Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

De brievenbus van Mevrouw de Vries

Werkt u bij een zorgverlener, welzijnsorganisatie, energieleverancier, telecomaanbieder, internetprovider, gemeente, ministerie, verzekeraar, vervoersonderneming, agentschap, zbo of een andere organisatie die geregeld post of emails verstuurt aan grote groepen mensen? Dan moet u 'De brievenbus van Mevrouw de Vries' van Stephan Steinmetz lezen, want...

Tim Dees | 24 april 2013

- Stephan Steinmetz legt een groot probleem van onze maatschappij bloot waar u mogelijk mede de veroorzaker van bent. - Dit boek geeft weer dat een brief groot effect op het leven van een individu kan hebben. Of de brief de persoon nu aangaat of het leven van deze persoon verandert of niet; de brief heeft impact. En soms leidt dit tot verwarring, vragen en onbegrip. - Als u dit boek leest, dan ontdekt u dat er een groep kwetsbare Nederlanders is die er niet in slaagt zelf zijn eigen administratie op orde te brengen of te houden. - Dan zult u zien dat het tegenwoordig veel eenvoudiger is om vaak en grote hoeveelheden post te versturen en dat u dus veel vaker post verstuurd. - U zult beseffen dat de manier waarop u schrijft veel uitmaakt voor de persoon die uw brief ontvangt. - U zult überhaupt ontdekken dat de ontvanger van uw brief een mens van vlees en bloed is. - Misschien zult u zelfs bespeuren dat problemen vragen om oplossingen op maat en niet om algemene generieke antwoorden. - Het is reuze interessant om te merken dat een klein brief of een kleine activiteit grote impact kan hebben op een persoon en daarmee op een groep mensen. Bent u nog niet overtuigd? Dit boek telt 138 bladzijden, bevat weinig complexe uitweidingen en is zeer toegankelijk geschreven. Het lezen van dit boek kost dus weinig tijd en inspanning. Veel slechter kunt u er dus niet van worden. Zijn er dan geen minpunten aan dit boek? Ja, er zijn minpunten aan dit boek, maar die wegen niet op tegen het heldere licht dat deze schrijver werpt op onze leefwereld. Een vernieuwend inzicht over micro- en macroniveau. De mindere kanten aan dit boek mag u zelf ontdekken. Ik noem ze niet. Dat zou er namelijk toe kunnen leiden dat u het besluit neemt om dit boek niet te gaan lezen en dat wil ik niet op mijn geweten hebben.

Over Tim Dees
Tim Dees is adviseur bij Adviestalent. Hij gelooft in de combinatie van stilstaan (om te ontdekken wie je bent als mens en als organisatie) en doorzetten (om vol overgave te gaan voor de verbetering van organisaties en de wereld om ons heen). Adviestalent leidt jonge talentvolle academici op tot breed inzetbare adviseurs en managers. Adviestalent is een initiatief van Twynstra Gudde.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden