Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De kleine PRINCE2, Gids voor projectmanagement

In juni 2009 is de huidige versie van PRINCE2 gelanceerd, inclusief het officiële handboek 'Managing Succesful Projects with PRINCE2'. Al snel volgden een aantal Nederlandstalige boeken van auteurs die in de jaren daarvoor ook succesvolle werken over PRINCE2 hadden geschreven. En zo verwachtten wij ook snel een aangepaste versie van 'De kleine Prince2' van Mark van Onna en Ans de Koning, per slot één van 'de toppers' in ons land op het gebied van PRINCE2-boeken. Maar uiteindelijk hebben we lang moeten wachten totdat wij bij Projectleider-Worden.nl de nieuwe versie in handen kregen. 'De kleine Prince2 Editie 2010' is het wachten meer dan waard geweest.

Projectleider-Worden.nl | 30 juni 2010 | 2-3 minuten leestijd

Vraag een willekeurige PRINCE2-gebruiker een PRINCE2-boek te noemen en de kans is groot dat hij 'De kleine Prince2' noemt. 'De kleine Prince2' van Mark van Onna en Ans Koning prijkt op menig bureau, wordt meegedragen in vele computertassen, koortsachtig bestudeert in aanloop naar een Foundation examen en regelmatig geraadpleegd om te lezen 'hoe het ook alweer zat'.

Kortom, 'De kleine Prince2' is een fenomeen in ons land. Een nieuwe versie die aansluit op de aangepaste versie van PRINCE2 2009 kon niet uitblijven. We hebben er lang op moeten wachten, dat wel. Een heel jaar maar liefst na het verschijnen van PRINCE2 2009. Is deze nieuwe uitgave het wachten waard geweest en voldoet deze aan de hoge verwachtingen? Volmondig, ja!

Ook 'De kleine Prince2 Editie 2010' zal haar weg naar bureaus, tassen, opleidings- en projectruimten snel en in grote getale weten te vinden. En terecht. Wat 'De kleine Prince2' al sinds de eerste uitgave kenmerkt, zijn de handige ringband en het handzame formaat. Deze zijn gelukkig gehandhaafd, al moeten we zeggen dat het boek zó vol zit dat het ondanks de handige ringband soms lastig omslaan is.

Achterin het boek is een prima overzichtschema van het procesmodel opgenomen. Het klapt mooi uit waardoor u het constant in beeld hebt, waar u zich ook in het boek bevindt. Erg handig.

Mark van Onna en Ans Koning verstaan de kunst om de soms als 'droog' aandoende PRINCE2-methode duidelijk aan u uit te leggen. In een logische volgorde komen alle processen, thema's en principes aan bod. Het boek is doorweven met een groot aantal 'tips en trucs' die blijk geven van de vele jaren praktische ervaring van de auteurs. Ook alle PRINCE2 documenten worden behandeld. Niet samengepakt in een aparte bijlage, maar op de momenten in het project waarop u ze voor het eerst gebruikt. Ze staan duidelijk aangegeven in een afwijkende kleur en geven een opsomming van de inhoud.

Aangenaam verrast zijn wij met het hoofdstuk waarin de zogenoemde 'thema's' van PRINCE2 van begin tot eind worden 'gevolgd'. Op deze manier leert u niet alleen wanneer u voor het eerst in aanraking komt met thema's als business case, projectorganisatie, risico's of kwaliteit. U ziet in hetzelfde overzicht ook wat er vervolgens mee wordt gedaan, wanneer tijdens het vervolg van uw project en door wie. Hierbij is iedere stap bovendien voorzien van een duidelijke toelichting. Dit hoofdstuk is absoluut een toegevoegde waarde die wij in nog geen ander boek zijn tegengekomen.

Projectleider-Worden.nl is altijd al bijzonder te spreken geweest over 'De kleine Prince2'. De lat lag dan ook hoog voor deze nieuwe Editie 2010. Maar Mark van Onna en Ans Koning hebben ruim voldaan aan de vooraf hoog gespannen verwachtingen. Een uitstekend, helder en handzaam boek om te gebruiken naast de officiële manual.

Over Projectleider-Worden.nl
Projectleider-Worden.nl is een samenwerkingsverband van ervaren projectmanagers die uit liefde en passie voor het vak projectleiders op weg helpen en ondersteunen met informatie, tips, advies en voorbeelden. De redactie van Projectleider-Worden.nl beoordeelt samen relevante nieuwe boeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden