Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Cryptobeleggen voor beginners - Toepassing & praktijk

‘Cryptobeleggen voor beginners’ biedt een generieke basiskennis van beleggen, crypto én de markt om zelfstandig aan de slag te kunnen gaan met cryptobeleggen via één of meerdere grotere exchanges in Nederland. Frits Gubbels, de auteur, vertelt in zijn preview wat je van zijn boek mag verwachten. 

Frits Gubbels | 29 december 2023 | 2-3 minuten leestijd

Vrij recent onderzoek wijst uit dat Nederland ongeveer twee miljoen mensen telt die in bezit zijn van cryptocurrency. In België ligt dit aantal significant lager, met een schatting van iets meer dan een half miljoen. Deze doelgroep bestaat grotendeels uit gelukzoekers, profeten, enthousiastelingen, vooral dus personen met een gezonde interesse in crypto, rendement scoren en een vleugje uitdaging.

Leerzame uitdaging

Als de trotse auteur van Cryptobeleggen, toepassing & praktijk, bied ik je geen goud, maar wel inzicht in de wereld van cryptovaluta. Dat is zelfs nog veel mooier. Een leerzame uitdaging en aansporing om nieuwe financiële paden te bewandelen, die niet altijd geëffend zijn. Achteraf gezien zijn dit vaak wel de mooiste wegen en ervaringen. Uit onderzoek blijkt dat beleggen op langere termijn zeer goed kan renderen en waarom niet met crypto?

Basisprincipes

Ter introductie van cryptobeleggen worden in dit boek voor de aankomend cryptobelegger eerst enkele basisprincipes van beleggen toegelicht. Dit vormt het onvermijdelijke jargon waarmee een stevig fundament wordt verankerd. Daarna volgen de concrete toepassingen: welke manieren van rendement scoren zijn mogelijk bij cryptobeleggen? Logischerwijs dan gevolgd door het praktische gebruik, hoe kan ik aankopen, bewaren, verkopen en kennis verzamelen om de juiste keuzes te kunnen maken. Ook is er aandacht voor de verschillende alternatieven die op de markt worden aangeboden. Aan de orde komen onder meer de bots, bundels en ETF’s die een mooie groei doormaken. De aankomend cryptobelegger wordt hiermee gedeeltelijk ontzorgd en kan het alom bekende ‘Do Your Own Research’ (DYOR) gedeeltelijk aan professionele marktpartijen overlaten. Het plaatje rondom cryptobeleggen wordt in dit boek compleet door natuurlijk ook aandacht te besteden aan aanpalende topics zoals wet- en regelgeving, oplichting en een blik in de toekomst.

Ervaring

Dit boek bundelt mijn uitgebreide en jarenlange ervaring als belegger, inclusief de ervaring als actief cryptobelegger. Dit boek is mede ontstaan op basis van mijn ervaring als ontwikkelaar en docent van een succesvolle cursus cryptobeleggen. In dit boek geen mooie verhalen over woekerwinsten en veelal risicovolle en ondoorzichtige korte termijn acties. Mijn praktische ervaring met beleggen op lange termijn én kennis van blockchain en crypto zijn gebundeld en samengevoegd in dit praktische, toegankelijke en actuele boek over cryptobeleggen. Het is laagdrempelig, luchtig en vrij van schroom. De nadruk in Cryptobeleggen, toepassing & praktijk ligt op de toepassing en het gebruik én de aanbieders op de Nederlandse en Belgische markt. Veel aankomend cryptobeleggers zullen waarschijnlijk het crypto-speelveld vanuit deze insteek gaan bewandelen.

Het is een goede keuze om met volle overtuiging en gezonde interesse, gecombineerd met onze bekende nuchterheid, de wereld van cryptobeleggen te gaan verkennen. Dit zijn mijn persoonlijke woorden als docent en auteur met als uitdaging het brede publiek warm te maken voor de wereld van het cryptobeleggen.

Over Frits Gubbels

Frits Gubbels is ondernemer, eigenaar en oprichter van it4all, ruim vijfentwintig jaar geleden opgezet vanuit enthousiasme en gedrevenheid voor ICT. Ruim 30 boeken zijn de afgelopen jaren uitgegeven met ICT als primair aandachtsgebied. Recent zijn daar Cryptobeleggen en ChatGPT aan toegevoegd. Voor deze vakgebieden is Frits Gubbels auteur en docent bij een grote opleider in Nederland.  

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden