Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Een goed leven.nu - 'Praktisch en uitvoerbaar'

Samengevat: EenGoedLeven.nu - het boek van Cees Bol is een aanrader! Heel blij dat in dit boek op heldere en duidelijke wijze tal van tips en ideeën bij elkaar zijn gezet (in logische volgorde).

Margreet Noordanus | 15 juli 2021 | 2-3 minuten leestijd

De tips in EenGoedLeven.nu dragen bij aan een goed leven nu, zonder dat een goed leven in de toekomst uit het oog wordt verloren! Ze zijn praktisch en uitvoerbaar en je kunt zelf kiezen wat voor jou het beste werkt en/of van toepassing is. Verder is het boek prachtig uitgevoerd en staat het vol met mooie foto's en inspirerende quotes. #aanrader #leestips #eengoedlevennu

Tot zover mijn korte samenvatting, die zoals je gelezen hebt erg positief is. Waarmee dan de vraag is waarom zou je dit boek willen lezen, oftewel: whats in it for me?

De what's in it, is dat je een goed leven kunt hebben, maar: je moet er wel wat voor doen. Het eerste deel DOEN gaat hierop in, duidelijk wordt dat geld bijdraagt aan geluk: het geeft rust en vrijheid. Daarvoor is het wel nodig een combinatie te maken van werk, vrijetijd, leuke dingen en bewust en doelgericht omgaan met geld. Hoe je dat kunt realiseren en wat je daarvoor moet doen (en soms moet laten), wordt inclusief tal van tips en persoonlijke voorbeelden toegelicht.

Verder is het zo dat een goed leven niet alleen bestaat uit DOEN, het bestaat ook uit ZIJN. Bij het ZIJN gaat het (zoals in het tweede deel wordt toegelicht) om: gezondheid, de relaties met jezelf en anderen en zaken als zingeving en van betekenis zijn. Naast een vlot geschreven toelichting daarop krijg je tips om te bekijken hoe het er voorstaat en hoe je eventueel gewenste veranderingen of verbeteringen aan kunt brengen. Fijn is dat de auteur hier voorbeelden bij geeft die uit het leven gegrepen zijn: niets menselijks is ons vreemd en deze voorbeelden verlagen mijn inziens de drempel om eraan te beginnen.

In het derde deel is er aandacht voor iets wat ik best wel eens vergeet: genieten. Erg fijn dat besproken wordt, of je wel of niet kunt genieten bepaald tenslotte voor een groot deel of je nu op dit moment een goed leven hebt, of niet......... En hoe vaak ben je niet bezig met rennen, haasten en ‘moet' je nog even snel snel iets doen, zonder een moment stil te staan en bewust in het hier en nu te genieten en plezier te hebben? Lees je wat de auteur hierover schrijft dan word je vanzelf enthousiast en je moet niet verbaasd zijn dat je er daarna direct mee aan de slag wilt. Wat trouwens meteen kan, omdat het boek wordt besloten met alle besproken modellen en tools, waarbij er tevens voorzien is in schrijfruimte zodat je alleen nog maar een pen hoeft te pakken om direct de eerste stap te zetten.

Grootste pluspunt? Daar waar ik bij dergelijke boeken soms weerstand voel heb ik dat bij dit boek niet. Wat komt doordat je alles wat je aan uitleg, voorbeelden, tips en tools wordt aangereikt, in je eigen tempo en tijd kunt gebruiken op weg naar een goed leven nu.

Over Margreet Noordanus

Margreet Noordanus is coach en trainer. Ze is de drijvende kracht achter PaardenInzicht en verzorgt Coaching en Training met Paarden.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden