Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Wat wil ik nu echt? - Een loopbaanstrategie voor gedreven hbo’ers en academici

Heb je het gevoel dat je je kwaliteiten onvoldoende benut? Wil je waarde toevoegen met wat je te bieden hebt? Neem zelf de regie over je loopbaan.Met Wat wil ik nu echt? kom je tot meer waarde in je werk en ontwikkel je loopbaanvaardigheden. Een preview.

Marlène Langbroek | 27 november 2020 | 3-4 minuten leestijd

Met name bij gedreven hbo'ers en academici zie ik steeds meer de behoefte aan de regie voeren over het eigen leven en het streven naar zingeving. Werk betekent voor hen meer dan een manier om inkomen te verwerven. Werk biedt vervulling, is een manier om een maatschappelijke bijdrage te leveren, om je talenten optimaal te benutten en uit te drukken wie je bent en waar je voor staat.

Met behulp van dit boek kom je tot meer waarde in je werk:
- Waarde in de zin van de waarde die jij levert met jouw kwaliteiten voor een werkgever of opdrachtgever.
- Waarde in de zin van de maatschappelijke bijdrage die jij wilt leveren met jouw werk.
- Waarde(n) die jij terug wilt zien in je werk.
- Waarde die werk je impliciet of expliciet teruggeeft in de zin van arbeidsvreugde.
- En de waarde van werk in balans met wat naast werk belangrijk voor je is.

Je komt niet alleen tot antwoorden op je loopbaanvragen. Door actief doorwerken van het boek ontwikkel je loopbaanvaardigheden die je nodig hebt om je flexibel aan te passen aan de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Die verandert in hoog tempo, functies verdwijnen en er komen nieuwe functies bij. En hoe de toekomst van werk eruit gaat zien, is nog moeilijk te voorspellen.
De verwachting is dat je als werkende met enige regelmaat geconfronteerd zult worden met transities in je werk. Dat betekent dat als je succesvol wilt zijn in je loopbaan én gelukkig wilt zijn met je werk, je moet beschikken over aanpassingsvermogen, career adaptability, en proactief loopbaangedrag moet kunnen laten zien.
Bovendien wordt van jou als hogeropgeleide verwacht dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor het vormgeven van je loopbaan. Dat je zelf investeert in het bijhouden van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en wat die ontwikkelingen voor jou betekenen. En dat je proactief bij kunt sturen als dat in jouw ogen nodig is.

Het boek Wat wil ik nu echt? is geen boek voor werkzoekenden, maar voor werkmakers: mensen die vanuit ambitie en visie de baan creëren die precies past bij wie ze zijn en de bijdrage die ze willen leveren met hun werk. Dat laatste heeft alles te maken met het zinvolle, een van de vier vormen van ‘zin' die naar voren komen in het boek. Werk geeft zin aan ons leven en door werk hebben we zin in het leven.

Het boek Wat wil ik nu echt? is enerzijds een praktisch boek met stappenplannen, reflectieopdrachten en tips. Het volgt qua structuur de route die ik met mijn klanten afleg in mijn trainingen en coachtrajecten.
Anderzijds is het een boek met achtergrondinformatie, een denkkader. Het is mijn ervaring dat hogeropgeleiden hunkeren naar meer dan een praktisch boek over hoe je een baan vindt of een loopbaan uitstippelt. Daarom deel ik in het boek ook wetenschappelijke inzichten, onderzoeksgegevens en anderszins informatie uit vakliteratuur.

Vraag jij je af of je huidige werk is wat je écht wilt? Of heb je al helder dat je je huidige werk niet langer wilt doen, maar weet je niet in welke richting je verder wilt en wat je eerstvolgende stap moet zijn? Lees Wat wil ik nu echt? Laat je meenemen in het proces en laat je begeleiden naar het voor jou juiste spoor.

Marlène Langbroek is expert op het terrein van loopbaanbegeleiding. Ze heeft veertien jaar ervaring als opleider van loopbaanbegeleiders en coaches bij de Hogescholen Fontys en Saxion. Daarna heeft ze als zelfstandig loopbaancoach al vele honderden gedreven hbo'ers en academici met loopbaanvragen begeleid. Ze is de auteur van Wat wil ik nu echt?

Over Marlène Langbroek
Marlène Langbroek is expert op het terrein van loopbaanbegeleiding. Ze heeft veertien jaar ervaring als opleider van loopbaanbegeleiders en coaches bij de Hogescholen Fontys en Saxion. Daarna heeft ze als zelfstandig loopbaancoach al vele honderden gedreven hbo'ers en academici met loopbaanvragen begeleid, al dan niet in opdracht van organisaties. Met als resultaat: werk dat optimaal bij hen past.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden