Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Werken vanuit Bezieling - Ontdek je zielskwaliteiten

Uitgekeken zijn op je werk, de zin ervan niet (meer) inzien of een burn-out hebben. Als dat bij jou het geval is, ga je vaak op zoek naar nieuwe inspiratie en zingeving. Dat is een boeiend, maar tegelijkertijd ook een uitdagend proces. Mijn boek ‘Werken vanuit Bezieling’ kan je helpen om je bezieling (weer terug) te vinden.

Peter Gerrickens | 26 september 2022 | 2-3 minuten leestijd

Het uitgangspunt van dit boek is dat je niet alleen een persoonlijkheid hebt, maar ook een ziel. Elke ziel heeft een passie voor enkele specifieke onderwerpen, bijvoorbeeld ondernemen, communicatie, zorg of leiderschap. Dat zijn je zielsthema’s, die deel uitmaken van je levensmissie. Je verlangt ernaar om op dit gebied een eigen bijdrage te leveren aan de wereld. Zielsthema’s kenmerken zich niet alleen door een sterke innerlijke motivatie, maar ook door een grote intuïtieve wijsheid. Je komt bijvoorbeeld met inzichten waar je jezelf mee verrast. Maar je voelt je soms ook erg kwetsbaar op dit gebied enanders dan anderen. Het is daarom belangrijk om je zielsthema’s te kennen. Nieuw aan dit boek, en daarmee onderscheidend van andere boeken op dit gebied, is dat het aan de hand van zielsthema’s invulling geeft aan het Werken vanuit Bezieling.

Werkomgeving

Je zielsthema’s hebben belangrijke gevolgen voor je werk omdat deze daar specifieke eisen aan stellen. Het gaat daarbij in de eerste plaats om de ruimte en de vrijheid om zo’n thema op je eigen manier in te vullen. Daarnaast spelen het aanwezig zijn van psychologische veiligheid en vertrouwen in de werkomgeving een belangrijke rol. Ruimte geven aan je zielsthema’s heeft niet alleen gevolgen voor de inhoud van je werk, maar ook voor de manier van samenwerken, het nemen van beslissingen en de rol van de leidinggevende.

Praktijkvoorbeelden

De talloze praktijkverhalen maken dit boek praktisch en herkenbaar. Ze zijn gebaseerd op honderden gesprekken die ik in de afgelopen zeven jaar als coach heb gevoerd met mensen over bezieling en zingeving op het werk. In deze vaak ontroerende ontmoetingen gaven zij een inkijk in hun ziel. Daarbij valt niet alleen de authentieke en pure schoonheid daarvan op, maar ook de kwetsbaarheid en de pijn die ze op dat gebied voelden. Als zielsthema’s in de verdrukking komen, kan dat grote gevolgen hebben. Vaak ben je je daar niet van bewust en zie je dat pas achteraf. Het in beeld krijgen van je zielsthema’s en de daarbij behorende zielskwaliteiten werkt vaak helend. Je komt daardoor weer in contact met je inspiratie. Je weet welke kant je uit wilt gaan en wat je daarbij nodig hebt.

Voor wie?

Dit boek is met name zinvol als je meer zicht wilt krijgen op je eigen zielsthema’s en zielskwaliteiten en deze een voor jou passende plek wilt geven in je leven. Daarnaast is het geschreven voor professionals, zoals coaches, trainers, docenten en managers. Het uitgangspunt van het boek is dat de ziel deel uitmaakt van ons mens-zijn, van de menselijke ervaring. Als je meer zicht krijgt op en rekening houdt met de zielsthema’s van de mensen met wie je werkt, kun je ze beter helpen.

Over Peter Gerrickens

Peter Gerrickens (1958) is (mede)auteur van een serie van 18 kaartspellen waaronder het Kwaliteitenspel, Inspiratiespel en Leiderschapsspel. Daarnaast helpt hij als coach mensen om meer vanuit hun bezieling te werken en te leven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden