Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Solliciteren via LinkedIn - Vinden en gevonden worden in je netwerk

Wil je een nieuwe baan? Dan is een goed LinkedIn-profiel een must. Maar het is niet voldoende om dat op orde te hebben. LinkedIn is tenslotte een netwerkplatform, met behoorlijk wat nadruk op ‘werk'.

Liesbeth Tettero | 3 maart 2021 | 2-3 minuten leestijd

In Solliciteren via LinkedIn geven sollicitatie-expert Aaltje Vincent en recruiter Jacco Valkenburg je een praktische handleiding om je zo goed mogelijk op de arbeidsmarkt te laten begeven.

Persoonlijke glossy
Solliciteren via LinkedIn is eigenlijk een misleidende titel. Het gaat namelijk om veel meer dan het solliciteren zelf, laten weten dat je beschikbaar bent voor een functie. LinkedIn is je persoonlijke glossy, je dynamische cv, je profilering in je beroepsgroep en natuurlijk je netwerk. En al die functies kun je gebruiken om een nieuwe baan te vinden. Of, als ondernemer, nieuwe opdrachtgevers. De basis is natuurlijk een goed profiel. Hoe dat eruit ziet, is dan ook een belangrijk onderdeel van het boek. Met als belangrijke opmerking, die ik als loopbaancoach van harte ondersteun: laat je ondersteunen bij het opstellen van je profiel, bij voorkeur door een professional. Anders haal je er domweg niet voldoende rendement uit.

Vinden en gevonden worden
Als je profiel op orde is, kun je de arbeidsmarkt op. Om te solliciteren op vacatures die op LinkedIn geplaatst worden, om gevonden te worden door werkgevers, maar ook om achter vacatures te komen voordat ze officieel gepubliceerd worden. Om te vinden en gevonden te worden op de arbeidsmarkt. Handig is dat Vincent en Valkenburg veel aandacht besteden aan hoe recruiters werken en hoe zij gebruik maken van LinkedIn. Het is een zeer belangrijk platform voor deze professionals. Wist je dat recruiters makkelijk referenten kunnen vinden door op te zoeken wie er bij dezelfde werkgever hebben gewerkt als jijzelf? En dat je de rubriek ‘ook bekeken' beter kunt uitschakelen als je recruiters niet naar de concurrentie wilt sturen?

Regelmatige updates
Sinds de eerste editie van dit boek is er veel veranderd. Op de arbeidsmarkt, maar ook op LinkedIn zelf. Dit is dan ook alweer de 18e druk van Solliciteren via LinkedIn. En het is goed mogelijk dat er al weer veranderingen waren op het moment dat dit boek de drukkerij verliet. Niet getreurd, Aaltje Vincent deel via haar nieuwsbrieven en natuurlijk via LinkedIn regelmatig updates en tips. Je goed te positioneren op LinkedIn is een flinke klus, die dus nooit af is. Netwerken met de nadruk op ‘werk' dus.

Over Liesbeth Tettero

Liesbeth Tettero is trainer en coach in het openbaar bestuur (www.publice.nl) en van ambitieuze vrouwen (www.feministerie.nl). 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden