Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Stinkend rijk & zielsgelukkig - Hoe doen zij dat?

We gaan allemaal voor geluk, maar geld hebben we nou eenmaal nodig. Eenmaal begonnen met geld vergaren, kunnen we vaak niet meer stoppen. Wat is dat toch?

Pep Degens | 12 mei 2022 | 1-2 minuten leestijd

Rijkdom lijkt wel een van de laatst overgebleven taboes. We praten makkelijker over psychische stoornissen, kanker en zelfdoding dan over de stand van onze bankrekening. Vraag iemand naar zijn salaris en zijn exacte vermogen en hij wordt ongemakkelijk. Hoe kan dat toch?

Een luchtje

Er zit duidelijk een luchtje aan geld, want het maakt je stinkend rijk. Maar maakt het je ook zielsgelukkig? Hoe voelt het als het geld over de plinten klotst, hoe zet je dit om in geluk? We willen allemaal ‘financieel onafhankelijk’ zijn, of zelfs ‘binnenlopen’. Maar zodra het is gelukt, vinden we dat geld er eigenlijk niet toe doet. En als het níet lukt om rijk te worden, benadrukken we maar al te graag dat geluk in andere dingen zit. Is dat een excuus of oprecht geloof?

Boulimia

Maakt rijkdom je tot baas of slaaf van geld, gul of gierig, zorgeloos of bezorgd? En hoe voorkom je financiële boulimia? Wat is nou die relatie tussen rijkdom en geluk? En wat is de relatie met persoonlijke groei, mijn vakgebied bij uitstek?

In dit boek vind je antwoorden vanuit de praktijk, vanuit de psychologie en de gelukswetenschap. En daardoorheen loopt het verhaal van mijzelf. Stinkend rijk & zielsgelukkig zijn blijkt wel degelijk samen te kunnen gaan, alhoewel diverse psychologische mechanismen het moeilijk maken. Die worden beschreven in dit boek.

Gelukonderzoekers

De anonieme interviews met rijke mensen leveren een beeld op van ‘how to’; je leest over de kunstenaar, CEO, huisjesmelker, uitvinder, zakenvrouw, bobo, geluksvogel, beurstijger, rijkeluiszoon, tandarts, coming millionair en nog vele anderen. En hoe reageert de Koning op het verzoek om hierover te praten?

Om de context met geluk helder te krijgen komen ook diverse gelukonderzoekers aan het woord. En natuurlijk spreken ook de handelaars in luxe een woordje mee. De bevindingen zijn geruststellend en schrikbarend tegelijk. Aan het einde van het boek zijn alle tips om stinkend rijk, zielsgelukkig en vooral niet over de top te geraken samengevat in een beeldend hoofdstuk.

Over Pep Degens

Pep Degens (1964) is een doorgewinterde trainer. Overtuigd van de positieve werking van het nemen van eigen verantwoordelijkheid ten dienste van geluk. Zijn missie: mensen laten groeien naar die betere versie van zichzelf.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden