Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Noodzakelijk, maar niet voldoende

Om meteen met de deur in huis te vallen zou ik zeggen dat 'Noodzakelijk, maar niet voldoende' een plaats rechtvaardigt naast: 'Het Doel', 'De Zwakke Schakel' en voor de abstracter ingestelde mensen onder ons 'Het Hooibergsyndroom'. 

Arjan Oostveen | 6 augustus 2001

Ik werd geprikkeld door de titel van het boek. Ik had geen enkel idee wat ik kon verwachten. Zoals we gewend zijn van Goldratt is dit boek in romanstijl geschreven. Ook nu is hij er weer in geslaagd om onorthodoxe benaderingen zo uiteen te zetten dat je het boek in een adem uitleest. In de eerste hoofdstukken prikkelen om na te denken over het verantwoorden van de enorme uitgaven aan software die vele bedrijven verrichten. Dat onderwerp fascineert mij enorm.

In Hoofdstuk 10 geeft Goldratt de aanzet tot de kern van zijn betoog: software is Noodzakelijk, maar niet voldoende. Goldratt gaat vervolgens een stap verder door te veronderstellen dat als een softwareleverancier zich niet op de bottomline van de klant richt, de software integraal bezien niet tot verbetering zal leiden! In het boek ondergaat BG Soft (ERP leverancier) een ommezwaai van technologie naar meerwaarde.

Ik ben van mening dat Goldratt met dit boek de gedachten: "geen toeters en bellen maar knikkers" voor eenieder toegankelijk heeft gemaakt. Een must voor een ieder die alleen in software wil investeren als het tot harde business resultaten leidt.

Over Arjan Oostveen
Arjan Oostveen, is Project Manager bij Stork Electronics

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden