Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Risicomanagement voor bestuurders en toezichthouders - 'Aangenaam verrast'

Risicomanagement voor bestuurders en toezichthouders is voor meer doelgroepen een ‘must have and must read’ dan de titel doet vermoeden.

Christel Deckers | 17 augustus 2020 | 1-2 minuten leestijd

  Ik noem slechts, in willekeurige volgorde, de bestuurssecretaris, de concerncontroller, de interne én externe auditor, directeur bedrijfsvoering, hoofd ICT, de AVG-functionaris en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De drie auteurs, Carla van der Weerdt-Norder, Alice Jansen-van den Tillaart en Frank van Egeraat weten waar ze over schrijven. Vanuit hun expertise op het gebied van risicomanagement, gecombineerd met hun ervaringen als commissarissen, beschrijven ze vanuit verschillende invalshoeken het brede terrein van risicomanagement. Aan de hand van heldere modellen en moderne theorieën krijg je zowel als bestuurder alsook als commissaris handvatten aangereikt om dit belangrijke thema bespreekbaar te maken. Als bonus geven de auteurs de lezer ook nog een aantal belangrijke tips mee en vragen die je in de boardroom kunt stellen.

Na het lezen van dit boek ben ik aan de slag gegaan om een to do lijst met vragen en opmerkingen over risicomanagement in mijn eigen organisaties op te stellen. Na de zomer gaan we hier voortvarend mee aan de slag.

Ik schrijf nu al een aantal jaren recensies voor managementboek maar zelden ben ik zo aangenaam verrast als door dit boek. Laat je niet misleiden door een op het oog een erg saaie titel. Het lijkt geen leesboek (je kunt het ook gebruiken als naslagwerk), maar ik heb het in één adem uitgelezen.
Het is een hele prestatie om een breed onderwerp als risicomanagement zo toegankelijk beschrijven. Het is deze auteurs gelukt en dat is zeker een compliment waard.

Ieder risico is ook een kans... ik zou zeggen: grijp je kans en schaf dit boek aan!

Christel Deckers is een zeer ervaren bestuurder, adviseur en commissaris zowel binnen de zorg als in het onderwijs. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet nu onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek: www.christeldeckers.nl.

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Carla van der Weerdt-Norder, Alice Jansen van den Tillaart, Frank van Egeraat
Risicomanagement voor bestuurders en toezichthouders

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden