Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De geluksroute - 'Concrete handvatten'

Wie spaart er nog zegeltjes? Als ik Anne de Jong, de schrijfster van De geluksroute, mag geloven, dan sparen we met zijn allen voortdurend zegeltjes.

Christel Deckers | 14 oktober 2020 | 1-3 minuten leestijd

Dat doen we niet om ze in te wisselen voor een fraai cadeau of korting op een of andere niet noodzakelijke aanschaf of beleving.  We sparen om anderen met een vol boekje om de oren te slaan. Alle opgespaarde emotie, frustratie en andere negatieve gevoelens worden dan plotseling op de toonbank gelegd om eens goed met de ander af te rekenen!

Wat nu als je geen zin meer hebt om zegeltjes te sparen? Anne de Jong heeft een vijfstappenmethode bedacht om minder gedoe en meer plezier te hebben met de mensen om je heen. En deze mensen kunnen dan zowel partner(s), vrienden, collega's, pubers, familie, buren, teamgenoten etc. zijn.

De geluksroute doet me in eerste instantie denken aan Hoe overleef ik mijn familie van John Cleese en in tweede instantie aan de ‘Hoe overleef ik...' serie kinderboeken.

De geluksroute is echter mooier vormgegeven en biedt concretere handvatten voor verbetering van je eigen gedrag. Het is fraai geïllustreerd en origineel en helder geformuleerd.
Aan de hand van voorbeelden, oefeningen en een (ook digitaal) beschikbare, door jezelf in te vullen geluksroute, staat niets je nieuwe geluk in de weg.

Goed omgaan met anderen is een vraagstuk van alle tijden en vraagt met de decembermaand in het vooruitzicht bijzondere aandacht. Voeg de coronatijd eraan toe, waarin je toch meer thuis op elkaar lip zit en je hebt nut en noodzaak tot aanschaf voor dit boek voor jezelf gerechtvaardigd.

En voor wie een passend cadeau zoekt voor in de schoen of onder de boom, al dan niet met een fraai gedicht in plaats van een vol zegelboekje, is De geluksroute een echte aanrader zowel voor partner(s), vrienden, collega's, pubers, familie, buren, teamgenoten etc.

Christel Deckers is een zeer ervaren bestuurder, adviseur en commissaris zowel binnen de zorg als in het onderwijs. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet nu onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek: www.christeldeckers.nl.

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden