Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Doen!

'Doen!' biedt een aantal inzichten en modellen die toepasbaar zijn in je eigen leven, blijken te werken en daarmee een zeer goed bruikbaar instrument vormen in een trainingsomgeving.

Wim Oolbekkink | 7 januari 2004

 Wat mij aanspreekt is dat Tiggelaar dicht bij huis start. Hij roept de lezer op om de inzichten over strategisch en doelgericht werken vooral op zichzelf toe te passen. Zijn vertrekpunt is de privé-situatie, daarna verbreedt hij het naar de werkomgeving en komt dan pas uit bij veranderingen in organisaties. Dat lijkt eenvoudig maar het is een feit dat veranderen in relatie tot mensen in je naaste omgeving nogal ingewikkeld is. Ontdaan van politiek correct veranderen, behaaglijke bedrijfscultuur (de volgende reorganisatie overleven we ook wel) kan een verandering in de privé-situatie genadeloos worden geanalyseerd en, indien noodzakelijk, liefdevol worden bijgeschaafd.

Al lezende bespringt me de volgende gedachte: Tiggelaar is eigenlijk een gewone jongen. Hij staat dicht bij zijn lezer. Schrijft 'gewoon' begrijpelijk Nederlands. Is 'gewoon' getrouwd met een vrouw die hem 'gewoon' kritisch tegemoet treedt. En door dat gewone wordt het heel speciaal. Het is een kweekvijver waarin naar hartelust geëxperimenteerd kan worden met gedragsverandering. En als het werkt is de vertaalslag naar de werkomgeving snel gemaakt. En daarmee wordt het een succesvol managementboek. Warm aanbevolen.

Over Wim Oolbekkink

Wim Oolbekkink is programmadirecteur stichting SBI en aanjager SDG house bij Landgoed Zonheuvel in Doorn. Hij geeft samen met anderen vorm aan de missie van SBI op landgoed Zonheuvel over Samenwerken, Bezinnen en Inspireren. Daarnaast is hij zelfstandig ondernemer met Performance Happiness en De Geluksacademie.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden