Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Daily Focusplanner -  In 3 x 5 minuten iedere dag meer focus, flow en voldoening

De Daily Focusplanner is speciaal ontwikkeld voor drukke managers en gedreven professionals. De maker, leiderschapsexpert Anouk Brack, vertelt in deze preview hoe het werkt, en wat je eraan hebt.

Anouk Brack | 26 november 2021 | 1-2 minuten leestijd | 1 persoon vond dit artikel nuttig

Jij bent waarschijnlijk, net als ik, ambitieus en gedreven. Klinkt positief, toch? We weten wat we willen en proberen iedere dag iets te bereiken. Toch sloot ik mijn werkdagen vaak af met een ontevreden gevoel. Aan het eind van elke werkdag was ik steeds teleurgesteld over wat er allemaal niet was gelukt. Elke. Dag. Opnieuw.

Werkverslaafde slavendrijver

Je zou denken dat je vanzelf leert inschatten wat je in een dag kunt doen. Maar ik leerde maar niet van mijn vergissingen. Daarom ging ik op onderzoek uit en ik ontdekte dat ik niet de enige was. Dat mensen slecht zijn in taakjes in hun hoofd houden. Dat we maximaal zes uur op een dag kenniswerk kunnen doen. En dat we aan het eind van de dag moe zijn. Het enige deel van ons brein dat dan nog functioneert, is de werkverslaafde slavendrijver.

Zinnig werk

Als je weet dat je zinnig werk doet, dan wil je dat ook ervaren. Ik wil voldoening voelen van mijn werk. Dus ging ik werken aan een oplossing. Die oplossing mocht geen doel op zich zijn en niet te veel tijd kosten. Het moest me helpen om de dingen te doen die echt van belang zijn. Je wilt namelijk niet de verkeerde berg op rennen! En het belangrijkste: het moest me een voldaan gevoel geven aan het eind van de dag.

Succesvolle werkdag

Met de Focusplanner sluit ik (bijna) elke dag af met een positief gevoel. Nu snapt ook mijn innerlijke workaholic dat een dag nooit volgens plan gaat. Een succesvolle werkdag is niet meer de dag waarop ik de meeste taakjes heb afgevinkt, de meeste e-mails heb beantwoord en de minste pauze heb genomen. Een succesvolle werkdag is nu een dag waarop ik veel pauze heb genomen, een ommetje heb gemaakt, heb gelachen, complimenten heb gegeven, en een paar dingen heb gedaan die er voor mij echt toe doen. O ja, en natuurlijk nog wat mails, overleg en urgente taakjes tussendoor.

Veel focus en flow gewenst. Je bent goed bezig!

Over Anouk Brack

Anouk Brack is auteur van succesvolle managementboeken, geeft internationaal trainingen in leiderschapsontwikkeling, is executive coach en begeleidt teamtrajecten met haar organisatiebloei-methode. Brack schreef verschillende boeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

1
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden