwerp open trainingen en NLP-opleidingen. Hij schreef De kracht van NLP en Verbinding zonder Wifi.

Tip: Op 11 december spreekt Robin Stevens op de 'Grote Gesprekkendag 2020' over 'Verbinding zonder wifi - Hoe je weer écht verbinding maakt in een digitale wereld.'

Over Robin Stevens

Trainer, spreker, auteur van de bestseller 'Verbinding zonder wifi'

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden