Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Vroeger had ik Spreekangst - Met minimale voorbereiding weergaloos presenteren

In Vroeger had ik Spreekangst... doet presentatietrainer Pieter Frijters zijn unieke methode uit de doeken waarmee hij de afgelopen 28 jaar tienduizenden mensen weergaloos leerde presenteren.

Pieter Frijters | 3 maart 2021 | 3-4 minuten leestijd

In een ver verleden kampte ik met spreekangst. Wie had toen ooit kunnen vermoeden dat ik, bijna 3 decennia later, dit boek zou schrijven...
De aanpak die ik beschrijf, brengt je terug van theorie en ingewikkelde strategieën naar hoe ons brein van nature het beste werkt als je met impact wilt presenteren.

Resultaat van 30 jaar onderzoek

Dit boek is het resultaat van 30 jaar onderzoek. Een zoektocht waarin ik ontrafelde wat van sprekers de allerbesten op hun gebied maakt. Ontdaan van alle franje en interessantdoenerij. Daarnaast trainde ik zo'n 32.000 mensen, waaronder het neusje van de zalm op managementgebied, en verfijnde de methodiek die ik ontwikkelde steeds verder.

Vergroot je waarde en carrièrekansen

Ik ben ervan overtuigd: naast IT en het spreken van Mandarijn is spreken in het openbaar de vaardigheid die je nu en in de toekomst het meest oplevert. Wanneer je jezelf, product, dienst of boodschap met impact weet te presenteren, vergroot je je waarde en carrièrekansen enorm. Ook is het vandaag de dag cruciaal om online voor webcam of camera goed voor de dag te komen.

Iedereen kan het leren

Het maakt niet uit of je wel of geen talent hebt; met dit boek in de hand leert iederéén hoe je het vuur aanwakkert bij je luisteraars en beslissers meekrijgt. Niet alleen tijdens presentaties, maar ook bij vergaderingen en een-op-eengesprekken. Spreekangst en nerveuze spanning veranderen spelenderwijs in een gezonde wedstrijdspanning die leidt naar de kick van de overwinning.

Het verschil met gangbare methodes

Een groot verschil met gangbare methodes is dat ik je leer om niet met je verstand te presenteren. Je verstand is een geweldig instrument, maar heeft veel te veel beperkingen. Waar het in dit boek vooral om draait is je visuele zintuig, aangevuld met de andere zintuigen. En om processen die vanzelf goed gaan niet langer te willen controleren. Je vindt in dit boek hiervoor natuurlijk ook de wetenschappelijke onderbouwing.

Leren spreken in beïnvloedingstaal

De meest voorkomende fouten die ik sprekers zie maken is dat zij monotoon spreken, te hoog, te zacht, te aardig, te langzaam of te snel. Daardoor komt hun boodschap niet goed binnen. Om dit snel om te kunnen buigen ontwikkelde ik Mind-Toon-Ritme-Taal, de enige spreektaal die direct tot ieders brein doordringt. In het boek leer ik je hoe je dit vlot onder de knie krijgt.

Enorm besparen op je voorbereiding

Ook doe ik uit de doeken hoe je luisteraars op het puntje van hun stoel krijgt en van data, cijfers en droge stof moeiteloos een pakkend verhaal maakt. Je leert een techniek waarbij de juiste woorden vanzelf in je opkomen.
Ik leg je uit waarom ik wars ben van ellenlange voorbereidingen en hoe het vele malen sneller kan. Met als resultaat dat je presentaties ook nog eens enorm verbeteren.

Gratis toegang tot oefenvideo's

Om niets aan het toeval over te laten, heb ik bij dit boek een reeks oefenvideo's opgenomen waar je gratis toegang tot krijgt. Voor wie al een training bij mij volgde, is Vroeger had ik Spreekangst... een handig naslagwerk. Voor wie mij nog niet kent, is het een eye-opener. Met impact spreken in het openbaar is eenvoudiger en sneller aan te leren dan je denkt. Na het lezen van dit boek en het bekijken van de video's weet je precies hoe.

Over Pieter Frijters

Na veel interviews, eindeloos zoeken, studeren en experimenteren ontwikkelde Pieter Frijters MindTuning®. Sindsdien wordt de methode met groot succes ingezet om burn-out, angst en onzekerheid om te zetten in zelfvertrouwen en om helderheid te scheppen in het denken, overzicht te krijgen om belangrijke beslissingen te nemen en doelen daadwerkelijk te bereiken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden